reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

No hej kobietki. Po połówkowym cudnie, bo będzie wymarzona dziewczyneczka[emoji173] 530 g i wszystko si, dobrze się rozwija[emoji4] Bardzo jestem happy. Zaraz jadę do mojej mamy na obiad i tam mam pełno ubranek to sobie poprzebieram już coś.

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

No to super:)Gratulacje,ja tez marzyłam o córeczce.Wiem rozumiem Twoja radość;)

reklama
Cześć dziewczyny. Nie było mnie chwilę. Wiele spraw do załatwienia. Powtarzałam badania moczu. Jutro mam się pokazać z wynikami u swojego gina na oddziale i powiedział że sprawdzimy szyjkę przy okazji. Trochę się martwię bo moja szyjka ostatnio miała 3.3 cm. Jutro zobaczymy jak to będzie wyglądało. Dzisiaj od rana coś mnie brzuch pobolewa. W poniedziałek mam test obciążenia glukozą. Dodatkowo badania HBS i HCV. U nas dzisiaj 23w4d.

Ja mam zalozony szew ,nie skraca się stoi w miejscu.Jednak trzba się oszczedzac ,zalecenie jest takie 2 godziny chodzenia dwie odpoczynku.Pamietaj ,ze kazda szyjka jest inna Twoja orginalnie mogla mieć 3,3 .Wazne ,żeby nie szla w dol.U mnie również 23 i 4 dzień;)

@Adas1304 Niech mnie @Verq poprawi jeśli się mylę ale wydaje mi się ze możesz z owoców jeść np maliny, jeżyny, jagody- wiadomo świeżych teraz nie uświadczysz ale możesz zrobić sobie jakiś deser z mrożonych

Maliny jagody, truskawki, mandarynki, grapefruit, jablka ,
Zabronione banany i winogrona glownie

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Zgadza się truskawki, maliny, wiśnie, cytrusy, jabłka i awokado są dozwolone. Oprócz IG warto patrzeć też na ładunek glikemiczny bo jest nieco bardziej wiarygodny. Tak naprawdę to tak jak napisała @majorka1988 trzeba uważać na banany, winogrona, mango i wszelkie suszone owoce.

Dziewczyny,jak często czujecie ruchy?Ja do niedawna wogole nie czułam. Kilka dni temu wieczorem się pojawiły A od wczoraj mam wrażenie że jest ich z 50 na godzinę.. wiadomo jak się ruszam to nie czuje ale jak usiądę czy się położę to co chwila się przelewa i smyra. To moja pierwsza ciąża i czytałam na necie że za często to też nie jest dobrze bo mi że być niedotlenione...
JAK Wy macie?mam się martwić? Co do napięć w brzuchu magnez troszkę pomógł. W poniedzialek po polowkowych już wiem że to chłopak na 100% i na razie jest wszystko dobrze:))))

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Dziewczyny,jak często czujecie ruchy?Ja do niedawna wogole nie czułam. Kilka dni temu wieczorem się pojawiły A od wczoraj mam wrażenie że jest ich z 50 na godzinę.. wiadomo jak się ruszam to nie czuje ale jak usiądę czy się położę to co chwila się przelewa i smyra. To moja pierwsza ciąża i czytałam na necie że za często to też nie jest dobrze bo mi że być niedotlenione...
JAK Wy macie?mam się martwić? Co do napięć w brzuchu magnez troszkę pomógł. W poniedzialek po polowkowych już wiem że to chłopak na 100% i na razie jest wszystko dobrze:))))

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Myśle ze nie ma co panikować. U mnie to w sumie pod wieczór i w nocy mały szaleje bardzo dużo i mocno. Ale w dzień już nie. Nigdy w sumie nawet o tym nie czytałam ani się nie przejmowałam bo chyba już co chwile idzie sobie coś wkręcić. To moja trzecia ciąża i an ilość ruchów nie zwracałam uwagi. Ale z drugiej str to tez aż cały dzień mi się w połowie ciąży dzidzia nie ruszała. Pod koniec owszem bo dziecko się ruszało i co chwile brzuch twardniał. Jak Cię nie pokoi mocno to lepiej zadzwonić i zapytać. J.A zawsze dzwonie na recepcje czy to normalne czy mam termin zrobić.

7u229jcg4s0byzyg.png

reklama
Dziewczyny czy twardnieje Wam brzuch? Mi jakiś miesiąc temu zdarzyło się z 5 razy, potem długo długo nic i w tym tygodniu z 3 razy. Po wzięciu nospy przechodzi.

Do góry