Hej dziewczyny,jestem po obciążeniu glukoza.Uwazam ,ze nic specjalnego to badanie,wypilam ciurkiem kubek ,dostałam na dnie wody,zeby przeplukac usta.Bardziej balam się ,jak to rzeczywiście będzie z wypiciem tego drinkana pusty zoladek ale naprawdę ok.Nie odczulam niczego specjalnego.Wzielam ksiazke i szybko zleciało dwie godziny,od razu po wciagnelam kanapke,zadnych zawrotow ,mdlosci.W ostatniej chwili zdecydowałam ,ze pojade samochodem.Przeszlam pierwszy raz od dawna przez rynek krakowski,tam już cudny swiateczny klimat,zapach grzanca unosi się w powietrzuNo i w sklepach fajne ciuszki sylwestroweFajnie było popatrzeć..
reklama
Przeczytalam o wyborze poloznej.Wogole nie mam pojęcia o co z tym chodzi,czy powinnam szukac poloznej ,jak to działa .Mój lekarz do którego chodze,pracuje w szpitalu w którym najprawdopodobniej będę rodzic,rozumiem ,ze polozna powinnam zalatwiac sama ,tak?
Adas1304 z tego co piszesz to mieszkasz w Pl, to co napisałam dotyczy dziewczyn mieszkających w DE...nie wiem jak to jest w Polsce ż położnymi ...to widzisz dobrze przyszłaś te badania, a jak wyniki???
Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Imama
Fanka BB :)
Ja w Polsce miałam Polozna z przychodni. Tzn moja mama po porodzie jak byłam w szpitalu poszła do mojej przychodni gdzie mam rodzinnego lekarza i tam wzięła namiar na Polozna. Ale to było 6 lat temu
W de sama sobie na początku załatwiałam Polozna. Znalazłam nr na internecie. Chciałam Polkę wiec trzeba szybciej bo są oblegane.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
W de sama sobie na początku załatwiałam Polozna. Znalazłam nr na internecie. Chciałam Polkę wiec trzeba szybciej bo są oblegane.
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Adas1304 z tego co piszesz to mieszkasz w Pl, to co napisałam dotyczy dziewczyn mieszkających w DE...nie wiem jak to jest w Polsce ż położnymi ...to widzisz dobrze przyszłaś te badania, a jak wyniki???
Nie doczytałam,ze chodzi o inny kraj sorki.Jestem już w Polsce,no i z tego co zaobserwowałam to dziewczyny zalatwiaja sobie polozna do porodu ,dlatego się zastanawiam.Podpytam lekarza na wizycie.
No wlasnie nie znam się i ciężko mi powiedzieć.Mam nadzieje,ze dobreJuż przeslalam lekarzowi.
majorka1988
W pl od 21 tygodnia przysługuje nam położna, ktora dowiedza nas raz w tyg, a po 32tc dwa razy. Po porodzie przychodzi 6razy, sciaga szwy i wazy,doglada maluszka.
synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
sredec1982
Ciekawe jest to co piszecie o położnych..jak to się załatwia?na NFZ też się należy za darmo? Gdzie szukać?podpisuje się jakąś umowę? Hmmm.. fajna sprawa ale jakoś z niedowierzaniem czytam.W pl od 21 tygodnia przysługuje nam położna, ktora dowiedza nas raz w tyg, a po 32tc dwa razy. Po porodzie przychodzi 6razy, sciaga szwy i wazy,doglada maluszka.
synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
reklama
majorka1988
To jest na NFZ, mozesz wybrac sobie każdą położna, ktora "obsluguje" Twoje miasto,dzielnice,wioske, lub wziac ta ktora jest przy rodzinnym.Ciekawe jest to co piszecie o położnych..jak to się załatwia?na NFZ też się należy za darmo? Gdzie szukać?podpisuje się jakąś umowę? Hmmm.. fajna sprawa ale jakoś z niedowierzaniem czytam.
Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka
synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017