reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Zajełam sie wyprawką do szpitala i na allegro trafilam na dosc ciekawa oferte. Cena wyprawki kosmetycznej 247 zl a wyprawka ubranek 9 elementow 147 zl. Odnosnie wyprawki kosmetycznej sprawdzilam wszystkie ceny danych produktow w sklepach stacjonarnych typu rosmann itp i wyszlo mi za kosmetyki 260zl + latanie od sklepu do sklepu+kasa na dojazd+jakis kebab po zakupach:D czyli 300 nie moje wiec raczej zdecyduje sie na wyprawke z neta tym bardziej ze przesylka gratis. Ubranka tez sa sliczne tylko nie wiem jak jakosciowo, moze ktoras z was zamawiala? Podaje adres stronki Link do: Kompletna wyprawka do szpitala dla mamy i noworodka
Niestety nie pomogę. Nigdy nie kupowałam takich gotowych zestawów, ani nic z tej strony. Jeśli chodzi o ubranka, to wolę ich najpierw dotknąć zanim kupię. Jeśli rzeczywiście chcesz trochę zaoszczędzić to spróbuj[emoji4]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witajcie.Piekny dzień dzisiaj.Snieg co prawda stopniał,ale słonko swieci cudnie.Piatek za mna ,a to początek kolejnego tygodnia ciąży 24 na start :)Dla mnie każdy kolejny tydzień na wage zlota,tydzien temu mala wazyla 4850 w ten wtorek kolejna wizyta i już nie mogę się doczekać.Dzisiaj widziałam program jak ratowane sa wcześniaki już 500 gramowe potrafią przezyc dzięki wiedzy i odpowiedniemu sprzętowi.Patrzylam na to z niedowiezaniem.Moim marzeniem i celem jest 36 37.. bo im dluzej w brzuchu mamy tym większe szanse na zdrowe maleństwo.Byle do przodu.Milego dnia;)

Witajcie.Piekny dzień dzisiaj.Snieg co prawda stopniał,ale słonko swieci cudnie.Piatek za mna ,a to początek kolejnego tygodnia ciąży 24 na start :)Dla mnie każdy kolejny tydzień na wage zlota,tydzien temu mala wazyla 4850 w ten wtorek kolejna wizyta i już nie mogę się doczekać.Dzisiaj widziałam program jak ratowane sa wcześniaki już 500 gramowe potrafią przezyc dzięki wiedzy i odpowiedniemu sprzętowi.Patrzylam na to z niedowiezaniem.Moim marzeniem i celem jest 36 37.. bo im dluzej w brzuchu mamy tym większe szanse na zdrowe maleństwo.Byle do przodu.Milego dnia;)
Każda mama chce, by dzidziuś odpowiednio długo siedział w brzuchu. Najgorzej, że czasem jest to od nas niezależne. Medycyna robi postępy i ratuje się coraz wcześniejsze wcześniaki. Szkoda tylko, że wiele z takich dziedziaczków ma później poważne problemy zdrowotne, które towarzyszą im do końca życia... głuchota, ślepota, osłabiona motoryka, osłabiony układ immunologiczny... Także trzeba być dobrej myśli i dbać o siebie[emoji3]

Każda mama chce, by dzidziuś odpowiednio długo siedział w brzuchu. Najgorzej, że czasem jest to od nas niezależne. Medycyna robi postępy i ratuje się coraz wcześniejsze wcześniaki. Szkoda tylko, że wiele z takich dziedziaczków ma później poważne problemy zdrowotne, które towarzyszą im do końca życia... głuchota, ślepota, osłabiona motoryka, osłabiony układ immunologiczny... Także trzeba być dobrej myśli i dbać o siebie[emoji3]

Dlatego tym bardziej była w szoku,poiewaz dzieci o których była dzisiaj mowa pomimo porodu na tak wczesnym etapie rozwijają się prawidłowo.Poza spędzeniem długiego okresu w inkubatorze,nie maja zadnych wad rozwojowych.

U mnie tez w piatek zaczął się równo 24tc :wink: i na usg z 21t6d pokazuje 4850 gram :) :) niby to juz 6 miesiac i dziecko wymiarowo właściwe, ale moj brzuch badrdzo mały ....wszyscy mi mowia , ze nie wyglądam z brzucha na 6m choc mi samej przytylo sie juz 12kg...

Apropos tygodnia w którym jesteśmy znalzlam taki tekścik;)"
Nie daj się skusić na porównywanie brzuszków z innymi kobietami. Każda z nas jest inna i każda inaczej przechodzi ciążę. Dlatego z celem mija się organizowanie zawodów „na największy ciążowy brzuch”, bo wielkość brzucha tak naprawdę ma niewielkie znaczenie i w nikłym stopniu ma przełożenie na wielkość dziecka".
A wiec maly,duzy nie ma znaczenia jeżeli dzidzia ma odpowiednia wage:)

Witam wszystkie Panie :)

Jestem tutaj nowa, obecnie jestem w 23 tygodniu. Jak Wasze samopoczucie ?
Czy są tu jakieś Panie które mają wadę wzroku ?

Ja niestety mam krótkowzroczność i sporą wadę wzroku.
byłam u okulisty i według niego brak p/w do porodu naturalnego.
Jestem trochę zaskoczona, ponieważ myślałam że przy takiej wadzie to w grę wchodzi tylko cesarka.

Pozdrawiam ciepło :)

Witam wszystkie Panie :)

Jestem tutaj nowa, obecnie jestem w 23 tygodniu. Jak Wasze samopoczucie ?
Czy są tu jakieś Panie które mają wadę wzroku ?

Ja niestety mam krótkowzroczność i sporą wadę wzroku.
byłam u okulisty i według niego brak p/w do porodu naturalnego.
Jestem trochę zaskoczona, ponieważ myślałam że przy takiej wadzie to w grę wchodzi tylko cesarka.

Pozdrawiam ciepło :)

Witaj. Ja mam również krótkowzroczność -3,5. Jaka ty masz wadę?
Kiedyś słyszałam ze spore wady wzroku są przeciwskazaniem ale jak pytałam okulisty i ginekolog to akurat u mnie nie było przeciwskazan.

7u229jcg4s0byzyg.png

Witaj. Ja mam również krótkowzroczność -3,5. Jaka ty masz wadę?
Kiedyś słyszałam ze spore wady wzroku są przeciwskazaniem ale jak pytałam okulisty i ginekolog to akurat u mnie nie było przeciwskazan.

7u229jcg4s0byzyg.png
Rozumiem, a czy powiększyła Ci się wada wzroku przez ciąże ?

Ja niestety wadę mam dosyć sporą bo na jedno oko już około -8 a na drugie ciut mniej, zawsze sądziłam że jak będę w ciąży to tylko CC a tutaj się okazuje że mogłabym naturalnie..

Myślę że będzie trzeba to jeszcze skonsultować z jednym okulistą:)

reklama
Oj to spora. Współczuje! Ja to nic bez okularów nie widzę a ty to już nie wyobrażam sobie.
Skonsultuj to jeszcze. A wolałabyś cc?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Do góry