Dołączam się do pytania dziewczynyMam pytanie do dziewczyn które są już mamami czy jeżeli planuję karmić piersią to na początek potrzebuje butelki, a jeśli tak to ile?
reklama
Dzień dobry[emoji3]
Ale produkujecie - ja dwa dni na szkoleniu, fajna sprawa ale jednak też męcząca bo przez 7h na takim noewygodnym krześle przed laptopem[emoji6]
Co do wiaterek do kąpieli - położna przy córce pokazywała na zwykłym plastikowym wiaderku. Powiedziała że one niczym się tak naprawdę nie różnią od tych specjalnych dla dzieci. Szczególnie polecała to wiaderko przy bólach brzuszka czy kolkach.
Z racji tego że kolek nie mieliśmy korzystalismy że zwykłej plastikowej wanienki[emoji4]
Co do butelek z córka używałam tomie tippi antykolkowych ( z ta rurką w środku bo za dużo powietrza na początku lapała), została mi jeszcze jedna oryginalnie zamknięta mała zwykłą plastikowa z tommi tippi i nie chce kupować na zapas bo liczę że będę karmić [emoji6] jakby co kupić można w każdej aptece albo zamówić z Gemini to też szybko przyjdzie[emoji6]
Ale produkujecie - ja dwa dni na szkoleniu, fajna sprawa ale jednak też męcząca bo przez 7h na takim noewygodnym krześle przed laptopem[emoji6]
Co do wiaterek do kąpieli - położna przy córce pokazywała na zwykłym plastikowym wiaderku. Powiedziała że one niczym się tak naprawdę nie różnią od tych specjalnych dla dzieci. Szczególnie polecała to wiaderko przy bólach brzuszka czy kolkach.
Z racji tego że kolek nie mieliśmy korzystalismy że zwykłej plastikowej wanienki[emoji4]
Co do butelek z córka używałam tomie tippi antykolkowych ( z ta rurką w środku bo za dużo powietrza na początku lapała), została mi jeszcze jedna oryginalnie zamknięta mała zwykłą plastikowa z tommi tippi i nie chce kupować na zapas bo liczę że będę karmić [emoji6] jakby co kupić można w każdej aptece albo zamówić z Gemini to też szybko przyjdzie[emoji6]
majorka1988
Fanka BB :)
Jeśli planujesz karmic piersią tylko, to do pół roku wystarczy Ci jedna awaryjna butelka na mleko gdybyś chciala wyjscMam pytanie do dziewczyn które są już mamami czy jeżeli planuję karmić piersią to na początek potrzebuje butelki, a jeśli tak to ile?
synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Gina86
Potwierdzam. Jak się nie przyda przez pierwsze 4-6 miesięcy, bo dziecko będzie na piersi, to później już napewno będzie używana. Pamiętajcie tylko dziewczyny, że smoczki do butelek też są do wieku dziecka dostosowane. I proponuję kupić taką o większej pojemności, bo małej szybko się przestaje używać.Jeśli planujesz karmic piersią tylko, to do pół roku wystarczy Ci jedna awaryjna butelka na mleko gdybyś chciala wyjsc
synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
LMax
Wiec wszystko jasne, jeszcze zostało nam 5 dni do rozpoczęcia 5 miesiącaJa tu juz kiedys wstawialam tabelki:
kredka82
Nie jak pisze np 18 tydzien to znaczy od 17t0d sie liczy 18ty tydzien. Gdyby bylo jak mowisz to zaczynaloby sie od 0 a nie od 1 tygodniaWiec wszystko jasne, jeszcze zostało nam 5 dni do rozpoczęcia 5 miesiąca
kredka82
Odkurzylam sypialnie i sapie[emoji23] jeszcze musze przebrac posciel i umyc podloge wiec to bedzie jak maraton
Edit: przepeaszam znowu dwa pisty po sobie ale na prawde sie staram i nie robie wiecej niz 2 na raz[emoji4] wiec mam nadzieje ze te podwojne beda wybaczone[emoji6]
Edit: przepeaszam znowu dwa pisty po sobie ale na prawde sie staram i nie robie wiecej niz 2 na raz[emoji4] wiec mam nadzieje ze te podwojne beda wybaczone[emoji6]
reklama