reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

alunia87 ja starałam się nie wychodzić z sali na szczęście leżałam sama, też nie lubię nic mówić o sobie w szpitalu. Ja się zastanawiam po co takie osoby chodzą i denerwują innych. Zgadzam się z Tobą, że grunt to dobre nastawienie.

reklama
Niech ten dzień się już skończy. Głowa z bólu mało mi nie odpadnie.

Jestem już po wizycie. Dwie godziny do rejestracji ogólnej potem do genetycznej. Jak skończyłam się rejestrować w tej gen. to babeczka przerzucila moją kartę na początek kolejki: "jest juz prawie 12, a pani jest w 14 tc to jeszcze Pani zdąży dzisiaj na amniopunkcje" wtf?!
I ledwo wyszłam z rejestracji już zajął się mną lekarz (tylko tyle dobrego, bo od rana tylko na lichym śniadaniu, już nie wytrzymywalam). Zrobił że mną wywiad, po czym zapytał o test pappa, którego nie miałam nigdy zrobionego i usg, które powiedział że i tak niczego nie wnosi, bo jest zbyt ogólne. COOOO?! I że zaprasza za tydzień na amniopunkcje bo mam jeszcze 2 tygodnie zapasu. Idealnie się nadaje że względu na wiek.
Yyy... moja gin mówiła że będą agitować, Pan doktor podszedł do amnio jak do smarkania nosa. Co to jest, chwila moment i juz...
Nie będę wchodzić w szczegoly. Skończyło się na pobraniu krwi i skierowaniu próbki na badania nipt (niestety płatne ale i tak chciałam 2 tygodnie temu zrobić podobne harmony tylko ciągle się wahalam).
Uznałam że na amnio mam jeszcze chwilę i jeśli faktycznie okaże się konieczna to ja wykonam. A póki co będę w stresie czekać przez najbliższe 10 dni co mi los zgotował...

Najgorsze, a co tam wyżale się, że jestem że wszystkim sama. Czy mąż, mama, siostra, koleżanka, nie potrafią mnie jakoś wesprzeć i sensownie doradzic. Owszem mają zdanie: że trzeba (koleżanka),że szkoda kasy (siostra), że po co wmawiaj sobie choroby (mama), po A co Ci to da oprócz wiedzy (mąż). Ale i tak co by nie mówili kończy się tym samym: zrobisz jak będziesz uważała...

A ja chce tylko zdrowe dziecko...
Psycha siada :(

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
A tak z innej beczki.
Planujecie kupić maluszkom jakieś kombinezony na wiosnę? Ja zastanawiam się nad jakimś lekkim, ale troszkę ocieplanym- pojawiły się teraz takie dresowe albo welurowe ocieplane delikatnie.
Tylko właśnie tak chodzę i się zastanawiam czy juz trzeba się zaopatrzyć czy może będę coś w tym stylu tez w okolicach lutego dostępne?Jak myślicie?

A tak z innej beczki.
Planujecie kupić maluszkom jakieś kombinezony na wiosnę? Ja zastanawiam się nad jakimś lekkim, ale troszkę ocieplanym- pojawiły się teraz takie dresowe albo welurowe ocieplane delikatnie.
Tylko właśnie tak chodzę i się zastanawiam czy juz trzeba się zaopatrzyć czy może będę coś w tym stylu tez w okolicach lutego dostępne?Jak myślicie?
Ja planuje kupić kombinezon jakiś ocieplany, polarowy moze. Jest to kwiecień, a wiadomo jak on może być różny.
Nad tym czy zakupić teraz czy potem w sumie sie nie zastanawiałam. Ale pewnie jak znalazlaby się okazja teraz to bym kupiło go teraz. [emoji6]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Głównie podczytuje ale miło mi Was czytać i wiedzieć co słychać [emoji4]. Ja jestem po solidnym przeziebieniu. Dzisiaj powrót do pracy po tygodniowym l4 i znowu z nosa mi cieknie. Miałam zapalenie zatok i lekarka nie chciała podać antybiotyku.. i chyba wyszło jak wyszło. Jak będzie gorzej to wrócę na zwolnienie. Mam zagwozdke z pracą. Założyłam że będę pracować do końca grudnia. Niepisany zwyczaj mówi jednak ze wystarczy w miesiącu iść na l4 a nie ma się premii uznaniowej. Przyznaje że to osłabia mój entuzjazm ...

W piątek czeka mnie usg anatomiczne i po cichu liczę że będzie znana płeć bo chciałabym móc już coś kupić [emoji4] też jestem fanką rozłożenia wydatków w czasie.

Acha, z hitów. W pracy oprócz szefowej nikt nie wie o ciąży. Prawie zabawny jest fakt że rano jak się ubieram brzuch jest mały w dzisiaj będę opuszczać pracę z brzuchem zaslonietym dużym swetrem bo wyłazi po czasie [emoji6] człowiek naiwny ze mnie o poranku...

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Co do zakupów - myślałam nad kupnem paku ubrań na allegro. Używanych (takie preferuje przy dzieciach) a firmy sprzedają ja w zasadzie idealnym o ile nie nowym stanie.

Napisane na HTC One_E8 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kombinezon chyba mam na strychu schowany po synku [emoji14]
A jak bedzie dziewczynka to kuzynka ma duuuzo ubranek to pewnie cos tam znajde ;)

Mialam sprzatac i robic obiad a co zrobilam?? Wzielam mlodego i poszliśmy spac na prawie 3h.. A maz zaraz z pracy wroci a obiadu brak hahaha [emoji14]

reklama
Niech ten dzień się już skończy. Głowa z bólu mało mi nie odpadnie.

Jestem już po wizycie. Dwie godziny do rejestracji ogólnej potem do genetycznej. Jak skończyłam się rejestrować w tej gen. to babeczka przerzucila moją kartę na początek kolejki: "jest juz prawie 12, a pani jest w 14 tc to jeszcze Pani zdąży dzisiaj na amniopunkcje" wtf?!
I ledwo wyszłam z rejestracji już zajął się mną lekarz (tylko tyle dobrego, bo od rana tylko na lichym śniadaniu, już nie wytrzymywalam). Zrobił że mną wywiad, po czym zapytał o test pappa, którego nie miałam nigdy zrobionego i usg, które powiedział że i tak niczego nie wnosi, bo jest zbyt ogólne. COOOO?! I że zaprasza za tydzień na amniopunkcje bo mam jeszcze 2 tygodnie zapasu. Idealnie się nadaje że względu na wiek.
Yyy... moja gin mówiła że będą agitować, Pan doktor podszedł do amnio jak do smarkania nosa. Co to jest, chwila moment i juz...
Nie będę wchodzić w szczegoly. Skończyło się na pobraniu krwi i skierowaniu próbki na badania nipt (niestety płatne ale i tak chciałam 2 tygodnie temu zrobić podobne harmony tylko ciągle się wahalam).
Uznałam że na amnio mam jeszcze chwilę i jeśli faktycznie okaże się konieczna to ja wykonam. A póki co będę w stresie czekać przez najbliższe 10 dni co mi los zgotował...

Najgorsze, a co tam wyżale się, że jestem że wszystkim sama. Czy mąż, mama, siostra, koleżanka, nie potrafią mnie jakoś wesprzeć i sensownie doradzic. Owszem mają zdanie: że trzeba (koleżanka),że szkoda kasy (siostra), że po co wmawiaj sobie choroby (mama), po A co Ci to da oprócz wiedzy (mąż). Ale i tak co by nie mówili kończy się tym samym: zrobisz jak będziesz uważała...

A ja chce tylko zdrowe dziecko...
Psycha siada :(

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Kochana nie stresuj sie,prosze . Zobaczysz ,ze wszystko bedzie dobrze.
Przypomnij mi dlaczego oni kieruja Cie na te wszystkie badania,bo jakie testy wyszly zle?

Ja mam szczegolowe badanie usg w czwartek. Musi byc dobrze!

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

Do góry