reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Synek ma zmiany osluchowe juz :/ dobrze ze z nim poszlam..

@k.d.30 boze ja mialam cesarke w 11.2015 mam nadzieję ze bedzie oki

@Brazowooka ja prawka nie mam i tez mi truja d... juz.. "A bo w ciazy latwiej zdac" ale ja sie nigdzie nie wybieram

Boze trzeba wziac sie za sprzatanie i za obiad chyba. Zostawic chlopa na tydzien w domu to malo brakuje zeby sie przejść nie dalo

reklama
mysiaka92 współczuję chorobska, mam nadzieję że u nas rozejdzie się po kościach.
Co do prawka to nie chce teraz o tym myśleć, teraz chce się skupić na maluszku. Żeby wszystko było ok, nie potrzebne są nam teraz dodatkowe stresy. Tyle czasu dawałam radę to jeszcze trochę wytrzymam. A co do naszych facetów to nie będę się wypowiadać na temat mojego mężusia. Może i dobrze że pojechał na te parę dni, bo duże prawdopodobieństwo żebyśmy się pozabijali.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Dominika81 ja już po kursie, teoria zdana, do praktyki pochodziłam 6 razy. I odpuściłam, to nie dla mnie, zrobiłam ten kurs bo każdy mówił idź, idź, no to poszłam., ale z jakim stresem to się wiązało koszmar. Nie nadaje się na kierowcę i tyle,. A teraz każdy truje idź zdaj, bo przyda się, ale nikt nie pomyśli że ja najzwyczajniej w świecie nie chce i nie nadaje się do tego.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Ja na pierwszym egzaminie byłam tak zestresowany ze przejechała na czerwonym świetle...byłam w szoku jak egzaminator powiedział ze to koniec egzaminu...bo nawet nie zauważyłam że przejechaliśmy skrzyżowanie :-D
Także raczej egzaminów w ciąży to bym nie polecała. Może jak dzidziuś się urodzi, dziewczynki będziesz miała w przedszkolu to będzie ci latwiej- może nawet trochę przyjemniej oderwać się od dzieciaków jak ci ktoś pomoze:-) :)

Jakiś wybuchowy ten weekend był. Ja tez się ze swoim mężem poklocilam w sobotę. W sumie z jego winy i tesciowej która pokazała swoje rogi (na szczęście nie w stosunku do mnie). Tez miałam ochotę trzasnac drzwiami.
Jakbyśmy były na zamkniętym to tez bym Wam więcej opowiedziała.
Mam nadzieje, ze ta sprawa z forum ruszy w tym tygodniu.

Co do prawa jazdy - ja chyba zrobiłam pod wpływem tej mody robienia papierka przed 18. Co z tego jak potem prawie 8 lat nie jedzilam a jak miałam to ogarnial mnie strach i pojawiała się blokada. Zaczelam dopiero 2-3 lata temu i to też z przebojami. Ja nie uważam, że to konieczność. Wiadomo wygoda, ale jeśli ktoś nie chce z jakiegokolwiek powodu to nie ma siebie i tych osób co zmuszać i namawiać.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny życzę dużo zdrowia dla Waszych chorych maluszków.
Ja jestem z tych co poszła na prawo jazdy bo kurs dostała w prezencie i szkoda było zrobić przykrość. A jak już dostałam w ręce kierownicę to stwierdziłam, że kto jest dla mnie. Rozumiem też te które nie chcą robić prawa jazdy, lepiej go nie mieć niż jeździć i ciągle się stresować.

Był taki czas że wręcz zaklinalam się że na żadne prawko nie pójdę - tak więc rozumiem doskonale bo jednak jest to nie lada stres. Minęło kilka lat i zrobiłam :).
A propos jazdy to jakieś trzy tygodnie temu jak mój był za granicą i jeździłam sobie jego autkiem zrobiło mi się ciemno przed oczami i nie zmiescilam się w bramie jak do szkoły wjeżdżałam i całe drzwi skasowałam.

Też byłam cała na "nie" z prawkiem. Panicznie się bałam i twierdziłam, że to nie dla mnie... ale raz się odważyłam i jakoś poszło ;) jestem z wioski i ruch w pobliskich miasteczkach jest raczej średni... nie mam doświadczenia w jeździe w dużym mieście i jak idzie mi kierować np do Rzeszowa to koniecznie z mężem obok jako pilot. Stresuję się jak jest zbyt duży ruch.

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

.alunia87 i gina86 ja od 7 tygodnia musiałam leżeć, a leki biorę cały czas. Od niedawna mam pozwolenie na krótki spacer. Więc wiem co przezylyscie. A jeszcze jak leżałam w szpitalu na sali obok leżała dziewczyna, która poronila i przyszła do mnie na salę i zaczęła mi to opowiadać to myślałam, że zwariuje.
Na szczęście co złe już za nami i teraz będzie już z górki.Ze mną leżała na sali dziewczyna z zagrożona ciążą i tez opowiadała mi jak kiedyś poroniła w 16 tc w domu [emoji21].Więc wiem jakie to uczucie jak ktoś Cię dobije [emoji53].Ja staram się w takich miejscach nie opowiadać za wiele ,bo to nie miejsce i nie czas.Zresztą trzeba być dobrej myśli zawsze.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Hej. Ja się strasznie źle czuje w nocy obudziłam męża żeby balkon otwierał bo nawet głowy do góry podnieść nie mogłam cały czas mi się w głowie kręciło i ciężko mi się oddychalo. Dzisiaj syna do przedszkola zaprowadziła i z łóżka nie wstaje do 13... moja koleżanka od 18 tc leży w łóżku już do końca ciąży bo ma ubytek w bliznie po CC. W naszym szpitalu chcieli zrobić jej od razu aborcję a w innym szpitalu powiedzieli że spokojnie do 32 tc powinna wytrzymać...
Biedna takie leżenie może wykończyć psychicznie.

reklama
Cześć dziewczyny :)
Nie odzywałam się wczoraj, mieliśmy z mężem w końcu trochę więcej czasu dla siebie :D

Ja tez niestety leżę przez krwiaka, już od ponad 4 tygodni. Jutro mam wizytę i mam nadzieje, ze będę mogła wychodzić juz z domu chociaż na krótkie spacery.

Wczoraj zaczęłam II trymestr :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Trzymam kciuki ,żeby już było zielone światło [emoji4][emoji110].

Do góry