reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dokładnie tak Iwona Waw już nie muszę zadawać pytań bo wszystkie już napisalas:) dzieki[emoji6]ja też nie mam pojęcia co i jak , i jaki najlepiej wybrać tak ze też chciałam zapytać I poradzić się naszych dziewczyn

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dokładnie tak Iwona Waw już nie muszę zadawać pytań bo wszystkie już napisalas:) dzieki[emoji6]ja też nie mam pojęcia co i jak , i jaki najlepiej wybrać tak ze też chciałam zapytać I poradzić się naszych dziewczyn

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Nasze dziewczyny to skarbnica doświadczenia I wiedzy.... :)

Ja dziś wstalam wcześnie ,żeby jechać do laboratorium na wyniki.Przyjechaliśmy z mężem 20 min wcześniej ,żeby się wyrobić laboratorium czynne od 8-10,a ja miałam glukoze do zdobienia.No i oczywiście powiedzieli ,że nie zrobią ,bo za mało czasu ,ale mnie zdenerwowali.Jeszcze im mówiłam, ze mąż ma dziś wolne i mnie przywiózł, bo nie mogę wstawać z łóżka ,ale znieczulica i tyle.Czeka mnie wyprawa autobusem w poniedziałek.Tylko tsh zrobiłam z ft3 i ft4 ,bo to i tak prywatnie,a rano mierzyłam cukier glukometrem i 112 ostatni posiłek o 20 i to delikatny źle to wygląda.Chyba mnie czeka cukrzyca ciążowa i do tego jeszcze nieszczęsna tarczyca [emoji53].

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dziś wstalam wcześnie ,żeby jechać do laboratorium na wyniki.Przyjechaliśmy z mężem 20 min wcześniej ,żeby się wyrobić laboratorium czynne od 8-10,a ja miałam glukoze do zdobienia.No i oczywiście powiedzieki ,że nie zrobią ,bo za mało czasu ,ale mnie zdenerwowali.Jeszcze im mówiłam, ze mąż ma dziś wolne i mnie przywiózł, bo nie mogę wstawać z łóżka ,ale znieczulica i tyle.Czeka mnie wyprawa autobusem w poniedziałek.Tylko tsh zrobiłam z ft3 i ft4 ,bo to i tak prywatnie,a rano mierzyłam cukier glukometrem i 112 ostatni posiłek o 20 i to delikatny źle to wygląda.Chyba mnie czeka cukrzyca ciążowa i do tego jeszcze nieszczęsna tarczyca [emoji53].

Ja tarczyca a cukier oscyluje w gornych normach... Niestety tarczyca czesto stymuluje cukrzyce...

Hey dziewczyny zakladam ze mi sue jakas infekcja przywlekla...:(
Jak zrobie siku i wytre sie papier to swedzi ciut tak na zewnatrz a jesl7 chusteczka vagisil to nie...

Nie wiem czy od razu leciec po canesten globulki i krem? Bo zakladam ze globulek gynalgin w ciazy nie mozna? Ktos cos wie? Dzieki...

Ja w pierwszej ciąży nie mialam obciążenia, w drugiej już tak, ale to pewnie od lekarza zależy. Co do waszych wizyt dziewczyny to szczerze współczuję, nie wiem co Ci lekarze sobie myślą, gbury i tyle. Ja też rozglądam się za wózkiem już, z racji tego że mamy już dwójkę dzieciaczkow, chce zakupy rozłożyć na raty żeby nie obciążyć domowego budżetu jednorazowym wydatkiem. Ja nigdy nie kupowałam wózka, dla dziewczynek dostałam wózek, taki wielki dwa w jednym, na wielkich pompowanych kołach, z gondola wyciąganą giętka na takich rączkach, a spacerówka była tak wielka że ja bym spokojnie mogła w niej jeździć,. Teraz bardzo podoba mi się espiro next ale Cena powala poniżej 2000 tys. nie schodzi, a używanego jeszcze nie ma na sprzedaż, więc szukam dalej, ale napewno kupię używany, albo 2 albo 3w1.

p19ucsqvyg9mlpha.png

:( Współczuję. Ja się też martwie cukrzycą bo w wynikach mam jeszcze w normie ale górny limit prawie i pewnie mi wzrośnie bo ja dużo słodyczy i owoców jem :/ A to jakieś leki na to dają czy ścisła dieta?
Dieta i to taka ,ze nie chcesz wiedzieć.Sąsiadka jest w ciąży i była z cukrem u lekarza i dał jej wykaz co może jeść i wychodzi ,ze prawie nic z owoców pół greifruta,a ja i tak nie przepadam.Ogólnie gin mi mówił ,ze jedzenie słodkiego nie ma z tym nic wspólnego to się ma i tyle.Ja słodyczy prawie nie jem i już pewnie nie zjem prędko.Na pewno nie można białego pieczywa i mąki i trzeba patrzeć na indeks glikemiczny

reklama
Do góry