Cześć dziewczyny. Nie miałam siły pisać że szpitala. Generalnie od 5tej jestem juz w domu. Dostałam kroplowke z ranigastu i paracetamolu plus dwie 0,5 l na wyrównanie elektrolitów? Miałam pobraną krew i usg jamy brzusznej. Wszystkie badania w normie. Dodatkowo udało nam się znaleźć dzidzię przez powłoki brzuszne i zobaczyć akcję serca. Słaby do tego sprzęt i na dodatek 8t6d, ale coś było widać. Zalecenia kleik i sucharki przez kilka dni, odpoczynek, zwolnienie tempa... Być może moje dolegliwości wynikały z jakieś wirusowki albo były na tle nerwowym (stres w pracy).
Leżałam z kobitką, która pracuje w służbie zdrowia i która przyjechała z atakiem kamieni żółciowych? Jeździ od kilku dni na kroplówki bo nie może inaczej funkcjonować. Póki co nie chcą jej kroić. Mówi ze dolegliwości nabawiła się w pracy zupełnie o siebie nie dbając i biorąc nocki, wyjazdy i dyżury. Teraz pokutuje. Mówiła ze z perspektywy czasu nie było warto. "Niech Pani zwolni bo i tak nikt tego nie doceni"...
I wiecie co? Chyba tak zrobię. Może nie od razu L4 ale na pewno nie 10h pracy dziennie. W pn idę pogadać z szefem (jeszcze nie wie o ciąży).Ludzki facet, więc coś, mam nadzieję, razem wymyślimy.
Ufff. Strasznie się rozpisałam.
Przepraszam że nie reaguje żywo na dobre wieści od Was ale wierzcie mi że cieszą mnie one niezmiernie. Gratuluję wszystkich udanych wizyt. Trzymam kciuki za nadchodzące oraz jeszcze mocniej trzymam kciuki za te dziewczyny u których sytuacja jest nie pewna. Jestem dobrej myśli, wy też bądźcie.
Współczuję tym, które mają nieciekawe sytuacje rodzinne i pół rodziny wlazi z buciorami w NIE SWOJE życie. Gdzieś wyczytałam ze czasami "warto konczyne amputowac niż ją leczyć". Broń Boże nie namawiam. Ale zdrowie psychiczne najważniejsze. Reszta się jakoś ułoży.
Zazdraszczam
z kolei tym które mają wsparcie z obu stron. U mnie sytuacja nie do końca fajna ale idzie się przyzwyczaić. Nie będę wchodzić w szczegóły. Generalnie "ułożyło się ".
Ufff po raz drugi. Miłego dnia dziewczyny. I zwalniamy... dla dobra swojego i tego malucha pod sercem. [emoji9]
Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom