reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Chcesz się licytować? No to uwaga - poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 52 a kończyłam z 70. Wyglądałam jak mastodont. I naprawdę nie jadłam dużo, a teraz zaczynam z wyższą wagą - zachorowałam na niedoczynność i wbiłam 10kg w ciągu kilku miesięcy i pomimo stabilizacji hormonów nie chudnę...to co będzie teraz??? Muszę się mega pilnować. Cały dzień mogę nic nie jeść bo i tak ląduje w muszli, a wieczorem głód! Mój faworyt kanapka z żółtym serem, pomidorem i cebulką
he he wygralam. ja zaczynalam cos kolo 50kg a skpnczylam na 86kg i byl to 38 tydz bo wtedy synek wyskoczyl :)

reklama
Hej. Nadrobie Was później . Szykuje się na usg. Wczoraj myślałam że zejdę. Zaczął mnie boleć żołądek Ale tak dziwnie. Ból promieniaowal na plecy i brzuch. Tak strasznie bolało że prawie straciłam przytomność. Byłam cala mokra. Nie wiem co to było. Karetka nie chciała przyjechać. Mąż dodzwonić się do nocnej pomocy lekarskiej i kazali wziąć paracetamol....z czasem przeszło . Noe wiem co to było! Bolało strasznie.... [emoji21]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
mnie tak czasem wrzody bolaly :( bidna jestes. dobrze ze przeszlo i ze masz wizyte.

Ja niestety nadrobilam to co w 1 trymestrze gubilam w poprzednich dwóch ciążach. Pierwsza skończyłam z 116kg, a druga z 100[emoji24] teraz mam nadzieję że nie będę wyglądać jak wieloryb na brzeg wyrzucony

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
ja w pierwszej tulam od poczatku teraz jeszcze nie ale skoro apetyt wraca to pewnie zaraz zaczne;)

W pierwszej ciazy tez przytylam 18 kg i zaczynalam od 50 kg czulam sie jak behemot yeti gigant [emoji23] na szczescie zrzucilam bardzo szybko. Na pierwszy roczek synka juz mialam wage z przed ciazy [emoji3] . W drugiej przytylam tylko 9 kg [emoji16] . Teraz zaczynam 3 ciaze z waga 59 kg az sie boje...

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom
Pociesze was. Poprzednia ciąża start 56kg skończyłam z 68 kg.
Teraz zaczynam z 78 !

Ja mam się o co bać! Na szczęście apetytu nie mam. Ale ja tyje po szklance wody... to wszystko się może zdarzyć [emoji21][emoji21][emoji21]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Dzien dobry wszystkim

Powodzenia na wizytach i pieknych widokow zycze [emoji11]
[emoji776] 30.08.17 g.08:20 gin,usg /agniesia569
[emoji776] 30.08.17 g.09:30 usg /Filemona
[emoji776] 30.08.17 g.13:30 midwife /SOMEONE
[emoji776] 30.08.17 g.16:00 gin, usg /Justa34
[emoji776] 30.08.17 g.17:00 gin /StKarolina
[emoji776] 30.08.17 g.17:45 usg /Iwona Waw
tez mam dzis pierwsze usg /gin priv o 12:30:)

tez mam dzis pierwsze usg /gin priv o 12:30:)
Wszystko uaktualnione. Faktycznie dużo Was dzisiaj ma coś w grafiku :) Lista robi się coraz dłuższa. Podpowiedzie czy chcecie zostawić ją taką długą aż przez kolejne kilka miesięcy czy np. jeśli będzie juz po wizycie to będę mogła ten wpis z końcem danego miesiąca usunąć? (mówię tylko o zestawieniu zbiorczym).

I jeszcze prośbą jeśli to nie problem to podajcie również godziny. :)

A propos tycia. Zaczynałam w pierwszej ciąży z poziomu 58 kg. Skończyłam na 76. Jak córka miała 1.5 roku (wtedy skończyłam ją karmić ) ważyłam 56 - nie robiąc ze sobą nic. Teraz startuje z poziomu 64 kg, choć obecnie na liczniku jest 62.5 (brak apetytu i mdłości robią swoje), ale czuję że jeszcze 20 kg in plus przede mną :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Wszystko uaktualnione. Faktycznie dużo Was dzisiaj ma coś w grafiku :) Lista robi się coraz dłuższa. Podpowiedzie czy chcecie zostawić ją taką długą aż przez kolejne kilka miesięcy czy np. jeśli będzie juz po wizycie to będę mogła ten wpis z końcem danego miesiąca usunąć? (mówię tylko o zestawieniu zbiorczym).

I jeszcze prośbą jeśli to nie problem to podajcie również godziny. :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Mysle,ze jesli masz czas to lepiej ja aktualizowac i usuwac te wizyty, ktore juz byly bedzie bardziej przejrzysta [emoji6]

Hej :) co Was nadrobie to przyplata się migrena, wczoraj to samo.... Dziewczyny mieszkające w UK tez tak na Was działa spadające ciśnienie? :( przecież mnie mnie ta migrenę zabije kiedy ;/

Mama blizniakow super, gratuluję tez mi się marzy duży rodzina :* [emoji173]

Witam nowe mamusie, powodzenia! :)

Co do wagi to ja startuje z 71.5 obecnie 71 kg (przy 188cm) ale ja dalej będę tak zjeść jak jem to nie wiem czy daleko dobije, wszystko mi śmierdzi [emoji14] musze spróbować z zupami może będzie lepiej :)

Hej :) co Was nadrobie to przyplata się migrena, wczoraj to samo.... Dziewczyny mieszkające w UK tez tak na Was działa spadające ciśnienie? :( przecież mnie mnie ta migrenę zabije kiedy ;/

Mama blizniakow super, gratuluję tez mi się marzy duży rodzina :* [emoji173]

Witam nowe mamusie, powodzenia! :)

Co do wagi to ja startuje z 71.5 obecnie 71 kg (przy 188cm) ale ja dalej będę tak zjeść jak jem to nie wiem czy daleko dobije, wszystko mi śmierdzi [emoji14] musze spróbować z zupami może będzie lepiej :)
Mnie tez glowa boluje codziennie [emoji21] wczoraj z tego wszystkiego rozplakalam sie [emoji24] bo juz mialam dosc tego zlego samopoczucia [emoji24] mdlosci, bol i zawroty glowy to juz za duzo, ze z lozka podniesc sie nie moge. Moje dzieci to zobaczyly i tak sie przejely, ze kazaly mi z sofki nie wstawac starszy zapazyl mi miete ,a mlodsza przyniosla paracetamol [emoji16] kazaly lezec i odpoczywac [emoji16]

reklama
Mnie tez glowa boluje codziennie [emoji21] wczoraj z tego wszystkiego rozplakalam sie [emoji24] bo juz mialam dosc tego zlego samopoczucia [emoji24] mdlosci, bol i zawroty glowy to juz za duzo, ze z lozka podniesc sie nie moge. Moje dzieci to zobaczyly i tak sie przejely, ze kazaly mi z sofki nie wstawac starszy zapazyl mi miete ,a mlodsza przyniosla paracetamol [emoji16] kazaly lezec i odpoczywac [emoji16]

Gdyby nie ta głową naprawdę była bym mega zadowolona jak przechodzę te pierwsze tygodnie a tak to zamiast się cieszyć to płacze bo ciągle coś :( ciśnienie masakrycznie spada i nie wiem czy wszystko dobrze się u maluszka rozwija :(

Do góry