reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

ano i gp z ktora rozmawialam o codeinie jest na urlopie i moj wlasny gp tez wiec gp na dyzurze chce ze mna jeszcze raz porozmawiac( ona wogole bardzo ostrozna 6 razy po sterydy musialam przychodzic no sie bala raz na 6tyg przepisac )...wiec musze sie umowic na wizyte na piatek...w sumie to moze cos innego jest w stanie zaoferowac fizjoterapie np? chociaz ja to przerabialam kilkakrotnie z malym skutkiem...zakladam ze masaze moge miec w ciazy a akupunktura ktos wie?

reklama
Na szczescie drugiemu kropkowi nic nie jest! A co lekarz powiedzial o tym co obumarl? Mialas drugi pecherzyk z zarodkiem na usg? Przepraszam ze tak dopytuje ale sama nie wiem czego sie w piatek spodziewac na usg bo ostatnio mialam jeden pusty pecherzyk
na pierwszym USG, które miałam 14.08 wyszły mi dwa pęcherzyki z zarodkami, niestety tak wyszło że jeden był silniejszy i normalnie się rozwijała ten drugi musiał mieć jakieś problemy i dlatego nie udało się go utrzymać. we wcześniejszej ciąży którą straciłam miałam puste jajo płodowe chociaż było podejrzenie że to zaśniad.

Zobaczysz człowieka z ogonem i bijącym sercem. Kwestia ilości sztuk... Wszystko będzie dobrze!
Dobrze, że Tobie tez apetyt wraca bo już sie zaniepokoilam sobą...obudziłam sie taaaka głodna...

Czesc dziewczyny.

Troche sie podjaralam tym usg dzis ;) ciekawe co zobacze?
z ciazowych to apetyt mi wraca ..wieczorami i juz niestety mam ochote na slodycze :(

apetyt owszem ale cieszy mnie to malo bo ja zaraz zrobie sie grubasna
zwlaszcza ze w dzien mi sie nie chce jesc lub mdli mnie caly dzien za to wieczorem i serek bym zjadla i pare ciasteczek ( teraz dopiero widze ze dziwna to byla kombinacja ciazowa -ser zolty ciastka takie orzechy z kremem i papryka) :( teraz jestem size10 a mniejsza bylam startujac w pierwszej ciazy a skonczylam na rozmiarze ciazowy 16!!!!

Hejo. Dostałam termin na 29 kwietnia wiec sie do was zaliczę.
A mam pytanie czy kończynie kp będąc w drugiej ciąży ? Mi lekarka kazała i tak zrobiłam ale sie zastanawiam czy nie jest zbyt zapobiegliwa bowiem ze generalnie mozna karmić w ciąży
Witaj @Kindzior [emoji3]
Sorki, nie pomoge w kwestii kp w czasie ciazy ze wzgledu na rozbieznosc pomiedzy moimi ciazami (kilka dobrych lat) , a nie chce tez przytaczac co gdzie slyszalam na ten temat, gdyz to moga byc tylko jakies sciemy. Najlepiej bedzie jak wypowiedza sie dziewczyny,ktore sa w takiej sytuacji,albo byly [emoji3]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

apetyt owszem ale cieszy mnie to malo bo ja zaraz zrobie sie grubasna
zwlaszcza ze w dzien mi sie nie chce jesc lub mdli mnie caly dzien za to wieczorem i serek bym zjadla i pare ciasteczek ( teraz dopiero widze ze dziwna to byla kombinacja ciazowa -ser zolty ciastka takie orzechy z kremem i papryka) :( teraz jestem size10 a mniejsza bylam startujac w pierwszej ciazy a skonczylam na rozmiarze ciazowy 16!!!!
Chcesz się licytować? No to uwaga - poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 52 a kończyłam z 70. Wyglądałam jak mastodont. I naprawdę nie jadłam dużo, a teraz zaczynam z wyższą wagą - zachorowałam na niedoczynność i wbiłam 10kg w ciągu kilku miesięcy i pomimo stabilizacji hormonów nie chudnę...to co będzie teraz??? Muszę się mega pilnować. Cały dzień mogę nic nie jeść bo i tak ląduje w muszli, a wieczorem głód! Mój faworyt kanapka z żółtym serem, pomidorem i cebulką

Hej. Nadrobie Was później . Szykuje się na usg. Wczoraj myślałam że zejdę. Zaczął mnie boleć żołądek Ale tak dziwnie. Ból promieniaowal na plecy i brzuch. Tak strasznie bolało że prawie straciłam przytomność. Byłam cala mokra. Nie wiem co to było. Karetka nie chciała przyjechać. Mąż dodzwonić się do nocnej pomocy lekarskiej i kazali wziąć paracetamol....z czasem przeszło . Noe wiem co to było! Bolało strasznie.... [emoji21]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Chcesz się licytować? No to uwaga - poprzednią ciążę zaczynałam z wagą 52 a kończyłam z 70. Wyglądałam jak mastodont. I naprawdę nie jadłam dużo, a teraz zaczynam z wyższą wagą - zachorowałam na niedoczynność i wbiłam 10kg w ciągu kilku miesięcy i pomimo stabilizacji hormonów nie chudnę...to co będzie teraz??? Muszę się mega pilnować. Cały dzień mogę nic nie jeść bo i tak ląduje w muszli, a wieczorem głód! Mój faworyt kanapka z żółtym serem, pomidorem i cebulką
W pierwszej ciazy tez przytylam 18 kg i zaczynalam od 50 kg czulam sie jak behemot yeti gigant [emoji23] na szczescie zrzucilam bardzo szybko. Na pierwszy roczek synka juz mialam wage z przed ciazy [emoji3] . W drugiej przytylam tylko 9 kg [emoji16] . Teraz zaczynam 3 ciaze z waga 59 kg az sie boje...

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry