reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Mnie też piersi zaczęły boleć (w nocy jeszcze karmię córkę i to jest dramat), zmęczenie, lekkie mdłości, dziwne napady smakowe - ciągle chodzą za mną krokiety z kapustą ;), pobolewa mnie podbrzusze i mam wrażenie takie hm napuchniętego (?) brzucha - zaczęły mnie spodnie uwierać.
Arena mam takie same objawy no może poza smakiem na krokiety;)
Co do karmienia w ciąży to nie wiem czy zasiegalas opinię lekarza - mam kumpele która wpadła w druga ciążę mając 6mc córeczkę i lekarz zabronił karmić i musiała przejąć na mm. Nie wiem czy to było za dużo dla jej organizmu czy po prostu ma jakiś wpływ na ciążę ale myślę że warto się dowiedzieć:happy2:
Tak jak już pisałam też uważam że do lekarza najlepiej 6-8tc :tak: muszę ściągnąć ta apke bo za Wami nie nadążam;)

reklama
Czesc dziewczyny
Sama nie wiem czy już dolaczac do kwietniowych mam,wczoraj bylam na usg,niestety nic nie było widać,obliczyl ze to 4 tydzień i 3 dni ciąży.Termin 4 kwietnia.Beta w normie ,ale ciąży nie widać.Zasugerowal,ze albo za wcześnie albo cos innego..Trzeba czekac.Nastepna wizyta we wtorek,jest zestresowana troszkę.Czy ktoras z Was miała taka sytuacje?Pozdrawiam
Jak byłam tak wcześnie to też za wiele nie było widać.Odczekaj z 2 tygodnie i idź na kolejną kontrolę.Trzymam kciuki

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje za odpowiedz ,okazuje się ,ze nie jestem sama.Mam taka nadzieje,ze to po prostu zawczesnie,nigdy nie bylam tak szybko na usg.Lekarz zlcil to badanie tak szybko ponieważ mam nietypowa sytuacje.Trzymam za nas kciuki,we wtorek kazal przyjść na kolejne badanie.Teraz pozostalo czekac..

Dziewczyny martwi mnie to, ze ta druga kreska na tescie jest ciagle taka bardzo slaba. Zrobilam dzis znowu test i nadal taka slaba. Poprzednio na tym etapie byla juz mocniejsza. Nie bardzo mocna ale jednak bardziej widoczna.

Napisane na LG-M250 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny martwi mnie to, ze ta druga kreska na tescie jest ciagle taka bardzo slaba. Zrobilam dzis znowu test i nadal taka slaba. Poprzednio na tym etapie byla juz mocniejsza. Nie bardzo mocna ale jednak bardziej widoczna.

Spokojnie, nie stresuj sie ja wykonałam trzy testy i rowniez drugie kreski są jasne. Najlepiej idz i zrob betę z krwi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Spokojnie, nie stresuj sie ja wykonałam trzy testy i rowniez drugie kreski są jasne. Najlepiej idz i zrob betę z krwi.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Zgadzam się z igafiga - najlepiej zrobić bete i po 48h powtórzyć. Jeżeli przyrost jest odpowiedni ( musiałabyś sprawdzić bo nie pamiętam o ile % beta powinna wzrosnąć) to wszystko jest ok.
A robiłaś testy tej samej firmy czy różne? Ja pierwszy zrobiłam z Rossmanna i wyszły dwie ciemne krechy a dwa dni później Bobotest i ta druga kreska była jaśniejsza- tak że myślę że to też od testu zalezy intensywność drugiej kreseczki[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Robilam dwa rozne testy, m.in. wlasnie bobotest. Dzis bede w rossmannie to kupie kolejny. Bete nie bardzo mam wlasnie mozliwosc zrobic. Tzn. moge zrobic dzis jadac do przedszkola, ale wynik bede mogla odebrac dopiero w poniedzialek i od razu zrobic drugi raz.

Robilam dwa rozne testy, m.in. wlasnie bobotest. Dzis bede w rossmannie to kupie kolejny. Bete nie bardzo mam wlasnie mozliwosc zrobic. Tzn. moge zrobic dzis jadac do przedszkola, ale wynik bede mogla odebrac dopiero w poniedzialek i od razu zrobic drugi raz.

A robiłaś może ten z Rossmanna? One mają ponoć silny barwnik i wcześniej potrafią wykryć ciążę nawet od tych czulszych. Wiesz ja słyszałam nawet o przypadkach gdzie testy ciazowe nie wykrywaly ciąży a później było ok[emoji5] także głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze[emoji5]

Arena mam takie same objawy no może poza smakiem na krokiety;)
Co do karmienia w ciąży to nie wiem czy zasiegalas opinię lekarza - mam kumpele która wpadła w druga ciążę mając 6mc córeczkę i lekarz zabronił karmić i musiała przejąć na mm. Nie wiem czy to było za dużo dla jej organizmu czy po prostu ma jakiś wpływ na ciążę ale myślę że warto się dowiedzieć:happy2:
Tak jak już pisałam też uważam że do lekarza najlepiej 6-8tc :tak: muszę ściągnąć ta apke bo za Wami nie nadążam;)
Wiem, że nie w każdej ciąży można karmić. Ale jeśli Maleństwo rozwija się prawidłowo to chyba do drugiego trymestru można. We wtorek na wizycie zapytam lekarza. Nie wyobrażam sobie jak to będzie odstawić córkę :/

reklama
A robiłaś może ten z Rossmanna? One mają ponoć silny barwnik i wcześniej potrafią wykryć ciążę nawet od tych czulszych. Wiesz ja słyszałam nawet o przypadkach gdzie testy ciazowe nie wykrywaly ciąży a później było ok[emoji5] także głowa do góry na pewno wszystko będzie dobrze[emoji5]

Tak, potwierdzam. Ten z rossmana jest jakiś inny ;) On wyszedł normalnie a jakiś inny z apteki z ledwo widoczną drugą kreską

Do góry