reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Zawsze najlepiej zapytać lekarza[emoji5] każda kobieta jest inna i każdy przypadek lepiej rozważyć indywidualnie[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A u mnie na odwrót. Test z Rossmanna zrobiony dzień po chyba Bobo był jaśniejszy. Robiłam 6 i 5 dni przed @. 3 dni przed @ zrobiłam hcg. Wynik na poziomie 114 wskazywał początek 4 tygodnia. Myślałam czy nie powtórzyć badania po 72h ale sobie odpusciłam. Zawierzam mojej gin. Trzeba czekać i się nie nakręcać bo to i tak nic nie da a dodatkowo stres może właśnie zaszkodzić. Co ma być to będzie. "Keep calm and be pregnant " :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

A u mnie na odwrót. Test z Rossmanna zrobiony dzień po chyba Bobo był jaśniejszy. Robiłam 6 i 5 dni przed @. 3 dni przed @ zrobiłam hcg. Wynik na poziomie 114 wskazywał początek 4 tygodnia. Myślałam czy nie powtórzyć badania po 72h ale sobie odpusciłam. Zawierzam mojej gin. Trzeba czekać i się nie nakręcać bo to i tak nic nie da a dodatkowo stres może właśnie zaszkodzić. Co ma być to będzie. "Keep calm and be pregnant " :)

Mam takie samo podejście[emoji5] lepiej maluszkowi oszczędzić stresów- dość ich jeszcze w ciąży będziemy mieć[emoji5] ja myślałam o tych rossmanowskich ich marki to te różowe - facielle czy coś w tym stylu[emoji5]

W pierwszej ciąży zrobiłam test jeden dzień po terminie @. Krecha była jak ta lala :) Amil plytkowy. Droższy od pozostałych. Mam go do tej pory :)

Ja zrobiłam clearblue[emoji3] on już pokazuje ciaze 6 dni przed planowana miesiaczka a od 4 już wynik jest powyzej 99 procent pewny.

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Mam takie samo podejście[emoji5] lepiej maluszkowi oszczędzić stresów- dość ich jeszcze w ciąży będziemy mieć[emoji5] ja myślałam o tych rossmanowskich ich marki to te różowe - facielle czy coś w tym stylu[emoji5]

Facelle nie. To był "pink test". Akurat była promocja :)

Ja też zatrzymałam test ciążowy z pierwszej ciąży - jest w albumie razem że zdjęciami z usg oraz obrączkami że szpitala małej i moją[emoji5]

Mnie testy dopiero parę dni po spodziewanej miesiączce pokazywały jasne kreski , potem zrobiłam test clearblue i pokazał między 3 - 4 tyg ciążę .
My się szczególnie nie staraliśmy specjalnie , więc nawet wiem kiedy " wpadliśmy " 12 czerwca albo 16 czerwca [emoji23]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Mnie testy dopiero parę dni po spodziewanej miesiączce pokazywały jasne kreski , potem zrobiłam test clearblue i pokazał między 3 - 4 tyg ciążę .
My się szczególnie nie staraliśmy specjalnie , więc nawet wiem kiedy " wpadliśmy " 12 czerwca albo 16 czerwca [emoji23]

Nasze staranie to był spontan, używam aplikacji "mój kalendarzyk", pokazałam mężowi że z racji że mam krótki cykl zaraz po miesiaczce mam dni plodne;) i czy by tu nie spróbować splodzic dziewczynki ( wg legend Internetu żeńskie plemniki żyją dłużej i wystarczy kochać się kilka dni przed owulacja;))

I tak oto w pierwszym cyklu mamy ciążę [emoji16]

reklama
Mnie się owulacja przesunęła na bank , i tak jakoś mysle że to chłopak będzie

Do góry