Paulina_Austria
Fanka BB :)
My mamy po synku. Nie wyobrazam sobie nocy bez monitora
Masz taka z tymi plytkami pod materac? Jestes zadowolona z tej Twojej?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
My mamy po synku. Nie wyobrazam sobie nocy bez monitora
Ja przy poprzednich nie miałam,ale teraz przy trzecim pozyczam od koleżanki, bo jednak przy.trojce dzieci nie jestem w stanie pilnować maluszka i z monitorem bede czula sie pewniejWarto inwestowac w nianie z monitorem oddechu? Zastanawiam sie nad taka
Moja pije z bidonu ze słomka i zwykłego kubka otwartego także z tym nie ma problemu. O ile w dzień da radę ją zagadać to w nocy proponowałam wodę, ale od razu dostaje histerii: płacze się, rzuca, bije rękami. No ale będziemy próbować dalej [emoji4][emoji4][emoji4]aha, to rzeczywiście coś innego
to może nie powinno być tak źle. spróbuj powoli rezygnować z tego dziennego cycolenia, własnie jak się domaga, to odwracać uwagę, zabawić czymś, zaproponować coś innego.
w rodzinie miałam jedną taka sytuację, ze dziecko dostawało do 4 roku zycia piers jak się tylko przewróciło, więc jestem troche wyczulona, to dla mnie wogóle nie do pomyślenia....
I swojego przyzwyczajałam do picia ze szklanki najpierw I szklankę najszybciej załapał.
próbowałam słomki, ale nie chciał, kubków niekapków też nie chciał.
teraz najczęściej pije wodę z takich butelek z biedronki 330ml, z korkiem niekapkiem. codziennie jedną taka butelkę wypija.
to przezwyczajanie do picia zajęło nam chyba najdłużej bo ze 2-3 miesiące.
Gina- u mnie też do roku razem. najstarszy spał najdłużej w naszym pokoju - prawe 2,5 roku. ale oczywiście na swoim łóżku, jak miał 1,5 roku dostał drewniane z barierką 90x200. śpi w nim zresztą do tej pory, tylko materac był wymieniany
a też mi różnie przesypiali noce. najstarszy chyba najszybciej, bo miał ok 7 miesięcy, kolejny jak miał niecąły rok - 10-11 miesięcy, a ten teraz od niedawna, czyli ok. rok I miesiąc
A czy to jest tak ze chcesz odstawić czy po prostu czujesz presję otoczenia? Bo wiesz- Twoja Natalka jeszcze jest malutka. Powiem Ci ze znajoma miała taką sytuację ze jedna mała jeszcze na cycu a druga w brzuchu. I po prostu starsza sama przestała pić z cyca jak mleko przed porodem zmieniło smak.Ù3+Natalka skończyła w tym miesiącu roczek - także jest jeszcze malutka. Właśnie ze względu na to ciężko mi jej tak po prostu zabrać pierś. Dla takiego dzieciaczka to już nie tylko jedzenie, ale bardziej poczucie bezpieczeństwa i bliskości.
Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom
Ja jestem zdania że cyc to nie tylko jedzenie, dziecko ma po prostu potrzebę bliskości i ssania i wycisza sie ssac. I sorki, ale nie dlatego są smoczki uspokajacze ze przez ssanie dziecko realizuje tylko potrzebę jedzenia.Czy ktoras z Was probowala nie uczyc dziecka zasypiania przy cycku/nie pozwalac mu zasnac/wybudzac?
Wiadomo, dopiero jestem w ciazy, nie mam jeszcze dzieci, wiec nie potrafie tego zweryfikowac, ale tak chce wlasnie postepowac ze swoim maluchem a przynajmniej sprobowac.
Mam pare regul do, ktorych chcialabym sie stosowac i byc konsekwentna (takie samo zdanie ma moj maz). Jedna z nich dotyczy wlasnie karmienia piersia - nie chcialabym uczyc dziecka, ze piers to zabawka czy jakiegos rodzaju uspokajacz a miejsce przy, ktorym zaspokaja po prostu potrzebe zjedzenia. Nie zaszkodzi sprobowac.
Sama chcę odstawić. Piersi strasznie mnie bolą przy karmieniu, a Natalka potrafi w nocy budzić się 5-7 razy i płakać o cyca. Karmienie jest teraz dla mnie czymś okropnym, budzi we mnie straszną frustracje, a nie chce złościć się na dziecko, któro nie jest winne takiemu stanowi.Dobry wieczór!
A czy to jest tak ze chcesz odstawić czy po prostu czujesz presję otoczenia? Bo wiesz- Twoja Natalka jeszcze jest malutka. Powiem Ci ze znajoma miała taką sytuację ze jedna mała jeszcze na cycu a druga w brzuchu. I po prostu starsza sama przestała pić z cyca jak mleko przed porodem zmieniło smak.
Ja jestem zdania że cyc to nie tylko jedzenie, dziecko ma po prostu potrzebę bliskości i ssania i wycisza sie ssac. I sorki, ale nie dlatego są smoczki uspokajacze ze przez ssanie dziecko realizuje tylko potrzebę jedzenia.
U mnie wyglądało to tak ze pierwsze miesiące dzieciaki praktycznie wisiały na cycu. Po 2-3 miesiącu było już znacznie lepiej.
Ze spaniem razem/oddzielnie to pierwsza do 1.5 roku spala sama. Okupilismy to nieprzespanymi nocami kiedy był ciągle wstawanie, uspokajanie, odkladanie, albo moje zasypianie z nią na rękach na fotelu do karmienia -mało bezpieczne...
A potem byłam już w zaawansowanej ciąży i mała tak bardzo potrzebowała bliskości ze juz się nie dało i wylądowała z nami w łóżku.
Syn od razu spał z nami bo uznałam ze po prostu nie dam rady. I nie było już nieprzespanych nocy. Żeby było jeszcze śmieszniej to jak miał 1.5 roku poszedł do swojego łóżka i nie potrzebował rodziców.
A córcia nadal wolala nas w nocy.
Moje małe dziecie same się odstawilo od mleka z cyca jak zaszlam z druga ciążę... pewnie smak mu nie pasował . Poza tym zanim to zrobił to gin mi mówił że lepiej by było mniej karmić bo wiąże się to ze skurczami macicy.Sama chcę odstawić. Piersi strasznie mnie bolą przy karmieniu, a Natalka potrafi w nocy budzić się 5-7 razy i płakać o cyca. Karmienie jest teraz dla mnie czymś okropnym, budzi we mnie straszną frustracje, a nie chce złościć się na dziecko, któro nie jest winne takiemu stanowi.
Z somodstawieniem bywa różnie - jedno dziecko zrezygnuje z piersi, a inne niekoniecznie, dlatego myślę że nie ma na co czekać, bo im dłużej będę to odkładać tym gorzej. A karmienia tandemu sobie nie wyobrażam.
Spróbuj namówić swojego m żeby przejął choć część obowiązków w okolicy karmienia- np. jeśli cycuś był na spanie to niech on idzie z butla i usypia. Tu w tym czasie najlepiej znikaj, nawet idź na spacer, co najmniej nie wchodź do pokoju w którym oni są.Sama chcę odstawić. Piersi strasznie mnie bolą przy karmieniu, a Natalka potrafi w nocy budzić się 5-7 razy i płakać o cyca. Karmienie jest teraz dla mnie czymś okropnym, budzi we mnie straszną frustracje, a nie chce złościć się na dziecko, któro nie jest winne takiemu stanowi.
Z somodstawieniem bywa różnie - jedno dziecko zrezygnuje z piersi, a inne niekoniecznie, dlatego myślę że nie ma na co czekać, bo im dłużej będę to odkładać tym gorzej. A karmienia tandemu sobie nie wyobrażam.