reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

No ratuje się właśnie herbata z sokiem i cytryna, z miodem nie mogę bo tylko podrażnia mi gardło więc narazie odpada. Mnie piersi bolą nadal, wczoraj cały dzień chodziłam w zwykłym biustonoszu (zazwyczaj w domu chodzę w sportowym) i wieczorem myślałam że mi odpadną, może jest szansa że mi też niedługo przestana dokuczac.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Jak możesz chodzić w normalnym stanik to podziwiam- ja od dawna bez i tylko na wyjścia z domu jakies a'la sportowy top. W sumie piersi nie bolą tylko nie wytrzymuje ucisku w ok żołądka.

Na przeziębienie i zawalony zatoki plecam herbatę z świeżym imbirem. Na początku jest niefajnie bo upłynie wydzielinę z nosa wiec leci bardziej, ale fajnie rozgrzewa i skraca okres przeziębienia. Ja tez jak my gila odstawiamy mleko na moment bo wychoładna organizm. Takie triki z medycyny chińskiej
Zdrówka :)

reklama
Do tej pory głową bolała mnie tylko raz. Wypiłam wtedy bardzo dużo wody i jakoś samo przeszło. Któraś dziewczyna chyba polecała wcierac Amol w skronie (?)

Co do piersi to mi jeszcze trochę dokuczają. Do tego juz na samym początku musiałam kupić stanik z wieksza miseczka bo około 8-9 tygodnia nagle bardzo urosły.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do tej pory głową bolała mnie tylko raz. Wypiłam wtedy bardzo dużo wody i jakoś samo przeszło. Któraś dziewczyna chyba polecała wcierac Amol w skronie (?)

Co do piersi to mi jeszcze trochę dokuczają. Do tego juz na samym początku musiałam kupić stanik z wieksza miseczka bo około 8-9 tygodnia nagle bardzo urosły.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie lubię zapachu amolu, jest mi od niego niedobrze to się boję teraz nim smarować bo może być gorzej.

Hej. Taki paskudny dzień a mi się z domu wychodzić nie chce...glowa boli gardło boli a na dodatek mam chlernego dentystów dzisiaj odkładnego już 3 razy więc muszę iść dokończyć kanałowe pod mikroskopem bite półtorej godziny na fotelu [emoji24]. Pozdrawiam wszystkie

Hej. Taki paskudny dzień a mi się z domu wychodzić nie chce...glowa boli gardło boli a na dodatek mam chlernego dentystów dzisiaj odkładnego już 3 razy więc muszę iść dokończyć kanałowe pod mikroskopem bite półtorej godziny na fotelu [emoji24]. Pozdrawiam wszystkie
Pod mikroskopem?! A to tak teraz robią?

Moje piersi tez bolą i to akurat w poprzednich ciążach nie dokuczalo. A teraz również chodzę bez stanika bo właśnie żołądek wrażliwy. Niedawno skończyłam karmić piersią i myślałam ze to dlatego ale widać takie uroki ciąży [emoji6]
Amolu nie próbowałam ale może faktycznie coś pomoc bo kiedyś pamietam mama się smarowała a ma częste migreny
A jak to jest właśnie z dentysta w ciąży? Można znieczulenie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dzień dobry,
Nie mam pojęcia o jakim śmiechu mówicie i komentarzach bo wczoraj chyba za późno dorwalam sie do czytania postow i chyba część zniknela.
Ale domyslam się o kogo chodzi, bo pamiętam ten ostatni "incydent" z ta pania ;)
Mialam dziś kiepska noc wiec idę jeszcze pospac, znów zapalenie pęcherza meczy...:( juz tym jestem zlamana.
Ps Zgłaszam swoja kandydature do zamknietego forum, mój obecny termin to 04/ 04 ( juz sie 3 razy zmieniał z każdym USG:)
Szefową wyszła na chwilę z biura to pisze[emoji5] LMax a próbowałaś suplementowac Żuravit? Może po wyleczeniu zapalenia byłby pomocny przy zapobieganiu nawrotom.

Paulina_Austria kciuki zaciśnięte[emoji106] czekam na wieści [emoji1]

Brazowoka współczuję - leż, odpoczywaj ile się da, dla córci też zdrowia [emoji11]

To ja poproszę Dr.Kredkę o informacje czy u mnie chłopiec czy dziewczynka - jak mi dziś lekarz powie to sprawdzimy trudność[emoji12]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Moje piersi tez bolą i to akurat w poprzednich ciążach nie dokuczalo. A teraz również chodzę bez stanika bo właśnie żołądek wrażliwy. Niedawno skończyłam karmić piersią i myślałam ze to dlatego ale widać takie uroki ciąży [emoji6]
Amolu nie próbowałam ale może faktycznie coś pomoc bo kiedyś pamietam mama się smarowała a ma częste migreny
A jak to jest właśnie z dentysta w ciąży? Można znieczulenie?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Można, dają jakieś specjalne.

reklama
Paulina a próbowałaś witaminę B6 na mdłości? Ja ostatnio darowalam sobie bo lepiej się czułam ale wczoraj miałam masakrę wiec znów zaczęłam brać. I to naprawdę Dziewczyny pomaga! Są nawet badani na to robione [emoji6] polecam spróbować żeby się tyle nie męczyć. Ja w każdej ciąży złe przeżywam początku ale teraz to nawet mdłości towarzyszyły mi w nocy!

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
A w jakiej dawce ta Wit B6? I samą łykasz czy jeszcze jakieś witaminy?
Bo mnie lek zalecił cały kompleks ciążowy i tam jest Wit B6, ale jak mam słaby dzień to nawet się do witamin nie zbliża bo jest jeszcze gorej jak biorę.

Do góry