reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Mam pytanie do Dziewczyn które na początku ciazy znienawudzily pewne zapachy. Np perfum jedzenia czy proszku do prania itd..... Czy Wam to przeszło? Jeśli tak to Kiedy???

Ja tak mam od samego początku. Niestety nie pocieszenie cię bo cały czas mam z tym problem a kończę juz powoli pierwszy trymestr. Może w 2 przejdzie. :) Wszystko czuje dwa razy mocniej a niektóre zapachy wywołują u mnie odruch wymiotny.

reklama
Dzień dobry[emoji5]

Gratuluję udanych wizyt [emoji1] piękne macie te zdjęcia bobasow - ja z profilu nie mam - może we wtorek się uda zrobic, przez to mój bobasek wygląda bardziej jak kosmita[emoji23]

Podczytywalam Was ale nie miałam siły odpisać - dziś wzięłam urlop, zawiozłam córcie do przedszkola, wstawiłam pranie i teraz leżę[emoji4]

Co do pluci to różnie to bywa - dużo zależy od doświadczenia lekarza. Mojej kumpeli w obu ciazach powiedział lekarz w 12tc i się sprawdziło, a znajomemu w 15tc inny lekarz powiedział że chłopak a później się okazało że dziewczyna. Tak że najważniejsze żeby nasze dzieciaczki były zdrowe a wy się dowiemy wcześniej czy później to sprawa drugorzedna[emoji4] nie zmienia to faktu że we wtorek na wizycie się zapytam czy coś już widać[emoji23]

Zazdroszczę Wam dziewczyny tego szycia - ja jestem antytalent. Tylko proste rzeczy potrafię a to i tak w wielkich bólach[emoji6]

Miłego dnia[emoji4]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja rownież gratuluję udanych wizyt i super zdjęć. Moj tak się ostatnio ułożył, jakby z półprofilu, że nawet jak kosmita nie wyglądał :p Mam nadzieje, ze następnym razem dostane lepsze zdjęcie :)

Ja rownież gratuluję udanych wizyt i super zdjęć. Moj tak się ostatnio ułożył, jakby z półprofilu, że nawet jak kosmita nie wyglądał [emoji14] Mam nadzieje, ze następnym razem dostane lepsze zdjęcie :)
No właśnie zastanawiam się czy przed wizyta nie zjeść czegoś słodkiego . Z drugiej strony boję się że maluch będzie się za bardzo wiercić[emoji6] muszę to przemyśleć[emoji12]
Już nie mogę się doczekać tej wizyty[emoji177]

Hej dziewczyny. Szukam opinii na temat elektrycznego aspiratora do noska. Ma któras z tym urządzeniem jakieś doświadczenia? Bądź zna opinie? Co uważacie?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny. Szukam opinii na temat elektrycznego aspiratora do noska. Ma któras z tym urządzeniem jakieś doświadczenia? Bądź zna opinie? Co uważacie?

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja najpierw miałam ten babyono co wyciągasz ustami ( wiem jak to brzmi ale nie jest takie obrzydliwe jak myślałam[emoji6] ) i na pojedyncze gluty się sprawdził ale jak mała miała 3m i dostała gęstego kataru to leciałam do apteki po katarek (podlaczasz do rury od odkurzacza i to on ciągnie) i to było zbawienie. Uzywalismy go aż mała nie nauczyła się porządnie wysmarkiwac. Świetne to jest - jest też delikatne sprawdzałam na sobie zanim zrobiłam córeczce. Śmiało mogę polecić[emoji1]

Czesc dziewczyny, ja od nowa przeziebiona jestem [emoji17] jak na zlosc mam nawrot chorobska i czuje sie fatalnie.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Moim zdaniem plec dzidzi na 100% bedziemy wiedzialy jak sie urodzi, bo teraz to nawet jak lekarz powie np. w 20 tc to i tak stuprocentowej pewnosci nie mamy. To jest tylko,ze tak powiem domniemane. Nie raz spotykamy sie z sytuacjami, ze lekarz powie :"bedzie chlopczyk na 100% " ,a rodzi sie dziewczynka i na odwrot . I kobitka cala ciaze zyla w przekonaniu,ze bedzie miala syna ,nakupila pierdul dla chlopczyka i urodzila sie dziewczynka o i zonk .

@Aguska11 pytalas czy minal wstret do zapachow lub do jedzenia? W tej ciazy to ciezko powiedziec, bo ona nadal trwa [emoji5] Moge powiedziec jak to bylo w poprzedniej ciazy. Mialam wstret do perfum Rush Gucci. Niestety tak mi zostalo do tej pory, a np nigdy (przed ciaza ) nie lubilam miesa owczego, a w ciazy z corcia polubilam i lubie do tej pory. W aktualnej ciazy mam wstret do bardzo duzej ilosci pokarmow i zapachow. Mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie, bo przestalam jesc moje ukochane ogorki kwaszone, pomarancze, czesciej mam ochote na miesko wolowe.

A dzis zgrzeszylam zjadlam jajko na miekko tak mi sie go chcialo nieziemsko bardzo -musialam no [emoji6]

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

Czesc dziewczyny, ja od nowa przeziebiona jestem [emoji17] jak na zlosc mam nawrot chorobska i czuje sie fatalnie.
Gratuluje wszystkim udanych wizyt.
Moim zdaniem plec dzidzi na 100% bedziemy wiedzialy jak sie urodzi, bo teraz to nawet jak lekarz powie np. w 20 tc to i tak stuprocentowej pewnosci nie mamy. To jest tylko,ze tak powiem domniemane. Nie raz spotykamy sie z sytuacjami, ze lekarz powie :"bedzie chlopczyk na 100% " ,a rodzi sie dziewczynka i na odwrot . I kobitka cala ciaze zyla w przekonaniu,ze bedzie miala syna ,nakupila pierdul dla chlopczyka i urodzila sie dziewczynka o i zonk .

@Aguska11 pytalas czy minal wstret do zapachow lub do jedzenia? W tej ciazy to ciezko powiedziec, bo ona nadal trwa [emoji5] Moge powiedziec jak to bylo w poprzedniej ciazy. Mialam wstret do perfum Rush Gucci. Niestety tak mi zostalo do tej pory, a np nigdy (przed ciaza ) nie lubilam miesa owczego, a w ciazy z corcia polubilam i lubie do tej pory. W aktualnej ciazy mam wstret do bardzo duzej ilosci pokarmow i zapachow. Mam nadzieje, ze mi tak nie zostanie, bo przestalam jesc moje ukochane ogorki kwaszone, pomarancze, czesciej mam ochote na miesko wolowe.

A dzis zgrzeszylam zjadlam jajko na miekko tak mi sie go chcialo nieziemsko bardzo -musialam no [emoji6]

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"
SOMEOME zdrowiej[emoji11] mnie też rozłożyło - chyba zatoki bo głowa boli tak charaktetystycznie. Zazwyczaj ibuprom pomagał a teraz próbuje domowych sposobów[emoji6]

Zgadzam się z Tobą w 100% - moja mama tak miała jak była w ciąży blizniaczej[emoji2] wiem że wtedy był gorszy sprzęt ale też jej na 100% powiedzieli że chłopak i dziewczyna więc jak się moja druga siostra urodziła to tak mamę zatkało że nie potrafiła wydukac imienia , zapytali tatę później to podał to co się jemu podobało a mamie nie bardzo[emoji12] do tej pory się z tego śmieją[emoji6] i broń boże nie opowiadam tego aby straszyć tylko jako anegdotke sprzed 25lat[emoji6]

Apropo... nie jestem wcale lepsza - jak mi w 18tc powiedziała lekarka że na bank dziewczynka nakupowalam różowych spiszkow tak że jakbym miała synka też bym szok przeżyła[emoji23]

Dziewczyny a u mnie chyba grzybek wraca... znowu... w nocy sie obudzilam z pieczeniem i po posmarowaniu clotrimazolum przeszlo. Rano lekko czulam ale znowu prysznic i masc i chwilowo ok choc czuje tak baardzo leciutko.
To kolejna infekcja i nie wiem co robic. Lekarz dal mi ostatnio macmiror 200mg doustnie tabletki ale czytam w necie ze w ciazy tylko w koniecznosci. Nie wiem co robic...

reklama
Dziewczyny a u mnie chyba grzybek wraca... znowu... w nocy sie obudzilam z pieczeniem i po posmarowaniu clotrimazolum przeszlo. Rano lekko czulam ale znowu prysznic i masc i chwilowo ok choc czuje tak baardzo leciutko.
To kolejna infekcja i nie wiem co robic. Lekarz dal mi ostatnio macmiror 200mg doustnie tabletki ale czytam w necie ze w ciazy tylko w koniecznosci. Nie wiem co robic...
Wiesz co ja po porodzie do podmywania używałam sub rosa - taki proszek do rozpuszczenia w wodzie. M.in ma za zadanie odkazac i przyspieszyć gojenie - może mogłabyś tego używać w ciąży? Jako profilaktyka - może by pomogło też w zaliczeniu.

Do góry