reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Jak to na botoksie?? Z przyczyn zdrowotnych czy wizualnych? A w ciąży można - ciąża nie jest przeciwskazNiem? Nic na ten temat nie wiem[emoji5]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom
[emoji23][emoji23][emoji23] tez tak pomyslalam przez sekinde ale potem obudzilo sie to 80%mozgu ze to o film chodzi[emoji6]

reklama
Dobre z tym botoksem haha
Sama w pierwszej chwili się zastanawiałam czy na serio odwiedziłas jakaś klinikę :D

Ja tez się zaopatrze w tetre (chyba najwięcej tych), trochę flanelowych i chyba kilka muslinowych.

Ja prawie cały czas leżę wiec staram się na lewym boku chociaż czasami musze na plecach czy na prawym boku bo w jednej pozycji chyba bym zwariowała.

Ten tydzień minal mi chyba najszybciej ze wszystkich trzech przelezanych.
Przeczytałam kilka książek w tym dwie o tematyce dziecięcej. Zamówiłam tez jedna dla męża, żeby chłop tez zasięgnąl kilku informacji. Mam też dwie książki typowo ciążowe, ale powiem Wam, że totalnie mnie nie ciagnie, żeby je skończyć czytać.
Jakie tytuly tycj ciazowo dzieciecych czytalas?

Akurat te dwie to nie są ciążowe tytuly:
W Paryżu dzieci nie grymasza
Francuskie dzieci jedzą wszystko

Nie wiem, czy jeszcze któraś z Was miała okazję przeczytać te dwa tytuły. To prosta, szybka literatura na jeden, maksymalnie dwa wieczory.
Głównie chodzi o pokazanie różnic między wychowaniem popularnym w Ameryce "dziecko traktowane jak krol domu" a jego francuskim odpowiednikiem gdzie dziecko wchodzi do rodziny, staje się od początku autonomiczna jednostka i jest uczone dostosowania do panujacych juz reguł, nie odwrotnie.

Czy polecam? W zależności jakim jesteście badz chcecie być typem rodzica.
Osoby chcące wychować swoje dziecko bezstresowo, przy czytaniu tych dwóch pozycji mogą łapać się czasami za głowę :D

Z ciążowych książek mam dwie, dostałam na samym juz poczatku jako prezent: W oczekiwaniu na dziecko i Ciezarowka przez 9 miesięcy. Jeszcze nie przeczytałam.

Hej Dziewczyny. Dziękuję za Wszystkie życzenia dla córeczki, imprezka się udała, dzieciaki wybawione. Emocje były tak wielkie, że aż jubilatka nie mogła w nocy spać [emoji16]
Co do rzeczy niepotrzebnych przy noworodku : kosmetyki typu oliwka do ciała lub mleczko, balsam ( stały nieuźywane aż sama zużyłam). U nas niepotrzebne okazały się smoczki uspokajające - nie używamy, służą tylko do zabawy. Tak samo butelki na mleko - nieruszone do 6 msc, potem i tak wolała pić z bidonu z rurką. Kolejnym zakupem który można sobie odpuścić na początku jest według mnie pościel - lepiej sprawdzał się nam śpiworek zapinany na ramionach.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja właśnie czytam w oczekiwaniu na dziecko ale nie śpieszę się bo czytam sobie etapami, jak byłam np. W 6 tyg ciąży to przeczytałam tylko to co odnosi się do 6tego i7 tyg Ale pomiędzy tymi tygodniami poruszane są też inne kwestie więc będzie co czytać.. .A ja teraz to czytam kryminały...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Hej Dziewczyny. Dziękuję za Wszystkie życzenia dla córeczki, imprezka się udała, dzieciaki wybawione. Emocje były tak wielkie, że aż jubilatka nie mogła w nocy spać [emoji16]
Co do rzeczy niepotrzebnych przy noworodku : kosmetyki typu oliwka do ciała lub mleczko, balsam ( stały nieuźywane aż sama zużyłam). U nas niepotrzebne okazały się smoczki uspokajające - nie używamy, służą tylko do zabawy. Tak samo butelki na mleko - nieruszone do 6 msc, potem i tak wolała pić z bidonu z rurką. Kolejnym zakupem który można sobie odpuścić na początku jest według mnie pościel - lepiej sprawdzał się nam śpiworek zapinany na ramionach.

A czy dziecko nie wpada do środka w nocy jak śpi w tym spuworku? Zawsze się tego obawiałam ze zsunie się w dół, siostra nie miała wiec nie wiem :)

A czy dziecko nie wpada do środka w nocy jak śpi w tym spuworku? Zawsze się tego obawiałam ze zsunie się w dół, siostra nie miała wiec nie wiem :)
Mi nie wpadało [emoji6] Taki maluszek jeszcze nie jest za bardzo ruchliwy, więc myślę że generalnie nie powinien jeśli śpiworek jest odpowiednio dobrany pod względem rozmiarowym ( miałam taki 0-3 msc, a drugi do 70 cm). Moja córcia jest z tych dzieci jesienno- zimowych, wiec zależało mi żeby się nie rozkopywała w nocy i pod tym względem śpiworek sprawdził mi się super.

w tych śpiworkach do spania dziecko ma rączki na wierzchu, także się nie wsunie do środka.
moje dzieci nigdy nie chciały w nich spać, bo strasznie się wiercą...

reklama
Do góry