reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
No i dzis jestem po usg z pomiarami i wszystko w porzadku. Czekam na wynik pappa wiec stres jeszcze jest.
Maluszek dostal czkawki i bylo mi go strasznie zal ale ogolnie to szal i lapal sie jakby za glowe i za nozki. Juz wiem ze jest miloscia mojego zycia[emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]

Ostatnia edycja:
Mój bobas na ostatnim usg też się ruszal i bardzo przebieral nóżkami, hehe lekarz nie mógł dobrze zobaczyć nóżek i badanie się wydluzylo bo czekał na odpowiedni moment Ale Dzięki temu mogłam dłużej się zachwycac:)

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

kredka82 - gratuluje udanej wizyty, podobnie dziś mialam, wydłużyć mi się skan, kobieta nawet kazala mi na czwórka poze wykonać by odwrócić główkę i zrobic zdjęcie profilu.. Tylu wygibasow, co tam to od poczatku ciazy nie zrobilam ;)

Takie głupie pytanie mam.. Czy też tak macie ze ciągle chce wam się siku a jak przyjdzie co do czego to nic z tego? :/

0d1yskjot8xw5dpx.png

Dobrze, że wczesniej przetestowałas na sobie :D
Ja używam od mniej więcej 8 tygodnia Palmers. Mam jeszcze te dwa produkty z serii Babydream für Mama -olejek i balsam. Dodatkowo olej kokosowy. Tez mam skłonność do rozstępów, wiec zaczęłam dość wcześnie dbać o skórę.

Mogę napisać kilka informacji odnośnie pielegnacji które dzisiaj wyczytałam na różnego rodzaju forach. Od razu zaznaczam, że nie mowie ze się z nimi zgadzam. Nie mogę mieć do końca własnego zdania, bo to moja pierwsza ciąża, wiec doświadczenia brak.

- emolienty używamy tylko w przypadku, gdy skóra malucha tego wymaga. Podawany był argument o tym, że rozpoczęcie pielęgnacji od emolientów powoduje przyzwyczajenie skóry niemowlaka do tego typu produktów i konieczność ciaglego ich stosowania (podobno powrót do drogeryjnych kosmetyków może wtedy skutkować uczuleniem i podrażnieniem)
Dużo wypowiedzi sugerowało, że personel medyczny ma profity z polecana tego typu produktów nawet gdy nie jest to konieczne co napędza mechanizm sprzedaży

- sudocrem polecany tylko w nagłych przypadkach, nie jako krem prewencyjny ze względu na zawartość cynku, który może wysuszac. Niektórzy w ogóle od niego odchodzą i polecają bodajże maść alatan, podobno ma lepszy skład (?)

- dużo osób stosuje głównie olej kokosowy
- mycie malucha sama woda przez kilka tygodni, ew dodanie olejku do wody w celu jej zmiękczenia
- nie używanie szamponów do mycia włosków dziecka
- bepanthen - jedni kochają, głównie jako krem prewencyjnych, inni piszą ze skład beznadziejny

Więcej teraz nie pamiętam, może mi się jeszcze coś przypomni
Weź człowieku nie zwariuj :/
A najzwyklejszy linomag?

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry