reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

A ja wczoraj bylam u fryzjera [emoji4] znow czuje sie jak czlowiek bo mialam juz obrzydliwe odrosty i za dlugie wlosy [emoji21]

"Wiatr moze mocno wiac, ale gora i tak mu sie nie pokloni"

reklama
Poczytalam troche na temat jak to badanie jest przeprowadzane. Badanie krwi wprowadzaja do programu wraz z pomiarami z pierwszego usg czyli crl ,wage ,dlugosc ciemienowo ogonowa dzidzi . Bardzo wazne jest wprowadzenie do systemu takze czynność serca w tym przepływ krwi przez zastawkę trójdzielną czego oczywiscie prawie nikt nie robi na tym pierwszym usg ( twierdza ,ze jest za wczesnie ) . Czytalam artykul,w ktorym dziewczyna pisala ,ze wynik wyszedl jej 1:50 a po konsultacji z dwoma innymi lekarzami ,ktorzy swierdzili ,ze poprzedni lekarz nie dodal wlasnie tego badania serduszka , po dodaniu wynik jej wyszedl 1:1000 wyobrazacie sobie jaka to roznica ?????!!!!! Po za tym na wynik wysokiego ryzyka moga takze wplynac inne rzeczy np. krwiaki w czesci narzadow rodnych. Ja nigdy nie mialam jakichs szczegolnych badan na to wiec tak naprawde nie wiem co sie tam dzieje.
Na tym pierwszym usg babka nawet nie pobrala wymiarow brzuszka czyli nie znala wagi dziecka.A cale to wprowadzenie danych do systemu trwa 30 sekund po czym komputer automatycznie ustala wynik. Nie wierze w to badanie wogole.
Czytalam jeszcze wypowiedz jakiegos profesora ( nie pamietam nazwiska) ,ktory byl zszokowany iloscia matek, ktore po takim badaniu sa gotowe usunac lub usunely zdrowa ciaze.

Właśnie kiedyś czytałam artykuł ze bardzo dużo matek po takich badaniach usuwa tak naprawdę zdrowa ciążę bo te badania to sobie może w kosz wyrzucić....

Ciezko powiedziec :/ dopoki nie ma jakiegos plamienia albo bol nie jest ostry az sie zwijasz to chyba nic sie nie dzieje. Podejrzewam ,ze tak tez lekarz by Ci powiedzial [emoji4]

Plamienie się pojawiło, ale delikatne i jednorazowe. Wcześniej plamienia też miałam i lekarz mówił, że mogą się zdarzyć do końca pierwszego trymestru. Tylko ten klujacy ból pierwszy raz się pojawił. Nic, leżę i zobaczymy co dalej.

Hej dziewczyny!
Pytanko mam szybkie. Zdarzyły się Wam bóle mocne, klujace i krótkie w podbrzuszu? Bo ja dzisiaj miałam 2takie akcje, raz podnosilam suche pranie (wg mnie lekkie) a drugi raz przy zwykłym siadaniu.
Położyłam się na wszelki wypadek, ale nie wiem co o tym myśleć. Macica się rozciąga czy powinnam się niepokoić.? Miałam mieć wizytę w czwartek, przesuneli na poniedziałek.
Ja miewam takie jakby ukucia co jakiś czas, nie jakoś często - do tego śluzu bardzo dużo leci wiec ciężko powiedzieć czego to powodem

Plamienie się pojawiło, ale delikatne i jednorazowe. Wcześniej plamienia też miałam i lekarz mówił, że mogą się zdarzyć do końca pierwszego trymestru. Tylko ten klujacy ból pierwszy raz się pojawił. Nic, leżę i zobaczymy co dalej.
No to lepiej lez i odpoczywaj [emoji4]

Hej dziewczyny!
Pytanko mam szybkie. Zdarzyły się Wam bóle mocne, klujace i krótkie w podbrzuszu? Bo ja dzisiaj miałam 2takie akcje, raz podnosilam suche pranie (wg mnie lekkie) a drugi raz przy zwykłym siadaniu.
Położyłam się na wszelki wypadek, ale nie wiem co o tym myśleć. Macica się rozciąga czy powinnam się niepokoić.? Miałam mieć wizytę w czwartek, przesuneli na poniedziałek.
Ja tych boli mialam 1000 i juz sie przyzwyczajam ze cos tam boli. Kicham i smarkam caly czas wiec jeszcze bardziej czuje jak mi tam w srodku wszystko pracuje

Ja miewam takie jakby ukucia co jakiś czas, nie jakoś często - do tego śluzu bardzo dużo leci wiec ciężko powiedzieć czego to powodem

Oki, dzieki

Dzięki, trochę mnie to uspokoilo, ze jest nas więcej.

reklama
Dziewczyny ktore myslaly o detektorze tetna kupilyscie juz cos? Bo ja caly czas mysle nad tym anglesounds ale nie wiem sama..
Ja mam, próbowałam juz szukać ale na razie jeszcze nam się nie udało znaleźć hehe :) zobaczę na wizycie gdzie jest to potem może będzie łatwiej znaleźć :)

Do góry