reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ja to mam na twarzy, dekolcie i brzuchu nawet! :p Dziś odwiedziłam koleżanki z poprzedniej pracy to jedna jest taka mega bezpośrednia to do innych się darła.. "Patrzcie jak nie warto być w ciąży.. no Kornelia pokaż dekolt" xD Wszystkie koleżanki się cieszyły i gratulowały i na kawke zapraszały itp żebym je odwiedzała jak jestem na zwolnieniu.. aż tak miło się wyrwać z chaty w końcu :) Szkoda że w obecnej pracy nie mam ani jednej koleżanki... taka chora atmosfera że się odechciewa iśc do roboty. Kombinuję, że może po ciąży złożę gdzieś indziej papiery bo tam już mam dość i mi się nie chce wracać.

Zazdroszczę tej możliwości wyjścia z domu :D
Ja jak w poniedziałek byłam na kontroli po 2 tygodniach uziemienia w domu to szłam jak ślimak byleby dłużej pobyć na świeżym powietrzu a cieszylo mnie dosłownie wszystko :D

Pewnie, jak masz opcje to złóż papiery w innym miejscu. U mnie w przedostatniej pracy był horror. Male biuro, doslownie kilka osob a i tak utworzylo sie kółko wzajemnej adoracji (3 osoby) przez które atmosfera była okropna. Zwolniłam się, znalazłam inna prace. Idealnie nie jest, ale nie ma porównania z tym co było.

reklama
Nukame śliczny bobas [emoji4]A w którym tyg już jesteś? Ja już jeszcze trochę i też zobacze swojego potomka

Wagobunda ja mam też tak przy kichaniu i też trwa to sekundę, wiesz co robię jak siedzę albo leżę i mi się zbiera na kichanie podkurczam szybko nogi i trochę pomaga

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

W pprzedniej pracy też były spięcia ale twarzą w twarz.. a teraz jak przyszłam jako "nowa" do szkoły to "koleżanka" z drugiej świetlicy tak nastawiła wszystkich przeciwko mnie, że się w pewnym momencie nikt do mnie nie odzywał! Opowiada jakieś historie ze ja szantażowałam dyrekcje że jej nie przedłużą kadencji jak mnie nie zatrudni itd... szkoda gadać. A jak mamy zlecone jakieś dekoracje OBIE to ja je robię a ona idzie do dyr, i mówi że razem robiłyśmy.. a mi w twarz że ona nie będzie robiła bo ona ma dzieci do opieki (a ja to nie mam? )...szczerze nienawidzę kobiety i mam nadzieję że wywalą ją z roboty. (ma już 2 z 3 nagan dyrektora które do tego doprowadzą)

Paulina problem w tym, że teraz mam pierwszą umowę na stałe a jak się zwolnię to znów "tułaczka" na rocznych umowach...
Najlepiej poszukaj czegoś innego ,bo po co się męczyć.Ja teraz pewnie prędko nie wrócę do pracy ,bo nie będzie z kim zostawić dziecka ,a z obcą osobą bym się bała.Teraz doczytałam, ze to umowa na stałe, a to trochę zmienia postać rzeczy,bo teraz ciężko o stały etat.Może jak wrócisz do pracy to jej nie będzie już.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja chodzę do gina prywatnie, ale żeby nie płacić za badania przychodzę do jego przychodni po skierowanie, ale z racji tego że mam tam ok 20 km, a nie mam prawka więc najczęściej poruszam się autobusem, więc nie dość że pół godziny jazdy to jeszcze ze 4, 5 km z buta do przychodni,. Na badania, na czczo nie wiem czy bym podołala ale obok w miasteczku jest ten sam oddział przychodni, nazywa się "Judyta" więc spokojnie mogę tu robić badania i zamiast 20 km mam 4 km. Ale zostałam poinformowana że tylko w ich przychodniach będę mogą wykonać badania bezpłatnie.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Nukame śliczny bobas [emoji4]A w którym tyg już jesteś? Ja już jeszcze trochę i też zobacze swojego potomka

Wagobunda ja mam też tak przy kichaniu i też trwa to sekundę, wiesz co robię jak siedzę albo leżę i mi się zbiera na kichanie podkurczam szybko nogi i trochę pomaga

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

Dziekuje!!! Dzisiaj 12t4d, ale z USG wyszlo 12t6d.

Nie wiem właściwie czy mam zadawać tego typu pytania w tym poście czy w tym wyprawkowym?

Dzisiaj zbieram informacje na temat pielęgnacji noworodka. Cześć produktów juz wybrałam, ale zastanawiam się jeszcze nad tym co polecacie do kąpieli oraz do codziennej pielęgnacji pupy (prewencyjnie przed odparzeniami i podrażnieniami) ?
Nie chciałabym zaczynać od emolientow. Z tego co czytałam tego typu produktów nie poleca się do stosowania, jeśli ze skórą niemowlaka jest wszystko w porządku?

reklama
Do góry