reklama
Paulina_Austria
Fanka BB :)
Z tymi skierowaniami to pamiętam, że kiedyś też były różne akcje. Nie jestem ubezpieczona w Polsce od lat, więc nie wiem od kiedy obowiązuje zasada podawania dokładnego miejsca gdzie robi się badania za darmo w ramach ubezpieczenia. Kiedyś było coś takiego pamiętam, że chodząc do prywatnego lekarza i otrzymując skierowanie na badania, można było zrobić je wszędzie, ale z góry było wiadomo ze trzeba za nie zapłacić. Odwrotna zależność przy lekarzu na NFZ = darmowe badania. Nadal to obowiązuje?
VegeMama do którego lekarza chodzisz w Toruniu?
Wagobunda
Ja tez byłam prywatnie na usg ale niestety urządzenie nie było w 3d. No nic spróbuje za tydzień albo dwa dziewuszki mam do was jeszcze pytanko : czy przy nagłym kichnięciu czy kaszlnięcie czujecie kłucie i tępy ból w podbrzuszu który trwa dosłownie sekundę ??
StKarolina
Tak, ja tak mam.Ja tez byłam prywatnie na usg ale niestety urządzenie nie było w 3d. No nic spróbuje za tydzień albo dwa dziewuszki mam do was jeszcze pytanko : czy przy nagłym kichnięciu czy kaszlnięcie czujecie kłucie i tępy ból w podbrzuszu który trwa dosłownie sekundę ??
Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom
Bloodykiss
Dziewczyny zegnam sie z tym forum ...
Ze mna i z baby wszystko okey ...
Uwazam ze wyklad o paracetamolu nie byl z zyczliwosci serca wobec kogos kto nie ma innego wyjscia...
Wychodze z zalozenia ze forum jest po to zeby wspierac a nie kopac lezacego...
Nie dasam sie ale czegos innego szukam na forum...Powodzenia.
Zycze spokojnych ciaz i szybkich rozwiazan :*
Przemyśl to jeszcze i zostań z nami...
Agulula111
Ja tez byłam prywatnie na usg ale niestety urządzenie nie było w 3d. No nic spróbuje za tydzień albo dwa dziewuszki mam do was jeszcze pytanko : czy przy nagłym kichnięciu czy kaszlnięcie czujecie kłucie i tępy ból w podbrzuszu który trwa dosłownie sekundę ??
Ja czuję, jak tylko mam kaszlnac albo kichnac najpierw łapie się za brzuch. Nie wiem czy to w czymś pomaga, ale brzusio tak nie skacze
Paulina_Austria
Raz tak miałam i szczerze trochę się przestraszyłam. Mocno kichnelam i poczułam okropne klucie w okolicy prawego jajnika. Przeszło tak jak napisałaś po dosłownie chwili. Od tamtej chwili przytrzymuje brzuch za każdym razem jak mam ochotę kichnac i sytuacja się nie powtórzyła.
alunia87
@VegeMama Jutro mam wizytę u Endo to jeszcze go zapytam o te progesterony on powinien się na tym znać.Oto chodzi ,ze ja tego dupka to już nie chcę brać, bo jestem po nim na skraju wyczepania,a zaczynać luteine [emoji53].
Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom
Dobrze jest też przyciągnąć nogi do siebie.Ten ból jest normalny ,ale wiadomo mało komfortowy.Raz tak miałam i szczerze trochę się przestraszyłam. Mocno kichnelam i poczułam okropne klucie w okolicy prawego jajnika. Przeszło tak jak napisałaś po dosłownie chwili. Od tamtej chwili przytrzymuje brzuch za każdym razem jak mam ochotę kichnac i sytuacja się nie powtórzyła.
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Wagobunda
Ja tez nie jestem ubezpieczona w Polsce, długie lata żyłam za granica. Gdy dowiedziałam się ze jestem w ciąży przeraziło mnie, ze za każda wizytę i badanie będę musiała płacić jednak byłam w błędzie. Sprawa wyglada tak : z pierwszym badaniem potwierdzającym ciąze wykonanym prywatnie idzie się do poradni kobiecej tam gdzie się mieszka lub w pobliżu. Tam kserują Ci ten dokument i zakładają kartę ciąży, podpisujesz dokument, ze nie jesteś ubezpieczona, ale obejmuje Cie ochrona kobiet ciężarnych i z tego tytułu wszystkie wizyty u ginekologa czy u innych lekarzy (jeżeli skierowanie pochodzi od gin) i wszystkie badania są za darmo i są refundowane na NFZ. Oczywiście jeżeli dostajesz skierowanie do jakiegoś lekarze np. jak ja do chirurga czy do poradni ch.zakaznych musisz im powiedzieć, ze nie jesteś ubezpieczona i ze jesteś chroniona z tytułu "kobiety ciężarnej " i wtedy dają Ci papierek do podpisania i tyle. Ochrona z tytułu "kobiety ciężarnej " trwa do 3 miesiąca po porodzie.Z tymi skierowaniami to pamiętam, że kiedyś też były różne akcje. Nie jestem ubezpieczona w Polsce od lat, więc nie wiem od kiedy obowiązuje zasada podawania dokładnego miejsca gdzie robi się badania za darmo w ramach ubezpieczenia. Kiedyś było coś takiego pamiętam, że chodząc do prywatnego lekarza i otrzymując skierowanie na badania, można było zrobić je wszędzie, ale z góry było wiadomo ze trzeba za nie zapłacić. Odwrotna zależność przy lekarzu na NFZ = darmowe badania. Nadal to obowiązuje?