reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Ja w pierwszej ciąży czułam się rewelacyjnie - parę razy złapała mnie zgaga i czasami wieczorne nudności - mam nadzieję że teraz będzie tak samo:rolleyes: każda ciąża jest jednak inna - siostra druga ciążę przechodziła zupełnie inaczej niż pierwsza po części dlatego że już jedno dzieciątko miała i nie miała czasu aby się nad sobą rozczulać;)
Haha co racja to racja ;) aczkolwiek przy wymiotach chyba nawet córka mi nie pomoże :)
Odnośnie terminu to teraz wyliczyłam w kalkulatorze ale i tak lekarz podał mi inną (w pierwszej ciąży). Między datą wyliczoną przez lekarza a z usg było 7 dni różnicy.

reklama
Haha co racja to racja ;) aczkolwiek przy wymiotach chyba nawet córka mi nie pomoże :)
Odnośnie terminu to teraz wyliczyłam w kalkulatorze ale i tak lekarz podał mi inną (w pierwszej ciąży). Między datą wyliczoną przez lekarza a z usg było 7 dni różnicy.
Ha ha:rofl: prawda - przy wymiarach nie pomoże:rolleyes2: ale będę trzymać kciuki aby wszystkie nas te wymioty jednak ominęły:D

Dziewczyny a jak obliczacie datę porodu? Same liczycie czy korzystacie z kalkylatorow w necie? Mi na różnych kalkulatorach różnie pokazuje i rozbieżność mam między 30.03-02.04:confused: ciekawe jak mi lekarz wyliczy:D ja chyba zacznę skreślić dni w kalendarzu do tego 8.08:rofl:
Mi też tak wychodzi ,ale przeważnie 31.3, ale to jeszcze lekarz zweryfikuje.

Napisane na SM-T113 w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry dziewczyny :) 8.20 a u mnie już 25stopni! Ale będzie upał :)
Leżę, leżę i mam ochotę na krokiety z kapustą [emoji23] (choć zwolenniczką krokietów nigdy nie byłam ;) ). Macie już jakieś zachciankowe napady? [emoji4]

Witam kwietniowe mamy. Na wstępie proszę o wyrozumiałość. Jestem świeżynką, jeśli chodzi o jakiekolwiek forum :) Arwena: upałów nie znoszę bo źle się czuję nawet nie będąc w ciąży. Mam póki co jedną zachciankę: nie zwymiotować w miejscu publicznym :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dziewczyny a jak obliczacie datę porodu? Same liczycie czy korzystacie z kalkylatorow w necie? Mi na różnych kalkulatorach różnie pokazuje i rozbieżność mam między 30.03-02.04:confused: ciekawe jak mi lekarz wyliczy:D ja chyba zacznę skreślić dni w kalendarzu do tego 8.08:rofl:
Cześć. Gdzieś wyczytałam ze od pierwszego dnia ostatniej miesiączki trzeba odjąć trzy miesiące i dodać 7 dni. W moim przypadku: 3 lipiec - 3 mce = 3 kwiecień + 7 dni = 10 kwiecień.... tak na marginesie mam nadzieję że wyliczenia się nie sprawdzą i termin przesunie się choć o 1 dzień.... bo jak tu dziecku w taki dzień wyprawiac urodziny... nie wypada :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry