reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziewczyny a kiedy planujecie pierwsza wizytę u lekarza? Mi udało się zapisać dopiero na 8.08 - z jednej strony mam nadzieję że zobaczę już bijące serduszko ale z drugiej chciałabym JUŻ zobaczyć moja fasolkę;)
Ja byłam wczoraj ze względu na strate.Dostalam luteine dopochwowa na podtrzymanie i zrobił mi usg.Ja termin @ miałam 22 i na tym etapie wczoraj był tylko pęcherzyk i to na prawdę mikro.Kolejna wizytę mam 10, ale nie wiem czy to nie będzie za wcześnie na serduszko.Generalnie nie ma co się spieszyć z wizytą, bo jak się pójdzie za wcześnie jest stres.Przed wizyta zrobiłam bete i będę co jakiś czas sprawdzać przyrost.Na bóle brzucha biorę magnez z b6,bo lepiej nospa się nie faszerowac.Magnez tez fajnie działa rozkurczowo,a dzidzi nie szkodzi.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Też mam wizytę 8 sierpnia. Poszłabym od razu ale w pierwszej ciąży lekarz mnie okrzyczał, że co tak wcześnie (dzień po planowanej miesiączce ;) ). 8 mam nadzieję, że już ładnie będzie widać.

Już się nie mogę doczekać:rofl: alunia87 współczuję stary:sad: teraz na pewno wszystko będzie dobrze:tak: powiedzialyscie już komuś o ciąży? Ja tylko jednej siostrze i dwóm przyjaciółka ale one znały nasza sytuację więc pewnie i tak szybko by się domyśliły:sorry: całej rodzinie powiemy dopiero jak zobaczymy bijące serduszko a w pracy po 12tc:D

Ja biorę eutyrox - na tarczyce i kwas foliowy. W poprzedniej ciąży brałam femibion a teraz poczekam czy lekarz mi coś zaproponuje:happy:

A bierzecie już jakieś witaminy?
Wczoraj gin mi mówił, żeby tylko folik brać i magnez z b6,ale kończe opakowanie Prenatalu Uno i mam jeszcze 15 tabletek i sama nie wiem czy iść za jego rada.Prenatal ma świetny skład nawet imbir na mdłości w pierwszym trymestrze.

@lucky789 u mnie wie dużo osób,mama,siostra,koleżanka.Tyle ze ja nie chciałam za bardzo się z tym ukrywać,bo rodzina wie, że staraliśmy się 18 miesięcy.Wiadomo jeszcze wielkiej euforii nie ma z ich strony, bo trzeba czekać na wizytę 10 i będzie juz wiadomo czy jest wszystko w porządku.

Dziewczyny a kiedy planujecie pierwsza wizytę u lekarza? Mi udało się zapisać dopiero na 8.08 - z jednej strony mam nadzieję że zobaczę już bijące serduszko ale z drugiej chciałabym JUŻ zobaczyć moja fasolkę;)
bicie serca jest między 6 a 7 tygodniem, wszystko zależy kiedy doszło do zapłodnienia:)

reklama
Do góry