reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Witam kwietniowe mamy. Na wstępie proszę o wyrozumiałość. Jestem świeżynką, jeśli chodzi o jakiekolwiek forum :) Arwena: upałów nie znoszę bo źle się czuję nawet nie będąc w ciąży. Mam póki co jedną zachciankę: nie zwymiotować w miejscu publicznym :)

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom
Masz już mdłości? W pierwszej ciąży u mnie zaczęły się trochę później ale dłuuuugo mnie męczyły. Oby tym razem było lepiej.
Z tego sposobu, który podałaś termin też obliczają lekarze jednak chyba najbardziej wiarygodny jest ten z usg.

reklama
Witam kwietniowe mamy. Na wstępie proszę o wyrozumiałość. Jestem świeżynką, jeśli chodzi o jakiekolwiek forum :) Arwena: upałów nie znoszę bo źle się czuję nawet nie będąc w ciąży. Mam póki co jedną zachciankę: nie zwymiotować w miejscu publicznym :)

Ja 5 tydzień i zero mdłości pierwsza ciąża i nie bardzo wszystko czaję [emoji3] w którym tygodniu miałyście?

Agnes

Ja 5 tydzień i zero mdłości pierwsza ciąża i nie bardzo wszystko czaję [emoji3] w którym tygodniu miałyście?

Agnes
Mnie "złapały" ok 8 tygodnia. Nawet zakupów nie mogłam zrobić bo jak poczułam np mięso od razu było mi niedobrze. W domu wystarczyło, że otworzyłam lodówkę i od razu musiałam biec do toalety. Jednak nie w każdej ciąży muszą być mdłości :)

Mnie "złapały" ok 8 tygodnia. Nawet zakupów nie mogłam zrobić bo jak poczułam np mięso od razu było mi niedobrze. W domu wystarczyło, że otworzyłam lodówkę i od razu musiałam biec do toalety. Jednak nie w każdej ciąży muszą być mdłości :)
To jeszcze mam czas ale mam nadzieje ze ich nie bedzie w sumie to nie wiem czy to zalezy od czego ale ja w zyciu moze 2 razy wymiotowalam

Agnes

Masz już mdłości? W pierwszej ciąży u mnie zaczęły się trochę później ale dłuuuugo mnie męczyły. Oby tym razem było lepiej.
Z tego sposobu, który podałaś termin też obliczają lekarze jednak chyba najbardziej wiarygodny jest ten z usg.
Jakieś zaczątki. W pierwszej ciąży nie miałam wcale. Zobaczymy jak będzie teraz...

Co ciąża to inaczej. W pierwszej od początku (nawet gdy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży) cierpiałam na bezsenność. Budziłam się o 2.30 i do 5 nie byłam w stanie zasnąć. Potem doszły mdłości więc byłam jak cień człowieka.
Teraz jedynie czuję się jakbym była lekko przeziębiona.

Wyliczenia z usg co do terminu będę miała 10 sierpnia. Dam znać czy się pokryje. W pierwszej ciąży nie dość ze moje, gin i usg się pokryly to zgodnie z wyliczeniami tego dnia urodziłam :)

Co ciąża to inaczej. W pierwszej od początku (nawet gdy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży) cierpiałam na bezsenność. Budziłam się o 2.30 i do 5 nie byłam w stanie zasnąć. Potem doszły mdłości więc byłam jak cień człowieka.
Teraz jedynie czuję się jakbym była lekko przeziębiona.
A wiesz ze mnie też zlapalo coś na kształt przeziębienia. Mam taki nieregularny katar. Pojawia się i znika w ciągu dnia. Nie ma reguły. Względnie pomaga płukanie nosa... Co do bezsenności to w tej ciąży budzę się już od kilku dni przed 5 i juz nie mogę usunąć (zwykle wstawał ok 7.)

Wyliczenia z usg co do terminu będę miała 10 sierpnia. Dam znać czy się pokryje. W pierwszej ciąży nie dość ze moje, gin i usg się pokryly to zgodnie z wyliczeniami tego dnia urodziłam :)

U mnie zupełnie się nie pokryło. Lekarz wyliczył na 02.04, z usg 25.03 a urodziłam 14.03 :) Zobaczę jak to teraz będzie. Nie mogę się doczekać wizyty u lekarza a to jeszcze 8 dni :/

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Czy planujecie albo w poprzednich ciążach ćwiczyłyście? Nie mówię o intensywnych zajęciach raczej pilates albo zajęcia na zdrowy kręgosłup. Jeśli tak to czy na początku ciąży czy tylko w 2 trymestrze?

Do góry