Dziewczyny do glukozy to najlepiej wsiąść cytrynę - można skręcić wcisnąć całą i wtedy nie jest źle[emoji6] cytryna nie zmienia wyniku badań.Wszystkie będziemy miały glukoza i obciążenie
synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Niby tak mówią, ale znajomym lekarz na prenatalne powiedział że chłopak a w 18tc okazało się że dziewczyna[emoji6]No to gratuluje i super ze masz za soba. Ja slyszalam ze jak na prenatalnych mowia ze nie sa pewni plci to ze dziewczynka bo latwiej sie pomylic a jak chlopak to ze szybciej widac ale nie wiem ile w tym prawdy
Zwykły konował[emoji35] strasznie mnie wkurza takie traktowanie i to bez względu czy badanie na kasę czy na nfz. Idziesz po konkretne informacje a nie niedopowiedzenia. Mój maluch też się nie ruszał na badaniu i po cichu liczę że spokojny egzemplarz mi się trafi[emoji23]Byłam "rano" (zeszło mi 4h) na badaniach prenatalnych i w sumie nie wiem co o tym myśleć. Samo usg zajęło panu 1min i nic mi nie powiedział tylko, że za wcześnie poszłam. Ja mu na to że to już 13ty tydzień, a on że 11 (dziecko ma tylko 42mm) Powiedział, że za 2 tyg więcej by było widać i rzucił mi na brzuch papier. Wytarłam się i stoję... on się raczył odwrócić, dał mi kartkę i do widzenia. Pytam się czy wszystko ok on że tak. Wcześniej nie pozwolili wejść mężowi bo jak jest dużo osób w gabinecie to za dużo czasu bo każdy pytania zadaje! "ale się Pani nie martwi doktor zrobi dużo zdjęć to mąż zobaczy". Nie dał mi ani jednego :/ I nie wiem czy coś jest nie tak i nie chce mi pokazać, czy po prostu gbur i cham. A wyniki z krwi dopiero za 2 tyg:/ Do tego mnie tak ten cały wyjazd zmęczył (1:20h w jedną stronę) że plamiłam na brązowo
A na tym monitorku nawet dzidziuś się nie ruszał tyle że mu serce biło i nie wiem czy spał czy coś nie tak Zostaje mi czekać do wtorku na wizytę u normalnego gina co ma czas a nie traktuje pacjentki jak na taśmie ;/
Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom