reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Wszystkie będziemy miały glukoza i obciążenie

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017
Dziewczyny do glukozy to najlepiej wsiąść cytrynę - można skręcić wcisnąć całą i wtedy nie jest źle[emoji6] cytryna nie zmienia wyniku badań.
No to gratuluje i super ze masz za soba. Ja slyszalam ze jak na prenatalnych mowia ze nie sa pewni plci to ze dziewczynka bo latwiej sie pomylic a jak chlopak to ze szybciej widac ale nie wiem ile w tym prawdy
Niby tak mówią, ale znajomym lekarz na prenatalne powiedział że chłopak a w 18tc okazało się że dziewczyna[emoji6]
Byłam "rano" (zeszło mi 4h) na badaniach prenatalnych i w sumie nie wiem co o tym myśleć. Samo usg zajęło panu 1min i nic mi nie powiedział tylko, że za wcześnie poszłam. Ja mu na to że to już 13ty tydzień, a on że 11 (dziecko ma tylko 42mm) :( Powiedział, że za 2 tyg więcej by było widać i rzucił mi na brzuch papier. Wytarłam się i stoję... on się raczył odwrócić, dał mi kartkę i do widzenia. Pytam się czy wszystko ok on że tak. Wcześniej nie pozwolili wejść mężowi bo jak jest dużo osób w gabinecie to za dużo czasu bo każdy pytania zadaje! "ale się Pani nie martwi doktor zrobi dużo zdjęć to mąż zobaczy". Nie dał mi ani jednego :/ I nie wiem czy coś jest nie tak i nie chce mi pokazać, czy po prostu gbur i cham. A wyniki z krwi dopiero za 2 tyg:/ Do tego mnie tak ten cały wyjazd zmęczył (1:20h w jedną stronę) że plamiłam na brązowo :(
A na tym monitorku nawet dzidziuś się nie ruszał tyle że mu serce biło i nie wiem czy spał czy coś nie tak :( Zostaje mi czekać do wtorku na wizytę u normalnego gina co ma czas a nie traktuje pacjentki jak na taśmie ;/
Zwykły konował[emoji35] strasznie mnie wkurza takie traktowanie i to bez względu czy badanie na kasę czy na nfz. Idziesz po konkretne informacje a nie niedopowiedzenia. Mój maluch też się nie ruszał na badaniu i po cichu liczę że spokojny egzemplarz mi się trafi[emoji23]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Byłam "rano" (zeszło mi 4h) na badaniach prenatalnych i w sumie nie wiem co o tym myśleć. Samo usg zajęło panu 1min i nic mi nie powiedział tylko, że za wcześnie poszłam. Ja mu na to że to już 13ty tydzień, a on że 11 (dziecko ma tylko 42mm) :( Powiedział, że za 2 tyg więcej by było widać i rzucił mi na brzuch papier. Wytarłam się i stoję... on się raczył odwrócić, dał mi kartkę i do widzenia. Pytam się czy wszystko ok on że tak. Wcześniej nie pozwolili wejść mężowi bo jak jest dużo osób w gabinecie to za dużo czasu bo każdy pytania zadaje! "ale się Pani nie martwi doktor zrobi dużo zdjęć to mąż zobaczy". Nie dał mi ani jednego :/ I nie wiem czy coś jest nie tak i nie chce mi pokazać, czy po prostu gbur i cham. A wyniki z krwi dopiero za 2 tyg:/ Do tego mnie tak ten cały wyjazd zmęczył (1:20h w jedną stronę) że plamiłam na brązowo :(
A na tym monitorku nawet dzidziuś się nie ruszał tyle że mu serce biło i nie wiem czy spał czy coś nie tak :( Zostaje mi czekać do wtorku na wizytę u normalnego gina co ma czas a nie traktuje pacjentki jak na taśmie ;/

Kurde co za palant! Nie wyobrazalbe to dla mnie jest.. przeciez zaplacilas za wizyte i nigdzie nie jest napisane ze m nie moze wejsc! Ja bym tam wojne zrobila!

A jaki Ci wiek ciazy poprzednio lekarz po usg powiedzial? Bo sa dwa rozne jeden z ostatniej @ a drugi z pomiaru wiec mozliwe ze ciaze masz po prostu mlodsza i liczy sie ta z pomiaru.

Plamienie raczej nie jest spowodowane tak krotka podroza. Ja normalnie jadac do lekarza robie grubo ponad 200km i pol dnia mnie nie ma bo jeszcze zawsze jakies sklepy zalicze i plamien po tych wyjazdach nie mam (a plamilam na brazowo na poczatku ciazy) a badalas progesteron? Albo bierzesz jakis? Bo nie pamietam..

A tym ze dzidzius spal sie nie przejmuj bo ja tak mialam na przedostatnim ze skulony jak baby panda wygladal[emoji4] a po 2 tyg urosl z 10 razy i szalal.
Nastepnym razem zjedz czekolade przed usg to sie maly pobudzi[emoji4]

Niczym sie nie martw bo jakby bylo cos zle to by Ci na pewno powiedzial. Widocznie nie dosc ze gbur to jeszcze zly dzien pewno mial ...

Hej dziewczyny, VegeMama współczuję takich doświadczeń ale ważne z malenstwem wszystko ok. Ja mam doła jak z tą do końca świata. Była u mnie siostra, stwierdziła że co nam strzelilo do głowy, że co ja z tym zrobię teraz, że ona to by usunęła na moim miejscu, że dziewczynki są już duże i ja powinnam do pracy iść a nie w pieluchy się znowu bawić, że moje dziewczynki na tym ucierpia i że zostanę z tym wszystkim sama. No masakra, takie słowa bolą jak cholera, siedzę i wyje i w dodatku dzisiaj jestem sama. Koszmar

p19ucsqvyg9mlpha.png

Brazowooka olej ja. Niech sie swoim zyciem zajmie! Normalnie nie wierze ze Ci tak powiedziala! Zal jej ze jestes w ciazy i to dlatego..

Vegemama nie moge zrozumiec ze matki moga takie byc! Czy ta Twoja na pewno pochodzi z naszej planety?

reklama
Dzięki dziewczyny, więcej wsparcia od obcych osób niż od własnej rodziny. Moja mama mnie uspokoiła, wyglądałam się jej, wypłakalam i już lepiej.
kredka82 zastanawia mnie jej sytuacja i słowa które powiedziała.
Wiecie że ona powiedziała di mojej starszej córki że czy ona sobie zdaje sprawę że to dziecko nie da jej spać w nocy bo będzie wyło po nocach. A moje kochane dziecko odpowiedziało jej ze mama radzi sobie z nami to i z siostrzyczka albo braciszkem da sobie radę bez problemu i że płacz jej nie przeszkadza bo ona śpi jak zabita. Z jej słów wywnioskowalam że nie radzę sobie z dwójką dzieci to z trzecim tym bardziej nie dam rady. To jest chore.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Do góry