reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Lilumi jak z synkiem pilam i dobrze sie czulam ale moja kolezanka wypila i po chwili zwymiotowala do kosza na smieci bo toaleta zajeta byla. No i badanie bylo niewazne

reklama
U mnie glukoze podają sami i podobno jest schłodzona żeby łatwiej było wypić.
No właśnie słyszałam, że nie można tego zwymiotowac bo badanie nie jest ważne :/

Hej[emoji4]
Już jestem po wizycie - wszystkie parametry w normie, nie ma podwyzszonego ryzyka. No i tyle się dowiedziałam... nie wiem ile mierzy mój maluszek, a pluci od razu powiedziała że nie powie bo jest za wcześnie i ryzyko pomyłki jest jeszcze za duże. Za ok. 2tyg będę na zwykłej wizycie to być może już coś będzie widać[emoji4]
Najważniejsze że z maluszkiem ok. I tylko tego do szczęścia potrzebowałam[emoji4]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej[emoji4]
Już jestem po wizycie - wszystkie parametry w normie, nie ma podwyzszonego ryzyka. No i tyle się dowiedziałam... nie wiem ile mierzy mój maluszek, a pluci od razu powiedziała że nie powie bo jest za wcześnie i ryzyko pomyłki jest jeszcze za duże. Za ok. 2tyg będę na zwykłej wizycie to być może już coś będzie widać[emoji4]
Najważniejsze że z maluszkiem ok. I tylko tego do szczęścia potrzebowałam[emoji4]

Super. Takie wiadomości są najlepsze. [emoji4]

Napisane na HTC Desire 825 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej[emoji4]

Fajno brawa dla Bobasa :)

Hej[emoji4]

No to gratuluje i super ze masz za soba. Ja slyszalam ze jak na prenatalnych mowia ze nie sa pewni plci to ze dziewczynka bo latwiej sie pomylic a jak chlopak to ze szybciej widac ale nie wiem ile w tym prawdy

Hej dziewczyny, mnie dzisiaj od rana tez pobolewa podbrzusze, staram się nie stresować tym i wyzbyć czarnych myśli. W tym tygodniu mam kryzys i paranoje. Boje się o dziecko, boje się czy sobie poradzę, boje się poronienia. Czarne myśli na całego.
Ja juz po wizycie u diabetolog. Mam skierowanie na test obciążenia glukoza 75 na wtorek na rano. Partner ze mną idzie, bo boje się zemdleć czy po prostu nie chce żeby mi się nudziło przez 2h w przychodni. Trafiłam na super lekarkę, która normalnie przyjmuje prywatnie ale niedawno podpisała umowę na NFZ i akurat miala wolne miejsce, także mega dobrze się trafiło. Trochę się boje tego testu. Słyszałam same złe rzeczy o nim. Któraś miała i opowie coś więcej o nim?
W czerwcu miałam test z obciążeniem glukoza.Teraz idę w sobotę jak będzie labo czynne, albo w poniedziałek.Na początku się obawiałam, a tak na prawdę ten smak nie był tragiczny. Chociaż smakoszem słodyczy nie jestem.Troszke takie przesadzone są opinie na ten temat jak wypijesz to szybko, a nie po łyczku to nie będzie źle.

Napisane na D5103 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry