reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

reklama
Ja nie bede pobierać komórek.

Dziewczyny, byłam dziś na usg genetycznym i wszystko jest w porządku :) uff.. kamień z serca...
Ostatnio strasznie sie martwiłam, bo wcześniej to chyba miałam wzdęcia które mi się skończyły, bo brzuch mam płaski, wszystkie spodnie moje ok, niektóre nawet luźno sie zapinają bez żadnego problemu i już sie martwic zaczęłam, ale to widocznie taka ciąża że brzuszek będzie pózniej ;)

W każdnym razie przeziernośc karkowa, przegroda nosowa, nerki, serduszko, wątroba, wszystko jak trzeba :) z usg 11t +6 dni i termin na 03.04. A z om 12t +0dni i termin na 02.04. Więc wszystko w punkt :)
Idę jeszcze za tydzień bo chyba bede ciąże prowadziła u dwóch lekarzy, to jeszcze raz mi sprawdzi wszystko ponownie za tydIzien.
No i nie będę robiła tych badań pappa.

Wspaniałe wieści :) my jedziemy jutro na prenatalne. Oby wszystko ok było :)

Co do mycia po porodzie/zmywania mazi to 3 lata temu musiałam pisać, że nie wyrażam zgody, bo standardowo myli wszystkie maluchy.

Hej dziewczyny,
Gratuluję udanych prenatalnych! Ja czekam do 9.10.

Czytałam co pisałyście o płynach do higieny intymnej i powiem tak - od dawna używam lactacydu i bardzo mi służy. Jak się myję normalnym płynem często mam podrażnienia i stany zapalne.
Ja wieczorem tez wyglądam jak w 5 miesiącu! Co zrobić żeby pozbyć się tych nieszczęsnych gazów??? No przecież nie od ciąży tak wyglądam!
A No i dołączam do obolałych. Wlazło mi dziś jakieś lumbago w okolice krzyż/kość ogonowa! Ledwo łażę! Co to jest???!!!

Dziewczyny rozklada mnie chyba chorobsko... tak sie boje.. wypilam wczoraj mleko z miodem i czosnkiem i zrobilo mi sie strasznie goraco i zasnelam. W miare noc przespana. Teraz sie obudzilam i katar.. wzielam tab na alergie i czekam az zaczna dzialac.

Nie wiem czy jak pojde do lekarza to on mi cos da? Tak bardzo nie chce zaszkodzic maluszkowi...

Hej dziewczyny,
Gratuluję udanych prenatalnych! Ja czekam do 9.10.

Czytałam co pisałyście o płynach do higieny intymnej i powiem tak - od dawna używam lactacydu i bardzo mi służy. Jak się myję normalnym płynem często mam podrażnienia i stany zapalne.
Ja wieczorem tez wyglądam jak w 5 miesiącu! Co zrobić żeby pozbyć się tych nieszczęsnych gazów??? No przecież nie od ciąży tak wyglądam!
A No i dołączam do obolałych. Wlazło mi dziś jakieś lumbago w okolice krzyż/kość ogonowa! Ledwo łażę! Co to jest???!!!
ooooo to ja mam prenatalne najpozniej z calego forum 10.10 -bede juz miala skonczony 13 tydzien....

a to co Ci wlazlo to zakladam ze rwa kulszowa? promieniuje bol do nogi moze? miednica sie rozchodzi i pewnie cos ucisnelo na nerw....

reklama
Są syropy na okres ciąży. Kiedyś mi dali (ktoś tu wrzucił nawet obrazek z nim). U mnie wtedy niezbyt działał ale to było zanim doprowadziłam poziom vit d do porzadku. Ps. Był ochydny ;p możesz też spróbować syropu z cebuli :) mój ulubiony :)

Ps. Plukanie nosa i inhalacje też może pomogą. Jeśli to zatoki to warto je rozgrzać
mozna tez bsrdzo podobny syrop z czosnku i z miody zrbic ponoc jest mocniejszy niz cebulowy....

Do góry