reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Pierw zbadaj bo za dużo też nie można brać ;) Ja miałam stwierdzony niedobór i dlatego suplementowałam. Dodam może że lekarka mi przepisała połowę tej dawki co ja brałam :D Ale pinda mi przepisała tabletki z laktozą a prosiłam żeby sprawdziła więc dalej kontynuowałam swoje tabsy po 4000. Planowałam po skończeniu opakowania przejść na dawkę 2000
moje prenatalne: Mama DHA premium

No ja wlasnie patrzylam i 10ug czyli malo
No a biore pregnacare oryginal i sie wlasnie zastanawialam na ktore zmienic? M bedzie w polsce za miesiac to mi przywiezie tylko nie wiem na co sie zdecydowac?
Myslalam o tych mama dha premium mowisz ze dobre?

reklama
Jak wyglądały Wasze pierwsze wizyty u ginekologa? Ja dowiedziałam się o ciąży w 4 tyg. Nie dostalam okresu, zrobilam 2 testy i byly pozytywne. Od razu poszlam do lekarza, powiedziala mi ze widzi pecherzyk i to moze oznaczac ciaze, ale mam przyjsc za 2 tyg. Poszlam w 6 tygodniu i powiedziala ze juz cos widac i umowila mnie na dzisiaj do siebie na NFZ. Bylam tez u niej w 8 tyg po zwolnienie. Za kazdym razem robila mi USG tym pretem wkladanym w pochwe, ale nie powiedziala mi jaki termin porodu, nie wazyla mnie, ogolnie raczej malo mowila. Dzisiaj mam dostac jakies skierowanie na badania ale mam wrazenie ze kobieta mi niewiele mowi, a ja nie wiem o co powinnam ja pytac. Zadnych lekow nie dostalam, mam tylko brac Prenatal Uno. Sam kwas foliowy bralam od marca.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

No ja wlasnie patrzylam i 10ug czyli malo
No a biore pregnacare oryginal i sie wlasnie zastanawialam na ktore zmienic? M bedzie w polsce za miesiac to mi przywiezie tylko nie wiem na co sie zdecydowac?
Myslalam o tych mama dha premium mowisz ze dobre?

Hejka. Ja zaczęłam je brać bo kako jedne z nielicznych mają 200 jodu. Poza tym nie mają witaminy A. Duży plus że zamiast 4 tab bioré jedną,są żelowe I nie muszę indora świrować łykając. Jeden minus to może być cena ok 55 tab za miesiac ale jak podliczylabym wszystkie 4 rozne tabletki to I tak wychodzi taniej... :)

U nas dzisiaj trochę lepiej, wczoraj myślałam że zejdę, musiałam spać na siedząca bo nie dość że ta wstrętna zgaga to jeszcze katar i w dodatku dostałam gorączki, ale szybko zbiłam i było ok, w sumie w tej pozycji na siedząco przespałam cała noc od chyba 2-3 tygodni, ja to mam tak koszmarne te sny, że budzę się zlana potem. A dzisiaj to tak mnie wszyscy wkurzają, szkoda gadać, mój P dzisiaj odbiera regał na książki, więc w końcu będę mogła ogarnąć pierdzielnik z kącika dziewczyn. O ile będę miała na to siłę

p19ucsqvyg9mlpha.png

dzieki z kropka dziala :)
sorry za 3 kropki ;)
pokasowałam ;)

kurde dzis mam zly dzien , o kregoslupie nie wspominam ale leb mnie naparza i wszystko wkurza...
ale jesteś na zwoolnieniu teraz na ten kręgosłup? czy jeszcze nie?

Czy któraś z was ma problemy z cerą? Ja mam trądzik na twarzy i klatce piersiowej i brzuchu nawet. Wstyd mi iść do gina bo na następnych badaniach będzie mi piersi badał a ja wyglądam jak powierzchnia marsa :/
ja niestety mam to samo :( :(

Zadnych lekow nie dostalam, mam tylko brac Prenatal Uno. Sam kwas foliowy bralam od marca.
jak ciąża przebiega prawidłowo to leków nie trzeba brać, nawet witamin.
może ci się po prostu małomówny lekarz trafił, albo miał zły dzień. chyba jakby coś było nie tak to by powiedział
I wogóle to witaj!

nas dzisiaj trochę lepiej, wczoraj myślałam że zejdę, musiałam spać na siedząca bo nie dość że ta wstrętna zgaga to jeszcze katar i w dodatku dostałam gorączki, ale szybko zbiłam i było ok, w sumie w tej pozycji na siedząco przespałam cała noc od chyba 2-3 tygodni, ja to mam tak koszmarne te sny, że budzę się zlana potem. A dzisiaj to tak mnie wszyscy wkurzają, szkoda gadać, mój P dzisiaj odbiera regał na książki, więc w końcu będę mogła ogarnąć pierdzielnik z kącika dziewczyn. O ile będę miała na to siłę
uda ci się dziś troche odpocząć?
Ty masz wszystkie dzieci w przedszkolu? czy jakieś w domu?

u mnie dziś nie najgorsza nocka.
umówiłam się z koleżanka na popołodnie. ona ma 3 dzieci I ja też, będzie wesoło ;)

pokasowałam ;)

ale jesteś na zwoolnieniu teraz na ten kręgosłup? czy jeszcze nie?

ja niestety mam to samo :( :(

jak ciąża przebiega prawidłowo to leków nie trzeba brać, nawet witamin.
może ci się po prostu małomówny lekarz trafił, albo miał zły dzień. chyba jakby coś było nie tak to by powiedział
I wogóle to witaj!

uda ci się dziś troche odpocząć?
Ty masz wszystkie dzieci w przedszkolu? czy jakieś w domu?

u mnie dziś nie najgorsza nocka.
umówiłam się z koleżanka na popołodnie. ona ma 3 dzieci I ja też, będzie wesoło ;)
To wesolo. Ja tez planuje miec 3 ale zobaczymy po tym jednym czy nie zmienie zdania. Poza tym nie chcialam miec duzej przerwy miedzy dziecmi ale nie wyobrazam sobie siebie z mdlosciami, sennoscia i zadyszka biegajaca za malym dzieckiem. Chyba bym umarla.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom

Bairad - mój najmłodszy skończył teraz rok ;) a ja mam 11 tc ;) zależy jaka ciąża I jakie dziecko, ale tego nigdy nie przewidzisz.

reklama
Do góry