reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Były dwa zarodki, z serduszkami lekarka nie była pewna bo słaby obraz.

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom
Przykro mi ze jeden nie chcial zostac[emoji22] ale najwazniejsze ze drugi jest zdrowy! A co Ci lekarka mowila? Bo Ty mialas oba w jednym pecherzyku tak? Ja ciekawa jestem co mi w sobote powie i czy ten drugi pecherzyk jeszcze bedzie? Tyle ze ja nie widzialam nigdy zarodka w tym drugim... ale juz dwa razy na usg pecherzyk byl i nic sie nie zmienial ani nie wchlanial...

reklama
Przykro mi ze jeden nie chcial zostac[emoji22] ale najwazniejsze ze drugi jest zdrowy! A co Ci lekarka mowila? Bo Ty mialas oba w jednym pecherzyku tak? Ja ciekawa jestem co mi w sobote powie i czy ten drugi pecherzyk jeszcze bedzie? Tyle ze ja nie widzialam nigdy zarodka w tym drugim... ale juz dwa razy na usg pecherzyk byl i nic sie nie zmienial ani nie wchlanial...
Ja miałam w jednym pęcherzyku, przedzielone błonką. Generalnie to nic nie mowila. Szukała 10 min żeby mieć pewność że napewno nie ma, a później skupiła się na pomiarach

Ja po USG
No i nastąpiła jedna zmiana. Jest duży pęcherzyk i ścianka ale drugie dziecię się nie rozwinęło. Z tym co jest jest wszystko ok. Wychodzi termin równo z okresu :)

Widac tak mialo byc :( super ze drugi maluszek zdrowy :)

Czesc, jestem tu nowa. Poczytalam troche o czym tutaj piszecie. Aktualnie jestem w 10 TC. To moje pierwsze dziecko wiec mam sporo pytan i watpliwosci, stad znalazlam sie na tym forum. Jesli chodzi o objawy, sa troche uciazliwe. Totalnie nie mam apetytu na nic, od kilku tyg. Jedyne co toleruje to jablko, banan, nektarynka i kanapka z serem. Do tej pory raczej nie wymiotowalam. Dzisiaj pierwszy raz pojawily sie wymioty rano i popoludniu. Po wymiotach bol glowy. Poryczalam sie kiedy maz zapytal co mi jest powiedzialam ze nie wiem. Chyba dla tego ze mam pusty zoladek, a nie moge patrzec na jedzenie. Jestem bardzo przewrazliwiona na zapachy. Odstawilam plyny do plukania, daje mniej proszku, po ugotowaniu obiadu wietrze caly dom. Najgorszy jest zapach cebuli i czosnku. Wczoraj bylam w biedronce i jak poczulam ze pieka jakas bagietke czosnkowa myslalam ze puszcze pawia na srodku sklepu. Masakra. Z pracy zrezygnowalam szybko, w 6 tyg poniewaz mam stresujaca prace, nie chcialam sie denerwowac poza tym nie dawalam rady wstawac rano.. Sennosc, sennosc i jeszcze raz sennosc. Budze sie o 11 a o 20 juz mam ochote isc spac. W ciagu dnia tez przysypiam. Poza tym nie wiem czy Wy tez tak mialyscie ale bardzo szybko sie mecze. Wejde do mieszkania na 1 pietrze i mam zadyszke jakbym przebiegla maraton moze to zmeczenie i slaba dieta. Am nadzieje ze minie.
witaj :) nie zazdroszcze dolegliwosci :(

oj sorry dziewczyny rano sie forum zacielo i wogole nie chcialo wstawic odpowiedzi a teraz patrze ze 3razy !!! sprobuje kasowac!

taaaak...wykasowac tez nie mozna bo za krotka wiadomosc !!!! Sorry :(

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mam pytanie czy orientujecie sie do ktorego miesiaca mozna spac na brzuchu? To moja ulubiona pozycja do zasypiania, a boje sie ze ugniatam brzuch.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Ja tez uwielbiam spać na brzuchu. Lekarka mi mówiła że jeśli tak mi wygodnie to mogę spać bo na razie dzidzia się chowa w miednicy i nic się jej nie stanie. Ale spać tak można tylko dopóki nie widać brzuszka i jak przestanie Ci być tak wygodnie (poczujesz) Sprawa oczywiście indywidualna, u mnie 10 tydzień i dopiero powoli coś tam odstaje ale już powoli nie jest mi tak wygodnie, to znaczy zaczyna być niedobrze i czuje ucisk więc leżę na plecach lub lewym boku. Na prawym mi wygodnie ale nue bardzo można bo się żyły uciska :/

Generalnie slabo sypiam, ciągle się wierce bo nie mogę znaleźć pozycji a jak juz śpię to budzą mnie durnowate sny.
Dzisiaj wykolejony pociąg który dojechał do mojego domu to wysiadlam i zaczęłam sprzątać w szafie bo mąż poskładał ciuchy nie tak jak trzeba [emoji14] Swoja droga wszystko możliwe hehe

Ja tez uwielbiam spać na brzuchu. Lekarka mi mówiła że jeśli tak mi wygodnie to mogę spać bo na razie dzidzia się chowa w miednicy i nic się jej nie stanie. Ale spać tak można tylko dopóki nie widać brzuszka i jak przestanie Ci być tak wygodnie (poczujesz) Sprawa oczywiście indywidualna, u mnie 10 tydzień i dopiero powoli coś tam odstaje ale już powoli nie jest mi tak wygodnie, to znaczy zaczyna być niedobrze i czuje ucisk więc leżę na plecach lub lewym boku. Na prawym mi wygodnie ale nue bardzo można bo się żyły uciska :/

Generalnie slabo sypiam, ciągle się wierce bo nie mogę znaleźć pozycji a jak juz śpię to budzą mnie durnowate sny.
Dzisiaj wykolejony pociąg który dojechał do mojego domu to wysiadlam i zaczęłam sprzątać w szafie bo mąż poskładał ciuchy nie tak jak trzeba [emoji14] Swoja droga wszystko możliwe hehe
Spac można na każdym boku,plecach czy brzuchu pod warunkiem że jest Ci wygodnie... nawet ostatnio mamaginekolog o tym pisala na blogu

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

Mam pytanie czy orientujecie sie do ktorego miesiaca mozna spac na brzuchu? To moja ulubiona pozycja do zasypiania, a boje sie ze ugniatam brzuch.

Napisane na E5603 w aplikacji Forum BabyBoom
Witamy na forum Bairad :) ja też lubię spać na brzuchu, ale już sobie powoli daruję, bo robi się niewygodnie. Wprawdzie 11tc u mnie ale na wieczór mała piłeczka się robi. Póki co przykro rezygnować że spania na brzuchu, ale pocieszę Cię że to dopiero początek. Ciesz się ze spania na boku bo na koniec to już tylko plecy zostają :) i że względu na powiększający się brzuch i na wyciekajaca siarę (ja w każdym razie tak miałam, wkładki przeciekaly jak później przy karmieniu, więc trzeba było się pilnować ze zmianą pozycji żeby niczego nie pobrudzic). Powrót do spania na brzuchu po skończeniu karmienia czyli 1.5 roku od porodu. To była noc... pamiętam jak dziś [emoji1]

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry