reklama
LMax
Fanka BB :)
Dobry dziewczyny .
Ja fiksuje , jutro mam pierwsze USG , a ostatnio na wizycie z położna stwierdziłam że nie chce badań na zespół Downa , a wczoraj jednak zmieniłam decyzję i chce , myślicie że da się to odkręcić [emoji24]
IsabellaSimon powodzenia na wizycie u Gp , mam nadzieję że coś wymyśli ...
Ja też muszę się wybrać . Mam takie problemy z jelitami , za przeproszeniem nie mogę zwyczajnie się wypierdziec , jest to tak męczące że aż flaki mnie bolą, do tego budzę się aż w nocy , żeby iść na kibelek i chodź trochę sobie ulżyć.
Lykam Espumisan , kupiłam probiotyki ... Dupa, dupa ...
Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom
A który masz tydzień? Ja dopiero USG mam za 2 tyg.
Czy to w UK na pierwszym USG, kobietom sprawdza sie prawdopodobienstwo zespolu Downa ? Jesli tak to mozesz porozmawiac z osoba wykonujaca to USG i poprosić o takie badanie, albo jeszcze dziś zadzwoń do midwife i powiedz jej ze chcesz to badanie i moze ona ich powiadomi.
Lilumi
Mam czarne myśli. Przeraża mnie myśl mieszkania z teściami. Mój przyszły mąż mieszka z nimi w nowym domu od 5 lat. Nie mamy możliwości postawić domu obok, dom po dziadkach jest stary bez fundamentów a kamieniach i koszt jego modernizacji i zachodu przy tym przewyższa koszt budowy domu. Dom, który wybudowali jest nie funkcjonalny. Jego rodzice są młodzi i maja dwie córki 18lat i 10 lat, nie mam mozliwosci by mieć ani własną kuchnie ani własną łazienkę. Boje się, ze będą się wtracac we wszystko i mieć zły wpływ na dzieci, bo może to źle brzmi ale swoich wychować nie umieją. Boje sie ze będzie bardzo ciężko. Dobrze, że mamy swój pokój gdzie jest i łóżko, szafy i kącik dla dziecka i kanapa i stolik i tv. Mini mieszkanie bo jego pokój jest nad garażem ale mimo wszystko to nie to samo co mieszkac zwe dwoje. Aktualnie mieszkam u mamy bo jest latwiej, mam swoje mieszkanie w miescie ale bez sensu zyc tu kiedy on pracuje na gospodarstwie. I nie wiem jak sobie poradzić z obawami. Partner mówi ze na razie nie ma biedy i ze mamy własne miejsce w domu i cos sie wymyśli :/
LMax
Ale prenatalne to trzeba robić między 11tyg a 13tyg +6dni
Tak w UK pierwsze USG wykonuje sie po 12 tyg. Ja swoje bede miała w 13,5 tyg. Wiec podejrzewam wtedy je zrobia
LMax
Chyba bym się nie doczekała.
Wiem tragedia tutaj jest z tym oczekiwaniem. Ja sie nie mogłam doczekać wiec juz prywatne mam za sobą
kredka82
Moze sie go na tyle boi ze dlatego tego nie zglasza. Nie raz juz slyszalam w tv o takich przypadkachJej widać to pasuje. Przecież leżąc w szpitalu jak mąż jest w pracy to może spokojnie sama zawiadomić. Chcąc uszczęśliwić ja na siłę można jeszcze oberwać. Ja na przykład mam takich sąsiadów że żona rzuca w faceta butami, bije go w głowę, wywala świeże pranie, wywala kluczyki do mojego ogrodu w trawę, dewastuje auto służbowe i drze na niego ryja.. przy dzieciach. Pobiła własną matkę a mąż poszedł błagać teściów żeby nie zgłaszali na policję "bo dzieci!". Koleś jest takim pantoflem że cierpi, cierpią dzieci patrząc na to a on tylko nadstawia drugi policzek. Dzieciaki też już są agresywne i co chwila odstawiają manianę. Ostatnio mi wrzucili do ogrodu rozwaloną dynie a jak mąż poszedł krzyczeć że mają natychmiast sprzątnąć to bachorek odwrócił się i poszedł. Sąsiada olał! A ja mieszkam na wsi a nie w jakimś bloku że nikt nie wie czyje to dzieci... Ktoś zgłosi tego męża a babka będzie go broniła i jeszcze się sprawa obróci przeciwko zgłaszającemu.
PS. o tym że go biję to wiem od jego matki która też sprawy nie zgłasza. Gdybym zobaczyła na własne oczy to bym pewnie jakiegoś anonima wrzuciła do skrzynki "Zgłaszanie przemocy" która wisi w urzędzie gminy.
reklama
kredka82
Popij suszone sliwki pol litra gazowanej wody. Wszystko Ci sie oczysciDobry dziewczyny .
Ja fiksuje , jutro mam pierwsze USG , a ostatnio na wizycie z położna stwierdziłam że nie chce badań na zespół Downa , a wczoraj jednak zmieniłam decyzję i chce , myślicie że da się to odkręcić [emoji24]
IsabellaSimon powodzenia na wizycie u Gp , mam nadzieję że coś wymyśli ...
Ja też muszę się wybrać . Mam takie problemy z jelitami , za przeproszeniem nie mogę zwyczajnie się wypierdziec , jest to tak męczące że aż flaki mnie bolą, do tego budzę się aż w nocy , żeby iść na kibelek i chodź trochę sobie ulżyć.
Lykam Espumisan , kupiłam probiotyki ... Dupa, dupa ...
Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom