reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Cześć dziewczyny!mam nadzieję że przyjmiecie mnie do swojego grona[emoji6]czytałam forum prawie od samego początku Ale jakaś niepewność i strach powstrzymywal mnie przed wcześniejszym dolaczeniem do was. Jestem już po 2 wizytach, pierwsza miałam 15stego sierpnia - był to 6 tydz i bobas miał 3mm i już zobaczyłam serduszko, dzisiaj miałam kolejna wizytę, której się bardzo obawiałam ( bo w pierwszej ciąży, która straciłam do drugiej wizyty nie doszlo- stąd moja panika przed zapisaniem się wcześniej)Ale na szczęście wszystko jest w porządku , maleństwo ma2,5cm ,serduszko bije i nawet zobaczyłam jak porusza rączkami i nóżkami, aktywny bobas:))Mam na imię Ania ( lat 32) mieszkam w DE, aha mój termin : 10.04 2018

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Witaj[emoji4] jesteś moja imienniczką[emoji2] co do prenatalnych ja robię (mam 30lat) ale w pierwszej ciąży prawie 4lata temu też robiłam. Wychodzę z założenia że już teraz dużo wad można lecZyć w okresie prenatalnym i jakby co (odpukać) może będziemy mogli działać.
Ja mieszkam w pl i mi lekarz też powiedział że dopiero po 35rż te badania można skierować na kasę chorych - jeżeli się zdecyduje to muszę prywatnie.

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja tez robie, po przejściach mojej siostry wole widzieć od razu niż dowiedzieć się czegoś po męczącym porodzie i potem nie wiadomo za co się zabrać a tak to już chociaż człowiek się przygotuje do tego ze od samego początku musi walczyć o maleństwo co by nie było ale wierzę że będzie dobrze i Wy też musicie tak myśleć dziewczyny :) w uk robią każdej kobiecie ale możesz odmówić jeśli nie chcesz :) dzisiaj położna się mnie pytała czy chce czy nie bo nie jest obowiązkowe :)

W DE robia w pakiecie kobietą po 35 roku, tak koszta trzeba przejąć samemu, zresztą mi nie chodzi o kasę tylko o przygotowanie mentalne do tego, raz się skłaniam na tak po czym znowu na nie...sama nie wiem....jakas zakręcona jestem

ha ha ja mam 37 to i tak bym sie zalapala ale rozumiem czemu sie wahasz...

Wy w uk to wszystko macie i ciezarne jak krolowe traktowane a w tej irlandii to masakra jakas...
e tez zalezy od szpitala...Kings robi reaserch wiec oferuja wiecej badan....
ale ja myslalam ze to jest national te badania prenatalne. to w takim razie co Tobie beda robic???i jak u Coebie sytuacja z polskimi giniami? ja pierwsza ciaze cala chocilam prywatnie i tylko dlatego wiedzialam ze synek w posladkowej i ze musi byc cc...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja tez robie, po przejściach mojej siostry wole widzieć od razu niż dowiedzieć się czegoś po męczącym porodzie i potem nie wiadomo za co się zabrać a tak to już chociaż człowiek się przygotuje do tego ze od samego początku musi walczyć o maleństwo co by nie było ale wierzę że będzie dobrze i Wy też musicie tak myśleć dziewczyny :) w uk robią każdej kobiecie ale możesz odmówić jeśli nie chcesz :) dzisiaj położna się mnie pytała czy chce czy nie bo nie jest obowiązkowe :)
Wy w uk to wszystko macie i ciezarne jak krolowe traktowane a w tej irlandii to masakra jakas...

e tez zalezy od szpitala...Kings robi reaserch wiec oferuja wiecej badan....
ale ja myslalam ze to jest national te badania prenatalne. to w takim razie co Tobie beda robic???i jak u Coebie sytuacja z polskimi giniami? ja pierwsza ciaze cala chocilam prywatnie i tylko dlatego wiedzialam ze synek w posladkowej i ze musi byc cc...
No ja chodze tylko prywatnie na razie do polskiej przychodni. Prenatalne mam tez w pl przychodni (€500)
A w szpitalu pierwsza wizyte mam dopiero na 5.10 i tam chyba tylko usg i podstawowe z krwi.
W ciazy mi przysluguje 6 wizyt u gp darmowych no i szpital panstwowo. Za cala reszte place a z tego co wiem to Wy macie badania szczegolowe, bezplatne lekarstwa, bezplatnie dentyste itd. Wiec przepasc miedzy nami[emoji6]

Witam , życzę wszystkim udanego dzionka:) lecę do pracy, mam nadzieję że jakoś przeżyje, ale w sumie jeszcze 5 dni i dwa tyg urlopu zaczynam:)

Witam , życzę wszystkim udanego dzionka:) lecę do pracy, mam nadzieję że jakoś przeżyje, ale w sumie jeszcze 5 dni i dwa tyg urlopu zaczynam:)

Dzień dobry[emoji4] też jadę do pracy - dziś powiem o ciąży przełożonej i całemu zespołowi[emoji2] trochę mnie to stresuje więc chyba kupię paczki na osłodę[emoji6]

Ja tez nam lekki stresik ż ogłoszeniem mojej ciąży w pracy... chciałam to zrobić też w tym tyg. Ale zaraz urlop zaczynam , więc raczej pi urlopie ogłosze nowinę.. .Ja jeszcze nie dostałam zwolnienia a też mam za sobą stratę...zobaczymy jak się wszystko ułoży

reklama
No ja chodze tylko prywatnie na razie do polskiej przychodni. Prenatalne mam tez w pl przychodni (€500)
A w szpitalu pierwsza wizyte mam dopiero na 5.10 i tam chyba tylko usg i podstawowe z krwi.
W ciazy mi przysluguje 6 wizyt u gp darmowych no i szpital panstwowo. Za cala reszte place a z tego co wiem to Wy macie badania szczegolowe, bezplatne lekarstwa, bezplatnie dentyste itd. Wiec przepasc miedzy nami[emoji6]
to za wizyty GP tez sie placi???!!! u nas nie -ciaza nie ciaza...
fakt dentysta odkad masz MAT B form kolo 20 tyg i recepty przez rok po urodzeniu darmowe. natomiast tylko 2 usg ( ja 3 bo Kings szpital) alw fakt prenatalne robia w pakiecie z pierwszym usg.
to niefajnie i strasznie drigie te badania...

Dzień dobry[emoji4] też jadę do pracy - dziś powiem o ciąży przełożonej i całemu zespołowi[emoji2] trochę mnie to stresuje więc chyba kupię paczki na osłodę[emoji6]

powodzenia :)

Niekoniecznie jak królowe, przy pierwszej stracie nawet nie potrafili powiedzieć co się stało dobrze ze wiedziałam co jest grane, służba zdrowa wola o pomstę do nieba np na żylaki dał mi maść ibuprofen [emoji32] na każde przeziębienie co by mi się działo dostawałam paracetamol [emoji50][emoji32] przed porodem tez trzeba iść prywatnie na wizytę żeby dowiedzieć się jak ułożone jest dziecko bo sprawdzają to ręką... także są plusy i minusy :) każdej z nas zostają wizyty prywatne :)
no a ja mam wlasnie usg dodatkowe 32-36 tydzien zeby sprawdzic ulozenie dziecka ale w piewrwszej ciazy inny szpital i tego nie mialam...

Dzień dobry babeczki. Ale mi się do pracy nie chce iść .... Wogole nic mi się nie chce
O tak paracetamol podstawa [emoji23]
Fakt ale zalezy od lekarza. Moj Gp z pocjodzenia jest Polakiem swietnie tez mowi po polski i bardzo jest kumaty i zleca scany badania skierwania za kazdym razem jak sie do niego idzie...

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

kurcze kregoslup i noga tak mi daja popalic ze rozwazam zwolnienie z pracy ma 2 tygodnie...a no i z moim gp tez nie ma problemu ze zwolnieniami....a ze ja i tak w nhs pracuje to u mnie w pracy wszystko przejdzie;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry