reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

GRATULUJE Fasolek i serduszek[emoji5]
Dzień pełen dobrych wiadomości[emoji1]
Podczytywalam w ciągu dnia ale nie miałam kiedy odpisać. Ja mam straszne zachcianki i to w danym momencie. Potem jak już zjem to najczęściej mi niedobrze i takie błędne koło[emoji32]

Kurcze dziewczyny ja już nawet martwię się wielkością brzucha - jak mnie dZisiaj mama zobaczyła to powiedziała że wyglądam jak 4-5miesiąc i faktycznie brzuch już odstaje tak że widać w luźnych bluzkach... do tego jest taki napięty że skóra już zaczyna swędzieć... już jestem +3kg w takim tempie to do końca ciąży będzie +30[emoji32]

Napisane na HTC Desire 530 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
IsabellaSimon ja sobie nie zazdroszczę, chciałabym dobić do 60 kg, bo wyglądam jak szkielet, ale u nas to rodzinne. Teraz z jedzeniem też się nie ograniczam a jem często by nie mieć mdłości, a na wadze może z +0,3 przybyło [emoji34] ja też nie mam zachcianek, chociaż w tamtym tygodniu zjadłab wszystkie pasztety jakie miałam w zasięgu ręki, razem z pomidorem no i na przegryzke nektarynke.

p19ucsqvyg9mlpha.png

Gratuluję dziewczyny bijacych serduszek. Ja nie mam ochoty na słodkie w ogóle. Ja startuje z waga 45kg przy wzroście 169, jem, jem a nic nie przybywa w poprzednich ciązach przytyłam po 12 kg mój gin stwierdził że jak na mnie to nie mało, a miałam nadzieję przytyć że 20-25kg żeby mi coś po porodzie zostało, bo normalnie nie mogę przytyć. U mnie brzuszek też już się delikatnie pokazuje, ale jak narazie we wszystko się mieszcze.

p19ucsqvyg9mlpha.png
Szczesciara.... ja Ci z checia troche tluszczyku oddam[emoji6]

Ciąża czy poza ciążą apetyt mam spory i zachcianki też ;)Teraz mimo całodobowych mdłości wcinam dużo. W sumie tylko w pierwszej ciąży wymiotowalam do ok. 20 tyg, a całą ciążę żywiłam się nabiałem, owocami i warzywami. Na nic innego spojrzeć nie mogłam a co dopiero zjeść. W pozostałych ciążach wciągam jak odkurzacz ;) i w się dobrze. Współczuję tym dziewczynom, które jeść nie mogą.

Hej laski, ja tez po wizycie [emoji3] serduszka nie slyszalam ☹ ale midwife pobrala mi krew do 5 strzykawek , wyslala prosbe o umowienie mnie na usg za 2,5 tygodnia ( przyjdzie poczta dokladna data) i mam juz date nastepnego spotkania z nia [emoji3] . To tyle [emoji3]

Napisane na SM-J530F w aplikacji Forum BabyBoom

Gratuluję dziewczyny bijacych serduszek. Ja nie mam ochoty na słodkie w ogóle. Ja startuje z waga 45kg przy wzroście 169, jem, jem a nic nie przybywa w poprzednich ciązach przytyłam po 12 kg mój gin stwierdził że jak na mnie to nie mało, a miałam nadzieję przytyć że 20-25kg żeby mi coś po porodzie zostało, bo normalnie nie mogę przytyć. U mnie brzuszek też już się delikatnie pokazuje, ale jak narazie we wszystko się mieszcze.

p19ucsqvyg9mlpha.png

To tak jak u mnie. W pierwszej ciaxy przytylam 12kg. Zaczynałam od 48kg. przy 160cm. Tez chciałam żeby mi coś z tej ciaxy zostało a tu jeszcze ubyło i teraz startuje z 46kg

Na dzisiejszej wizycie zobaczyliśmy ,,nasze szczęście" pęcherzyk. z usg jestem w 5+2 tc a termin na 29.04.2018 czyli się zgadza. Następną wizytę mam na 27.09. nasz lekarz idzie na urlop i w międzyczasie mam zrobić wyniki w laboratorium. Przepisał mi duphaston 2 razy po 1.

Na dzisiejszej wizycie zobaczyliśmy ,,nasze szczęście" pęcherzyk. z usg jestem w 5+2 tc a termin na 29.04.2018 czyli się zgadza. Następną wizytę mam na 27.09. nasz lekarz idzie na urlop i w międzyczasie mam zrobić wyniki w laboratorium. Przepisał mi duphaston 2 razy po 1.
A do kogo chodzisz?

synuś 12.2011
cora 02.2014
aniołek 05.2017

reklama
A ja znowu się śpię...ten dziwny promieniujacy ból żołądka...ehhhh.... [emoji21]

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry