reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Troche mnie pocieszylas. Ja zeszlam do seretide 50 na noc no i ventolin tez mam ale tak jak pisalam jak przestalam palic to az nie do wiary bylo jaka poprawa. Teraz ventolin czesto uzywam a seretide 2 razy dziennie. I ten taki odruch jakbym chciala wyrzucic powietrze z przepiny..
To ja mam dawkę 1000 seretide ;)
Ja mam uczucie jakby mi ktoś kamieni w przeponę nawkladal

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam:-) :)
Ja też mam lekką astmę mam venyolin i coś tam jeszcze Pani doktor kazala brać wzory Ale się uparlam że nie chce organizmu przyzwyczajać no chyba że się dusze:szok: od początku ciazy nie mam duszności na szczescie i za miesiąc je do pulmunolog to się dowiem.co ona na to wszystko mi powie :)
No u mnie gdybym przez tydzien nie brala seretide to jest gorzej i jak zaczne na nowo to mija kilka dni zanim bedzie ok (kiedys probowalam odstawic) wiec ten inhalator dziala dlugoterminowo w odroznieniu od ventolinu. A astme mam od ok 7 lat

Czesc Mamuski.
Czytalam czytalam i nic nie pamietam....:(
Astmy nie mam ...moj synek ma podejrzenie o astme i clenil modulite spray...ale zauwazylam ze w ciazy strasznie dysze np jak po mala gorke wejde ;) a tu gdzie mieszkam to wszedzie pod gorke...
Ktoras Mamusia miala usg -Roni? i pulsujace serduszko :) -cudownie gratuluje.
Ktoras Mamusia ma mlodsza ciaze niz z OM -ja tak mialam w pierwszej ciazy ale tylko chyba o 3dni. Rowniez gratuluje wszystko idzie w najlepszym kierunku :)

Ja na razie nie mam jeszcze zadnej wizyty z polozna -jutro zaczynam 7my tydzien! Natomiast kolejny mocz na badanie musialam wczoraj zrobic bo nadal krew...:(
Ale wyniki next week! Cisnienie jak mierze w domu to okey wiec na razie ...nie musze brac zadnych tabletek :)
Zasyanawiam sie kiedy umowic prywatna gin? Ktoras z Was dziewczyny w 7ty 2d nie miala jeszcze serduszka...hmmm...ja bum chciala uslyszec i potem doczekac do tego usg 11-13tyg!
A tatus byl na usg w poprzedniej ciazy a teraz to sie zastanowie czy go brac:laugh2:

Ja niestety mam ciezko z rodzinka mama & i jej siostra ktora mieszka tuz obok mnie w UK ...wiec chyba dopiero po usg w 11tyg sie dowiedza jak bede miala pewnosc ze jest wszystko ok bo powiedzenie im napewno bedzie mega stresujace...:( ale pare osob wie juz ;) chrzestny ktory ze mna mieszka jego cora -moje 3 psiapsiolki i dziewczyny z office plus managerka :)
Napewno przed wyjazdem na Malage w pazdzierniku bo chce to miec za soba i poprostu odpoczac i odetchnac juz po wszystkim...
Z ciazowych to biust ciagle sutki wrazliwe....apetyt zaden i zmeczenie takie ze nawet na meetingu przysnelam plus to zakluwanie w podbrzuszu....
Milego dnia :)

Dziewczyny ja mam lekka astme tzn jak palilam to byla srednia. Rzucilam ponad 1 5 roku temu i astma jak reka odjal tylko bralam najnizsza dawke seretide - inhalatora raz dziennie a tego doraznego prawie wogole a teraz mi ta astma powraca[emoji52] normalnie tak ciezko odducham i czesto psikam tym doraznym. Ma ktoras do czynienia z astma?

A dzis jeszcze tak mi brzuch pulsowal ze az cisnienie zmierzylam bo tak jakby mi jakas zyla pulsowala w srodku ale cisnienie niskie 112 na 64 puls 87
Moze za duzo zjadlam dzis? i mi iciska jedzenie cos[emoji23][emoji23]
Ja mam astmę, biorę leki w okresach nasilenia - taki przyjdzie w październiku. Doraźnie Ventolin. Całą poprzednią ciąże brałam wziewy codziennie - minimalna dawka, bo od samego początku miałam spore zaostrzenie i to było dziwne bo lek mówią, że zazwyczaj na czas ciąży astma sobie odpuszcza. Na razie u mnie spokój. W razie problemów będzie pulmonolog.

Czesc Mamuski.
Czytalam czytalam i nic nie pamietam....:(
Astmy nie mam ...moj synek ma podejrzenie o astme i clenil modulite spray...ale zauwazylam ze w ciazy strasznie dysze np jak po mala gorke wejde ;) a tu gdzie mieszkam to wszedzie pod gorke...
Ktoras Mamusia miala usg -Roni? i pulsujace serduszko :) -cudownie gratuluje.
Ktoras Mamusia ma mlodsza ciaze niz z OM -ja tak mialam w pierwszej ciazy ale tylko chyba o 3dni. Rowniez gratuluje wszystko idzie w najlepszym kierunku :)

Ja na razie nie mam jeszcze zadnej wizyty z polozna -jutro zaczynam 7my tydzien! Natomiast kolejny mocz na badanie musialam wczoraj zrobic bo nadal krew...:(
Ale wyniki next week! Cisnienie jak mierze w domu to okey wiec na razie ...nie musze brac zadnych tabletek :)
Zasyanawiam sie kiedy umowic prywatna gin? Ktoras z Was dziewczyny w 7ty 2d nie miala jeszcze serduszka...hmmm...ja bum chciala uslyszec i potem doczekac do tego usg 11-13tyg!
A tatus byl na usg w poprzedniej ciazy a teraz to sie zastanowie czy go brac:laugh2:

Ja niestety mam ciezko z rodzinka mama & i jej siostra ktora mieszka tuz obok mnie w UK ...wiec chyba dopiero po usg w 11tyg sie dowiedza jak bede miala pewnosc ze jest wszystko ok bo powiedzenie im napewno bedzie mega stresujace...:( ale pare osob wie juz ;) chrzestny ktory ze mna mieszka jego cora -moje 3 psiapsiolki i dziewczyny z office plus managerka :)
Napewno przed wyjazdem na Malage w pazdzierniku bo chce to miec za soba i poprostu odpoczac i odetchnac juz po wszystkim...
Z ciazowych to biust ciagle sutki wrazliwe....apetyt zaden i zmeczenie takie ze nawet na meetingu przysnelam plus to zakluwanie w podbrzuszu....
Milego dnia :)
Ja mam młodszą ciążę niż z om. OM 10 tydzien faktycznie 4.......

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry