reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniowe mamy 2018

Troche mnie pocieszylas. Ja zeszlam do seretide 50 na noc no i ventolin tez mam ale tak jak pisalam jak przestalam palic to az nie do wiary bylo jaka poprawa. Teraz ventolin czesto uzywam a seretide 2 razy dziennie. I ten taki odruch jakbym chciala wyrzucic powietrze z przepiny..
To ja mam dawkę 1000 seretide ;)
Ja mam uczucie jakby mi ktoś kamieni w przeponę nawkladal

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam:-) :)
Ja też mam lekką astmę mam venyolin i coś tam jeszcze Pani doktor kazala brać wzory Ale się uparlam że nie chce organizmu przyzwyczajać no chyba że się dusze:szok: od początku ciazy nie mam duszności na szczescie i za miesiąc je do pulmunolog to się dowiem.co ona na to wszystko mi powie :)
No u mnie gdybym przez tydzien nie brala seretide to jest gorzej i jak zaczne na nowo to mija kilka dni zanim bedzie ok (kiedys probowalam odstawic) wiec ten inhalator dziala dlugoterminowo w odroznieniu od ventolinu. A astme mam od ok 7 lat

Czesc Mamuski.
Czytalam czytalam i nic nie pamietam....:(
Astmy nie mam ...moj synek ma podejrzenie o astme i clenil modulite spray...ale zauwazylam ze w ciazy strasznie dysze np jak po mala gorke wejde ;) a tu gdzie mieszkam to wszedzie pod gorke...
Ktoras Mamusia miala usg -Roni? i pulsujace serduszko :) -cudownie gratuluje.
Ktoras Mamusia ma mlodsza ciaze niz z OM -ja tak mialam w pierwszej ciazy ale tylko chyba o 3dni. Rowniez gratuluje wszystko idzie w najlepszym kierunku :)

Ja na razie nie mam jeszcze zadnej wizyty z polozna -jutro zaczynam 7my tydzien! Natomiast kolejny mocz na badanie musialam wczoraj zrobic bo nadal krew...:(
Ale wyniki next week! Cisnienie jak mierze w domu to okey wiec na razie ...nie musze brac zadnych tabletek :)
Zasyanawiam sie kiedy umowic prywatna gin? Ktoras z Was dziewczyny w 7ty 2d nie miala jeszcze serduszka...hmmm...ja bum chciala uslyszec i potem doczekac do tego usg 11-13tyg!
A tatus byl na usg w poprzedniej ciazy a teraz to sie zastanowie czy go brac:laugh2:

Ja niestety mam ciezko z rodzinka mama & i jej siostra ktora mieszka tuz obok mnie w UK ...wiec chyba dopiero po usg w 11tyg sie dowiedza jak bede miala pewnosc ze jest wszystko ok bo powiedzenie im napewno bedzie mega stresujace...:( ale pare osob wie juz ;) chrzestny ktory ze mna mieszka jego cora -moje 3 psiapsiolki i dziewczyny z office plus managerka :)
Napewno przed wyjazdem na Malage w pazdzierniku bo chce to miec za soba i poprostu odpoczac i odetchnac juz po wszystkim...
Z ciazowych to biust ciagle sutki wrazliwe....apetyt zaden i zmeczenie takie ze nawet na meetingu przysnelam plus to zakluwanie w podbrzuszu....
Milego dnia :)

Dziewczyny ja mam lekka astme tzn jak palilam to byla srednia. Rzucilam ponad 1 5 roku temu i astma jak reka odjal tylko bralam najnizsza dawke seretide - inhalatora raz dziennie a tego doraznego prawie wogole a teraz mi ta astma powraca[emoji52] normalnie tak ciezko odducham i czesto psikam tym doraznym. Ma ktoras do czynienia z astma?

A dzis jeszcze tak mi brzuch pulsowal ze az cisnienie zmierzylam bo tak jakby mi jakas zyla pulsowala w srodku ale cisnienie niskie 112 na 64 puls 87
Moze za duzo zjadlam dzis? i mi iciska jedzenie cos[emoji23][emoji23]
Ja mam astmę, biorę leki w okresach nasilenia - taki przyjdzie w październiku. Doraźnie Ventolin. Całą poprzednią ciąże brałam wziewy codziennie - minimalna dawka, bo od samego początku miałam spore zaostrzenie i to było dziwne bo lek mówią, że zazwyczaj na czas ciąży astma sobie odpuszcza. Na razie u mnie spokój. W razie problemów będzie pulmonolog.

Czesc Mamuski.
Czytalam czytalam i nic nie pamietam....:(
Astmy nie mam ...moj synek ma podejrzenie o astme i clenil modulite spray...ale zauwazylam ze w ciazy strasznie dysze np jak po mala gorke wejde ;) a tu gdzie mieszkam to wszedzie pod gorke...
Ktoras Mamusia miala usg -Roni? i pulsujace serduszko :) -cudownie gratuluje.
Ktoras Mamusia ma mlodsza ciaze niz z OM -ja tak mialam w pierwszej ciazy ale tylko chyba o 3dni. Rowniez gratuluje wszystko idzie w najlepszym kierunku :)

Ja na razie nie mam jeszcze zadnej wizyty z polozna -jutro zaczynam 7my tydzien! Natomiast kolejny mocz na badanie musialam wczoraj zrobic bo nadal krew...:(
Ale wyniki next week! Cisnienie jak mierze w domu to okey wiec na razie ...nie musze brac zadnych tabletek :)
Zasyanawiam sie kiedy umowic prywatna gin? Ktoras z Was dziewczyny w 7ty 2d nie miala jeszcze serduszka...hmmm...ja bum chciala uslyszec i potem doczekac do tego usg 11-13tyg!
A tatus byl na usg w poprzedniej ciazy a teraz to sie zastanowie czy go brac:laugh2:

Ja niestety mam ciezko z rodzinka mama & i jej siostra ktora mieszka tuz obok mnie w UK ...wiec chyba dopiero po usg w 11tyg sie dowiedza jak bede miala pewnosc ze jest wszystko ok bo powiedzenie im napewno bedzie mega stresujace...:( ale pare osob wie juz ;) chrzestny ktory ze mna mieszka jego cora -moje 3 psiapsiolki i dziewczyny z office plus managerka :)
Napewno przed wyjazdem na Malage w pazdzierniku bo chce to miec za soba i poprostu odpoczac i odetchnac juz po wszystkim...
Z ciazowych to biust ciagle sutki wrazliwe....apetyt zaden i zmeczenie takie ze nawet na meetingu przysnelam plus to zakluwanie w podbrzuszu....
Milego dnia :)
Ja mam młodszą ciążę niż z om. OM 10 tydzien faktycznie 4.......

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry