reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniowe mamy 2018

Dziewczyny ja mam lekka astme tzn jak palilam to byla srednia. Rzucilam ponad 1 5 roku temu i astma jak reka odjal tylko bralam najnizsza dawke seretide - inhalatora raz dziennie a tego doraznego prawie wogole a teraz mi ta astma powraca[emoji52] normalnie tak ciezko odducham i czesto psikam tym doraznym. Ma ktoras do czynienia z astma?

A dzis jeszcze tak mi brzuch pulsowal ze az cisnienie zmierzylam bo tak jakby mi jakas zyla pulsowala w srodku ale cisnienie niskie 112 na 64 puls 87
Moze za duzo zjadlam dzis? i mi iciska jedzenie cos[emoji23][emoji23]

reklama
A ja dziś poszłam z facetem i go na korytarzu zostawiłam i nawet nie pomyślałam [emoji23]

Napisane na Redmi 3S w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny ja mam lekka astme tzn jak palilam to byla srednia. Rzucilam ponad 1 5 roku temu i astma jak reka odjal tylko bralam najnizsza dawke seretide - inhalatora raz dziennie a tego doraznego prawie wogole a teraz mi ta astma powraca[emoji52] normalnie tak ciezko odducham i czesto psikam tym doraznym. Ma ktoras do czynienia z astma?

A dzis jeszcze tak mi brzuch pulsowal ze az cisnienie zmierzylam bo tak jakby mi jakas zyla pulsowala w srodku ale cisnienie niskie 112 na 64 puls 87

Ja nie mam astmy.. ale odkąd jestem w ciąży czesto przed snem mam problem z oddychaniem, nie wiem skąd sie to wzięło.
Jesli chodzi o puls to przeczytałam w jednej ksiazce o ciazy ze czasem palpitacje serca sa normalne i jest to jeden z objawow ciąży ( jesli to jest to co przychodzisz).

Ja wczoraj byłam dwa razy na usg. Jedna Pan i dr nie widziała nic... druga znalazła pecherzyk Ale jeszcze bez zarodka... wielkość odpowiednia dla 4 tyg... Muszę czekać 3 tyg... mam nadzieję że będzie serduszko. Nie mam jeszcze terminu porodu Ale chyba jestem na pograniczu kwietnia/ mają. W którym tyg jestescie I macie termin na koniec kwietnia?

Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom

Ja nie mam astmy.. ale odkąd jestem w ciąży czesto przed snem mam problem z oddychaniem, nie wiem skąd sie to wzięło.
Jesli chodzi o puls to przeczytałam w jednej ksiazce o ciazy ze czasem palpitacje serca sa normalne i jest to jeden z objawow ciąży ( jesli to jest to co przychodzisz).
Ja nie wiem co to sa palpitacje?
I mam jeszcze taki odruch wyrzucanie z siebie powietrza (nie umiem tego nazwac) ale wtedy brzuch sie napina co chyba nie za dobrze... bede w pon u gp to jej powiem o tym

Ja mam astmę od 31 lat, też biorę seretide w dysku, do tego ventolin doraźnie.
Odkąd zaszłam w ciążę dusi mnie w nocy co wcześniej się nie zdarzalo chociaż astmę mam silną, bo pierwszego stopnia (często leczona encortonem).
Nie wiem jak będzie teraz, ale w każdej poprzedniej ciąży początkowe duszności mijały z czasem prawie calkowicie. Liczę że i tym razem tak bedzie

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom

Witam:-) :)
Ja też mam lekką astmę mam venyolin i coś tam jeszcze Pani doktor kazala brać wzory Ale się uparlam że nie chce organizmu przyzwyczajać no chyba że się dusze:szok: od początku ciazy nie mam duszności na szczescie i za miesiąc je do pulmunolog to się dowiem.co ona na to wszystko mi powie :)

reklama
Ja mam astmę od 31 lat, też biorę seretide w dysku, do tego ventolin doraźnie.
Odkąd zaszłam w ciążę dusi mnie w nocy co wcześniej się nie zdarzalo chociaż astmę mam silną, bo pierwszego stopnia (często leczona encortonem).
Nie wiem jak będzie teraz, ale w każdej poprzedniej ciąży początkowe duszności mijały z czasem prawie calkowicie. Liczę że i tym razem tak bedzie

Napisane na MI MAX w aplikacji Forum BabyBoom
Troche mnie pocieszylas. Ja zeszlam do seretide 50 na noc no i ventolin tez mam ale tak jak pisalam jak przestalam palic to az nie do wiary bylo jaka poprawa. Teraz ventolin czesto uzywam a seretide 2 razy dziennie. I ten taki odruch jakbym chciala wyrzucic powietrze z przepiny..

Do góry