reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Tiramisu, w Ikei są podkłady na łożeczko za 29,99 i leżą najczęściej w miejscu, gdzie przewijaki,ręczniczki dla dzieci- przynajmniej we Wrocku tam leżały.
A mój dzieć ciągle świdruje mi w brzuchu i już chyba 4 raz ma czkawkę dzisiaj :szok: a ja tak jej nie lubię :baffled:

reklama
zozzolka; mnie dzis tez mdlosci tak mecza jak dawno nie robily, ledwo zyje... Dzidzius tak rzuca sie na mnie ze czuje jakby mi ktos igly w szyjke wbijal. Skrecam sie z bolu :-( wole jak kopie po brzuchu a nie tam :-( Macie tez takie dolne ataki na wyjscie ewakuacyjne?

oj a Iza milczy, czyżby powstrzymywali akcję i biedna leży ?

a tego co wiem, to remontów nie odlicza sie w pit tylko można starać się o zwrot podatku VAT od materiałów budowlanych

tiramisu..ano błogo jest być na L4 jak sie człowiek nie przeprowadza np hihi...

Witam

jestem 3 dzień u rodziców i już zostałam kompletnie olana przez moje dziecko. Wszystko chce robić tylko z babcią lub dziadzią, a mi się każe odsunąć, złości się na mnie jak próbuję z nią puzzle układać, "mama idź" i koniec:nerd:
dzidziuś też ją przestał interesować, jak wcześniej po kilka razy zaglądała do brzuszka, gadała, grzechotała - tak teraz chyba zapomniała, że mam brzuch:nerd:

ja przez pierwsze miesiące prasowałam wszystkie ubranka, teraz prasuję nadal ale tylko wierzchnie, jakoś nie lubię jak Gosia pognieciona chodzi.:sorry:
Ale przy dwójce dzieci to już nie wiem czy będzie mi się tak chciało...

anezram miałam ci pisać, żebyś dzwoniła na policję, jak zakłóca ciszę nocną... ale potem doczytałam, że policja też nie wie co z nią zrobić... kurcze, mogliby jej jakąś grzywnę dać, to może by rozumu nauczyli.
Chociaż kłopot straszny, tym bardziej, że to pewnie psychiczne sprawy z tą /babą:crazy:

pscólka u nas mieszkanie na szczęście mega ciche, nawet jak miałam na piętrze muzyka z filharmonii, to nic nie było słychać jak ćwiczył, chyba, że przez otwarte okno. Ale to i tak pikuś, bo on ładnie grał, gorzej jakby się dziecko uczyło:-D
Może to dlatego tak cicho, że mój blok chyba z cegły był budowany. A tak mi się kojarzy, że w budynkach z wielkiej płyty dźwięki się bardzo niosą.

teva- ja to mam czasem wrażenie że mój mały to ręką próbuje wyjście sobie poszerzać:-D boli okrutnie to wtedy:tak:

mały się zaczął ruszać, choć sen miał twardy to udało mi się go dobudzić, bo już się martwiłam( sen to chyba po ojcu ma), więc teraz jak się rusza to co rusz mam skurcze i ból jak na @. trudno, coś za coś. przynajmniej wiem że u niego ok:-)

Nef- to wykorzystaj to i odpoczywaj

nikt nie ma tel do Izy?

Nef- no mój blok raczej nie jest z wielkiej płyty bo to było w latach 80-tych, a ten ma 3 lata:-D To raczej lany beton + cegła, ale niesie jak chol***, jak sąsiedzi na dole się kłócili to niestety nawet słowa słyszałam:-(

Ps: właśnie się zorientowałam, że od jakiegoś tygodnia nie mam zgagi:confused: a nie zauważyłam, żeby mi się brzuch obniżył, dziwna sprawa...

zozzolka; mnie dzis tez mdlosci tak mecza jak dawno nie robily, ledwo zyje... Dzidzius tak rzuca sie na mnie ze czuje jakby mi ktos igly w szyjke wbijal. Skrecam sie z bolu :-( wole jak kopie po brzuchu a nie tam :-( Macie tez takie dolne ataki na wyjscie ewakuacyjne?
tez mam tak ładuje mi głowke w pecherz az piecze ja ostatnio boje sie mojego dziecka ona sie ruszac zaczyna a ja sie nastawiam na bolesci co tym razem ucierpi

Cześć :)

U nas zima na całego. Zasypało mi bramę garażową i nie zawiozłam rano dzieci do szkoły/przedszkola :wściekła/y: Teraz na szczęście przyjechali koledzy quadami i odśnieżyli no i przestało sypać. Było metr śniegu przed garażem bo jeszcze do tego wiało ... ehh niech ta zima spiernicza na drugi koniec półkuli...

Domek już posprzątałam. Serniczek się dopieka. Teraz pora obiadek upichcić a dzisiaj serwuję krupnik i pierogi z borówkami :-):tak:

Kurcze ciekawe co z Izą...

reklama
Witam południowo.

Nef- mam to samo. Mój młody tylko z dziadkami wszystko by robił.... Poszłam w odstawkę. Tylko ja za bardzo się z nim nie powygłupiam ani nie wyjdę na spacer:crazy: kaleka i tyle:zawstydzona/y:

teva, zozzolka- ja z mega mdłościami od paru dni sie męczę.... znowu jak czuje kawę to masakra:no:

zozzolka-ja też mam skurcze, czasem nawet bolii, i na nic ochoty przez te skurcze i mdłości nie mam.

iza pewnie została na obserwacji , bo tak by coś napisała.....

mnie zaczyna moja prawa nerka boleć znowu... Już dwa razy byłam w szpitalu z powodu kolki nerkowej i krwiomoczu( w tej ciązy) Młody tak uciska. Gin mówił,że na tym etapie już się raczej nie leczy tego tylko cięcie od razu:no: miałam mieć cewnik zakładany aż do porodu ale jakoś odpukać ok 1,5 miesiaca nie miałam kolki i wyniki ok. Te moje nasilone skurcze właśnie od tych bolesnych kolek się zaczęły....

Do góry