reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Nie wiem jak jest z rozliczniem w 2013 roku ja zdążyłam złożyć wniosek w 2012 roku w grudniu i nie wiem czy są jakieś zmiany ale wtedy było tak mamy wnioski
VZM1 A dotyczy on faktur z okresu 01.05.2004 -31.12.2005 odliczonych w PIT/D do zeznania PIT-28, PIT-36 LUB PIT-37
VZM1B dotyczy faktur z okresu 01.05.2004 -31.12.2010 nieodliczonych w zeznaniach podatkowych
VZM1C dotyczy faktur wystawionych od 1 stycznia 2011 z 23% podatkiem VAT

Anerazm - genialną masz tą sąsiadkę. Może ma jakieś zaburzenia psychiczne.

A ja dziś jakaś zaspana jestem. Mam tak samo jak wy, budzę się ok.godz.5, nie śpię z 1,5 h i znowu zapadam w sen na godzinkę. Po czym wstaję na dobre, bo mąż z siłowni wraca i jjemy śniadanie przed jego wyjściem do pracy. Dziś nie spałam "w między czasie" i czuję się strasznie.
Też będę odliczała materiały budowlane. Tyle że u mnie jeszcze remont.
I zrobiłam sobie dziś jeden zakup PASTELL koszula do karmienia Alles Mama M / 38 (3086369457) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. . W razie czego w sumie będę miała 4 koszule.
Moja cudowna teściowa tuż przed moim porodem planuje zrobić gipsy,jakieś przycieranie ścian czy coś takiego. Mieszkamy razem, z tym że oni na dole. I cały kurz wędruje na górę. Ale mnie wkurzyła! Ja wszystko mam już prawie wysprzątane, teraz planuję prania,prasowania,,,,,,a ona rozpocznie kurzenie. Ponadto ten jej remoncik to zawsze trwa tygodniami, miesiącami, bo teść sam wszystko robi po pracy - i idzie mu to jak ból po flakach, bo nie chce mu się. Jakby nie mogła poczekać do maja-czerwca. Moje zdanie zna, a co zrobi - nie wiem. Takie są uroki wspólnego mieszkania. Pocieszam się myślą, że te wspólne mieszkanie to nie na zawsze, planuję budowę swojego domku.
Musiałam się tu "wypisać", żeby troszkę obniżyć sobie ciśnienie:confused2:

No ona za normalna nie jest. Wymyśla takie niestworzone rzeczy że masakra policja nie wie co z nią zrobić.
My przez to że tak źle trafiliśmy zdecydowaliśmy się na budowe domu. W lutym kupiliśmy działkę i mamy nadzieje że nie trafimy na dziwnych ludzi poraz kolejny

wiosna - cudowna koszulka, też mam jedną z Allesa;-)

Anrezam - współczuję sąsiadki. Moi sąsiedzi albo przesuwają meble codziennie rano, a dzisiaj inni znowu o 6 rano płodzili dzidzi bezpośrednio nad moją głową. Niech oni już je zmajstruja i ucichną:-D, bo jak ja będę synowi tłumaczyła te dzwięki? Ta kobieta jęczy jakby jej ktoś krzywdę robił...:baffled:

U mnie na polach śniegu tak jakby mniej. Odliczam już dni do tej wiosny:-)

Hej dziewczyny :) dawno się nie odzywałam ale teraz jestem już na L4 i miałam czas, zeby ponadrabiać. Chodzimy z t. na szkołę rodzenia, ciuszki wyprane i wyprasowane (też nie zamierzam zawsze tego robic) leżą sobie już w komodzie, prawie wszystkie zakupy porobione. Tylko jeszcze muszę kupić pościel na zmianę i nieprzemakalne przescieradła. Któraś kiedyś pisała, że w IKEI są super, byłam tam i nie wiem czy wycofali ze sprzedaży czy co, ale w ogóle nie mają takich prześcieradeł dla dzieci. :no:
Na razie cieszę się wolnym :))) co to za błoga przyjemność tak czekać na dzidziusia i nic nie musieć robić :) tylko rano dd tvn a potem spanko, ewentualnie obiadek zrobię :-D no szał :)

Anezram to macie niezłe przeboje a najgorsze że nic nie można z taka osobą zrobic

Wiosna na Twoim miejscu też bym się wkurzyła, przytulam , może jeszcze teściowa przemysli sprawę

z ubieraniem się okaże, my sobie możemy planowac a życie wszystko zweryfikuje

ja ostatnio o 20 juz spię:baffled: ale zazwyczaj przed 6 już nie śpię i w dzień też nie
kurze powycierane, kuchnia i łazienka posprzątana muszę coś na szybko na obiad zrobić, fajnie że słonko za oknem świeci, nawet niezle przygrzewa
:-D

Anezram, pscółka- faktycznie, mieszkanie w bloku bywa ciężkie. ja powiem szczerze że chyba nie wytrzymałabym. poza tym nie chciałabym żeby mnie też ktoś słyszał;-):-) mieszkając w domu też można trafić różnie na sąsiadów, życzę Wam samych sympatycznych:-)

wiosna- teściowa faktycznie mogłaby pomyśleć;-)

witajcie;)
gdzie jest upragniona i wyczekana wiosna ???? Wczoraj zaczęłam pranie wyprałam niebieskie rzeczy kocyki rożki, a dziś prasowanko, ale mam lenia;) pozdrawiam serdecznie

reklama
Do góry