reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Phel super że wszystko w porządku z synkiem :-)
catty hmm wydaje mi się że nie powinno to raczej być groźne dla dzidzi, zwłaszcza że to takie delikatne było..

a ja już mam zielone światło i nie muszę leżeć i właśnie snuję sobie plany co będę teraz robić :)
i planuję wybrać się do fryzjera i na spacerek jak się wypogodzi i na zakupy ahh czuję się jakbym z jakiegoś więzenia conajmniej wyszła hihihi :-D
i może też zapiszę do dermatologa, bo tez mam wrażenie że mi się powiększyły co niektóre pieprzyki hmm

reklama
Iza - super, że się odezwałaś. Pewnie fenoterol Ci podali dożylnie. Będzie dobrze! Wytrzymasz jeszcze te 2 tygodnie!
Phel - to Ci się udało w tym urzędzie :). Co do zwrotu pieniędzy to chyba nie ma dużej różnicy czy osobiście czy pocztowo.. Zależy ile mają już PITów rozliczonych u siebie i jak im sprawdzanie pójdzie. Aaa no i najważniejsze.. dobrze, że z Alanem wszystko w porządku!
Fel - pisza tam tak jakby to już pewne było, że ten macierzyński będzie. I najlepsze.. 'Ściskajmy nogi do poniedziałku' - jakby takie ściskanie coś dało.

Paadam.. IKEA mnie rano wykończyła.. Antek z resztą też.
Dziwne, bo wczoraj dostałam takiego kataru, że się nie rozstawałam z chusteczkami. Oddychać nie mogłam. Dzisiaj po katarze nie ma sladu...

Iza dzięki że dałaś znać! trzymam kciuki żeby jeszcze udało sie te 2 tyg wytwać 2 w 1!
Smile to dobrze że katar zniknął :-)

a mnie też coś straszy ostatnio jakaś choroba, rano gardło boli po nocy, a później przestaje i jest ok hmm mam nadzieje, że mnie nie rozłoży...

Chyba najszybciej przelewają pieniądze jak przez internet się rozliczamy ja rozliczyłam się 30 stycznia a zwrot był w lutym chyba jakieś 2 czy 3 tygodnie czekałam.
Mnie męczą skórcze raz mam takie dochodzące czyli czuje na podbrzuszu a raz tylko napina się brzuch ale jest ich coraz więcej nie wiem czy do poniedziałku dam rade wytrzymać

nie nic nie biore lekarz powiedział że mała może się już rodzić jak będzie miała ochote. Ma 3400 i według niego to donoszona ciąża. Ale mówił no wiadoo niech sobie siedzi jak jej dobrze. Zakładał że ze 2 tygodnie jeszcze pochodze no i wyjechał na urlop także jakby co zostałam sama.
Jedyne co mi przepisał to coś na puchnięcie stop ale nie wykupiłam bo zabardzo mi nie puchną.

Dziś sobie myslalam ze naprawde chcialabym juz urodzic, juz poprostu jak dla mnie koncówka jest bardzo ciężka tym bardziej mam za krótki odstep miedzy chłopakami o Alan daje mi ostro w kosc,i czuje ze moj organizm nie zregenerował sie 100% po I ciąży....Niby to tylko miesiac a czuje ze bedzie sie dłuzyl...dobrze ze sa Swieta to czlowiek jakos nie bedzie myslal o swojej niepełnosprawnosci:-D

Phelania – ja składałam osobiście PIT 29 lutego, a zwrot dostałam na konto już w 9 marca. Aż się zdziwiłam, bo nawet 2 tygodni to nie trwało. Generalnie mają na to 3 m-ce, ale jakoś sprawnie poszło. Inni też pisali na forach że czekali ok.2 tygodni (czy to e-deklaracja, czy osobiście).
Iza – trzymaj się dzielnie!

A ja mam spakowaną torbę do porodu!!! Żeby było śmieszniej, spakowałam też 2 snickersy dla męża, żeby z głodu nie padł :-D:-D:-D Mogę spać spokojniej. Jeszcze została mi do zebrania torba na salę poporodową i torba dla córeczki (czytaj: pranie, prasowanie, sterylizowanie-od poniedziałku).

reklama
Phel - Super, że już wiesz co z synkiem. Daj znać jak będzie po Twojej wizycie u dermatologa, bo ja szukam jakiegoś dokładnego od pieprzyków w Wawie. Phel niezależnie od tego w jaki sposób składasz zeznanie czekasz tyle samo, bo oni (tak jak każda firma) wysyłają ostatniego możliwego dnia na jaki pozwalają im przepisy:-D- przynajmniej ja mam takie doświadczenia z mojego urzędu.

Ja nawet nie widziałam, że na wschodzie tak zasypało:szok:. moja siostra dzisiaj nie pojechała z synem do przedszkola bo nikt nie mógł z parkingu wyjechać, a mój tato utknął w 15-kilometrowym korku w okolicy Chełma:baffled:

Dzisiaj dostałam motywację do dopakowania torby i zebrania potrzebnych badań:-D - cały dzień mnie czyściło:baffled: i chociaż zakładam, że to po czymś co zjadłam, to jednak obawa jest:-D Ps: czy któraś z Was miała biegunkę po suplementacji żelaza, bo jeszcze ewentualnie to mogło mi zaszkodzić?

Do góry