reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hej dziewczyny

ja po sobocie nie mogę do siebie dość. Brzuch mi co jakiś czas twardnieje na dodatek z prawej strony potrafi mnie bardzo zakuć że zginam się w pół. Na razie staram się jak najwięcej leżeć i pije magnez. W następną środę mam wizytę i się dopytam o te bóle i twardnienie brzucha. W ogóle czasami zdarza mi się czuć wielką gulę twardą a to na środku, lub z prawej lub lewej strony bóli mnie przy tym i muszę pomasować by znikła.

Ta ciąża jest zupełnie inna i póki co więcej trosk przysparza.

Zmykam do łóżka o ile łobuz pójdzie grzecznie spać ale póki co się nie zapowiada:cool:

Pozdrawiam Was cieplutko i myślę o Was

reklama
wiesz co ja tez tak mam ale jak za dlugo siedze w pozycji 90 stopni lub mniej, jak bardziej lezaco siedzie to jest lepiej, co do tego twardnienia i tych gulek to wg mnie to jest rozpychajaca sie dzidzia ;-) tez mam wizyte (sroda) i tez sie podpytam ;-)
na razie nie martw sie :-)

Krzyś zaczął chodzić dosyć szybko, już od 9 m-ca, ale tak porządnie to chodził mając 11 m-cy. Gorzej u niego z mówieniem. Skubany wszystko rozumie, ale wystarczy mu słowo "nie" i palec wskazujący do komunikacji.

Atakują choróbska, dużo zdrówka życzę!

mamakruszynki gratuluję brzuszka :-) Planujemy zakupić żywą choinkę,
bombki będą różne, ale w zasięgu ręku plastikowe.

ankzoc a czy u córki bywały etapy, że przestawała sypiać a potem znów nie było z tym problemu? Ja się łudzę, że mu minie i będzie jednak spał wciągu dnia.

oliwka gratuluję kopniaczków, notka również gratulacje :-)

Objadłam się obiadem, a jeszcze na kolację miałam ochotę. Kanapki z łososiem. Teraz mam za swoje i cierpię...

cos tam was nadgoniłam... i efekt taki, że pognałam Mka do sklepu po ananasa w puszce, bo mi smaka narobilyście:-D

na pewno wykorzystam pomysł na mikołaja - kalendarz adwentowy, bo zaczęłam mojej młodej dawać troche słodyczy i czekoladki lubi:tak:

co z innymi prezentami - nie mam pojecia, ale rodzina mka duża i boję się, że znowu nas zawalą zabawkami, którymi dziecko i tak pobowi się przez 1-2 dni i w kąt, a ja już nie mam miejsca, ciągle sie o coś potykam.

Wolałabym jeden drogi prezent, mam upatrzoną hiszpańską lalkę z długimi wlosami do czesania, ale czy będą się chcieli zrzucić? Pewnie ta lalka i tak wyszłaby taniej niż pojedyncze prezenty.:dry:
Mamy juz dzidziusia, to często ludzie mylą go z żywym dzieckiem. Gosia go uwielbia.

white: kurcze fajnie ze robią usg, ale nie będzie mi sie chciało tłuc komunikacją tam ;/ a w piątek mąż musi isc do pracy bo teraz cały tydzien nie byl i dziecie nie ma z kim zostac :(;/ a w sobote jade na zakupy :p
ehh co tam :p miałam usg tydzien temu ;p;p

my dopiero wstałysmy :D

wiecie co nasi sąsiedzi mają 2 letnie bliźniaki, jak mój mąż wstaje po 6 do pracy to słychać jak te dzieci sie juz drą!! :szok: masakra normalnie.. a moja Maja śpi do 8.30 hahaha :p

a krakowianki nie wiecie czy jakieś targi dla mam i dzieci teraz będą ?? bo wiem ze są na wiosne a moze w zimie tez coś robia ?? czasem mozna fajne rzeczy wygrać, kupić lub dostać :D

witajcie ;-)
wreszcie postęp, dzisiaj w metrze pierwszy raz ktoś ustąpił mi miejsca :-) nie wiem czemu od razu miałam łzy w oczach:sorry2: tak mnie to chyba wzruszyło.

reklama
witam wtorkowo,

dziś Ami w domu, chciałabym coś zrobić w domu, mam nadzieję, że mi się to uda :dry:

myszka, mnie wczoraj wieczorem jak już w łózku leżałam naszło mnie na twarożek z rzodkiewką, ogórkiem śiwerzym i szczypiorkiem, ale nie mam :-(muszę R poprosić, żeby kupił ;-)

zonqa kochana, dużo sił życzę :tak:

lenka, mocno zaciakm kciuki :-)

Kruczka, kochana, czyli już oficjalnie jesteś uprzywilejowana- gratuluję :-)

a mi się już prześcieradło, koszulka w której śpię odciska na brzuszku w nocy...no i już nie mogę spać pół na pół na brzuchu i lewym boku, bo nasz Skarb mnie zaczyna kopać, mało Jej/ Mu to pasuje ;-):-D

miłego dnia

Do góry