reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Pianka z tą młodą mamą to już chyba nie tak za bardzo :-) jak urodzę będę miała 37... ale serdecznie dziękuję za miłe słowa...
... z moim synem miałam wiele śmiesznych sytuacji teraz kiedy jest już prawie dorosły, raz u lekarza - pielęgniarka powiedziała do mojego syna... zawołaj swoją siostrę, na co mój syn oburzony... to nie jest moja siostra, to moja mama!

reklama
tiramissu - kiedy nalezy wykonac badania prenatalne? Nie wiem czy ja nie powinnam, mam 31 lat i to moje 1 dziecko. Nie wiesz ile kosztuja takie badania?

Nie moge znalezc Tajemin okraglego brzuszka, na youtube sa wszystkie czesci oprocz 1 a na onecie nie moge ogladac bo dostapne tylko na terytorium Polski:( Pomozcie:(

Pianka- dzieki za pamiec:* młody w kosciele dał popis hehe dopiero jak ksiadz polał mu głowke woda świecona to poszedł spac:szok::-Dwidocznie diabełek siedział tam gdzies w srodku:-)Uroczystosc w restauracji w miłym rodzinnym gronie było rewelacyjnie jedzenie pycha a zaplacilismy tylko 80zł/os .Ogólnie chrzciny zaliczam jako bardzo udane;)

wiesz co CI powiem.. kiedyś byłam osobą wierzącą, chodziłam do kościoła.. w sumie to jak była mowa o ślubie to moj mąż zawsze mówił ze nie chce koscielnego narazie, ja chciałam ale wzielismy tylko cywilny i w sumie uważam to za najlepszą rzecz jaka mi sie przytrafiła :p ja tez nalegałam na chrzest dziecka, jeśli miałabym zdecydować o tym dzisiaj.. to stanowczo powiedziałabym nie.
nie chce należeć ani mieć nic wspólnego z tymi wszystkimi ludźmi, niestety te 2 lata od naszego ślubu bardzo pokazały mi jak katolicy potrafią traktować bliźniego ^^ a szczewgólnie takich jak my 'bo bez ślubu kościelnego'

musiałaś trafić na jakichś tępych katolików. Ja osobiście nie mam nic przeciwko.

wiecie co w 1 ciazy nie zawiodla mnie intuicja i od poczatku myslaam ze dzieczynka i sie sprawdzilo no ale byla planowana na dziewczynke a teraz mi sie blizniaki wkrecily masakra

ale wiesz już czy tylko tak czujesz

U mnie ok. Dzieciaczki grzeczne. Maruś to taki cycuś mamusin a dziewczynki kochane przylepki. Na szczęście moje dzieci są badzo samodzielne:tak: więc może jakoś dam radę z jeszcze jednym maleństwem...

Hej dziewczyny

Boze jak tu dzisiaj goracoooo.. wczoraj o 18 bylo jeszcze 40 zstopni masakra!

SMILE ja bylam tu z opieki zadowolona ale moze dlatego ze chodizlam do prywatnego szpitala bo tu do innego nie polecam :)
Tutaj np co miesiac mialam USG- pod kineic ciazy robili mi juz zawsze z 3D wiec moglam sobie poogladac mala- turaj bylo za free, test PAPPA tez free a wszelkie inne kontrolne krwi niestety drogie jak nie wiem- za pierwszy test krwi w pierwszym trymestrze placilam prawie 700 zl ;/ w panswtowym szpitalu pewnie polowa by wyszla.
Co dziwne tutaj-to nigdy nie badali mnie tutaj dopochwowo-zawsze wsio przez USG jak przyjechalam do PL na porod to sie zdziwilam ze lekarz mnie zawsze i tak badal.

moja mala spala w lozeczku bez problemu ale mi jest tak samotnie bez niej spac ze zawsze ja biore do nas do lozka :) kiedys usypiala sama lezac a od jakis 4 miesiecy mam z tym problem i musze ja brac na kolana i przytulac albo na rekach ponosic- inaczej zanim by usnela sama to hoho czsu by minelo... nie wiem jak to zmienic;/

u mnie smoka w dzien nie ma jest tylko do snu-ale w nocy to by go najchetniej wcale z mordki nie wypuszczala wiec to mnie martwi. Ale dam jej jeszcze czas do 1,5 roku wtedy ju zbedzie wiecej rozumiec wiec jakos zachachmece ta sytuacje :)

Pamuk az zazdroszcze tej turcji jeszcze nigdy nie bylam na wycieczce zagranicznej ale bardzo bym chciala wlasnie turcje zobaczyc moze kiedys sie uda ale pewnie nie za wczesnie bo 4 osoby to juz duzy wydatek na pewno. jedzonko tam masz pych akocham takie :) moja przyjaciolka teraz w stambule w prywatnej szkole ang uczy dzieci.

oh Isnanbul jest przepiekny i zaczarowany-mowie tu o czesci europejskiej, ja mieszkam w ALANYA-typowo turystyczne miasto ale kocham tu byc i smutno mi bedzi eznow wracac do PL
Faktycznie wakacje 4 osobowe to juz niesly wydatek ale czasami mozna badzo tanio kupic sam przelot a wynajac tutaj sobie mieszkanie na tydzien- wychodzi duzo taniej w przypadku wieksej ilosci osob. Teraz mozna bylo leciec na tydzien-sam przelot za 350 zl od osoby :)

milego dnia dziewczyny!

eeee oglądałam ten film w pierwszej ciąży :( tylko inny tytuł miał - życie przed życiem - (KatarzynaSw może spróbuj poszukać pod tym tytułem) szkoda bo już myślałam że coś nowego a lubię oglądać takie dokumenty :)
Phelania hehe przynajmniej było wiadomo że to jego święto, nasza mała cały chrzest przespała obudziła się tylko na lanie wodą, spojrzała na księdza i zaczęła głośno stękać po czym zrobiła co miała zrobić i zasnęła a my zostaliśmy do końca mszy w tych aromatach ;p także tą drogą diabła wypędzili ;D a chrzciny faktycznie nie drogo wystroiłaś małego?ja uwielbiam patrzeć jak te szkraby poprzebierane w gajerki i suknie ;)

Dziewczyny mam do Was niedyskretne pytanko :-) jak u Was z sexem, bo u mnie mój mąż nie daje mi spokoju a mi się nie chce... i czasami jest zły jak powiem że :no:

reklama
ech dziewczyny też bym chciała gdzieś na wakacje jechać ale lipa :-( nie da rady mój mąż sam pracuje ni i kredytu kawałek mamy do spłacenia a jak się skończy to weźmiemy następny na rozbudowę domku tak żeby dól był dla rodziców a my żebyśmy mieli swoją górę więc troszkę będzie nam potrzeba

a byłam dziś żeby mi zrobili badania i jak zapytałam ile będzie mnie to kosztować to mi oczy jak 5 złotówki się zrobiły 330 zł no i 100 wczorajsza wizyta i 50 dowcipne i kas foliowy łał 480 bym w sumie musiała zapłacić więc zagadałam z panią w rejestracji czy są jakieś szanse żebym się w poniedziałek zapisać na wizytę i już chodzić do nich na nfz (do ginki która nie dawno prowadziła ciążę znajomej i jest naprawdę spoko) no i udało się :-) he he he i w poniedziałek jeszcze raz zobaczę moją fasolkę na USG :-)

oliwka ja na razie mam zakaz od ginki u której wczoraj byłam, ale to jest tak że czasami mi się chce jak nie wiem co a czasami to nie i na samą myśl mi się jeszcze mdłości potęgują

Ostatnia edycja:
Do góry