reklama
tiramissu84
Fanka BB :)
Katarzyna Sw. dopiero od 35 jest wskazanie na przeprowadzenie badań prenatalnych
Jak masz, któreś z tych czynników to z automatu, jak nie to trzeba mieć skierowanie. Ale NFZ pokrywa koszt badań więc są bezpłatne. Są dwa rodzaje - jedne 11-13 tydz przez specjalne USG, a drugie to amniopunkcja (ja miałam wtedy w 18 tc zanim straciłam dzidziusia), a teraz mi napisali, zeby sie zglosic juz w 6-7 tyg więc idę. Po badaniach napiszę, czy mnie przyjęli i w ogóle co i jak.
Tak
wiek matki powyżej 35 lat;
wystąpienie w poprzedniej ciąży aberracji chromosomowej płodu lub dziecka;
stwierdzenie znacznie większego ryzyka urodzenia dziecka dotkniętego chorobąuwarunkowaną monogenetycznie lub wieloczynnikową;
ı
stwierdzenie w czasie ciąży nieprawidłowego wyniku badania USG lub badańbiochemicznych wskazujących na zwiększone ryzyko aberracji chromosomowej lub wady
płodu.Jak masz, któreś z tych czynników to z automatu, jak nie to trzeba mieć skierowanie. Ale NFZ pokrywa koszt badań więc są bezpłatne. Są dwa rodzaje - jedne 11-13 tydz przez specjalne USG, a drugie to amniopunkcja (ja miałam wtedy w 18 tc zanim straciłam dzidziusia), a teraz mi napisali, zeby sie zglosic juz w 6-7 tyg więc idę. Po badaniach napiszę, czy mnie przyjęli i w ogóle co i jak.
Tak
tiramissu84
Boże, co mi się z tą czcionką porobiło?? to pewnie dlatego, że kopiowałam z innej strony te przesłanki do badań
Dziewczyny odebralam bete z srody powiedzcie mi o przyroscie w poniedzialek 102 sroda 259 nie wiem czy nie za wolno rosnie
perelka przecież to wzrost ponad 100% no to chyba świetnie, nie :-) ?? Ty się przestań już zamartwiać kochana !! pozamaciczna to na pewno nie jest, nie urosłoby tak pięknie, szkrabik jest tamm gdzie trzeba, teraz tylko ważne żeby zdrowo się trzymał dalej i cierpliwości do usg
Ostatnia edycja:
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Dziewczyny odebralam bete z srody powiedzcie mi o przyroscie w poniedzialek 102 sroda 259 nie wiem czy nie za wolno rosnie
przyrost jest jak najbardziej prawidłowy, nie martw się, jeżeli beta przyrasta dwukrotnie co dwa dni jest ok, u Ciebie przy dwukrotnym powinno być min., 204 a jest znacznie więcej, więc już się nie stresuj :-)
perelka86
Oki to tylko czekac do wizyty mialyscie tak ze raz was piersi bolaly a potem nie bo dzisiaj nic kompletnie ni czuje
A jeszcze tylko pytanie dotyczace bety od czego zalezy ze np jednym beta sie potraja w przeciagu 48 godzin?
Dziekuje ze jestescie
A jeszcze tylko pytanie dotyczace bety od czego zalezy ze np jednym beta sie potraja w przeciagu 48 godzin?
Dziekuje ze jestescie
K
krolewnazmarcepana
Gość
hej dziewczyny
czytałam was ale nie chce mi sie teraz wszystkim odpisywac
odebralam moje wyniki, okazało sie ze tarczycy są nieciekawe, tsh ponizej normy a ft3i4 powyzej co wsakazuje na nadczynnosc tarczycy, juz dzwoniłam do gina i w poniedziałek ide do endokrynologa nie wiadomo czy trzeba bedzie leczyc czy to jest związane z ciążą i wartości mimo ze nie mieszczą sie w normach to moze nie bedzie trzeba nic robic..
czytałam was ale nie chce mi sie teraz wszystkim odpisywac
odebralam moje wyniki, okazało sie ze tarczycy są nieciekawe, tsh ponizej normy a ft3i4 powyzej co wsakazuje na nadczynnosc tarczycy, juz dzwoniłam do gina i w poniedziałek ide do endokrynologa nie wiadomo czy trzeba bedzie leczyc czy to jest związane z ciążą i wartości mimo ze nie mieszczą sie w normach to moze nie bedzie trzeba nic robic..
madzioczek
Początkująca w BB
Perełko86 przyrost jest dwukrotny więc chyba oki i mieści się również w normach 4/5 tydzień
Sex????????? A co to hi hi hi hi hi hi hi hi Głupie pytanie matki dziecka i rosnącej fasolki:-)
Teraz na pewno nie mam na to cosik zachcianki;-) a Mąż rozumie jak i w pierwszej ciąży;-)
Sex????????? A co to hi hi hi hi hi hi hi hi Głupie pytanie matki dziecka i rosnącej fasolki:-)
Teraz na pewno nie mam na to cosik zachcianki;-) a Mąż rozumie jak i w pierwszej ciąży;-)
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
krolewna, przytulam kochana
Perelka, przyrost musi być dwukrotny, ale może być większy, poprostu większe stężenie hormonu hcg we krwi, jedne mają więcej, drugie mniej...to normalne ja w pierwszej ciąży z cioteczną siostrą byłyśmy w tym samym czasie (Ona w drugiej), robiłyśmy razem betaHCG, (Ona 3 tygodnie wcześniejsza ciąża), a bete ja miałam większą
Perelka, przyrost musi być dwukrotny, ale może być większy, poprostu większe stężenie hormonu hcg we krwi, jedne mają więcej, drugie mniej...to normalne ja w pierwszej ciąży z cioteczną siostrą byłyśmy w tym samym czasie (Ona w drugiej), robiłyśmy razem betaHCG, (Ona 3 tygodnie wcześniejsza ciąża), a bete ja miałam większą
reklama
perelko,
ja tak mialam... na poczatku czulam mrowienie w piersiach a teraz nic, nie martw sie..
krolewna,
moze to wplyw ciazy pewnie dadza Ci leki na to
ja przy drugiej ciazy mialam niedoczynnosc, dostalam hormon na wyrownanie
ja tak mialam... na poczatku czulam mrowienie w piersiach a teraz nic, nie martw sie..
krolewna,
moze to wplyw ciazy pewnie dadza Ci leki na to
ja przy drugiej ciazy mialam niedoczynnosc, dostalam hormon na wyrownanie
Podziel się: