reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Oliwka jak moze byc zly o cos takiego? Przeciez masz rozne dolegliwosci teraz, powinien zrozumiec!

Ja mam ochote na sex, najczesciej rano, tak po 18 to juz zasypiam...:)

reklama
Dziewczyny mam do Was niedyskretne pytanko :-) jak u Was z sexem, bo u mnie mój mąż nie daje mi spokoju a mi się nie chce... i czasami jest zły jak powiem że :no:
Mógłby dla mnie w ogóle nie istnieć :tak: Biedny ten mój mąż, bo po porodzie libido mi spadło na jakąś minusową liczbę. Zawsze miałam niskie, ale to co jest teraz to jedna wielka tragedia. Ale może w weekend sobie jakoś odbijemy, bo młodego wysyłamy do babci.

czesc dziewczyny :)

ale piszecie wow!

pamuk, mam znajoma ktora mieszka w uk , jej maz jest Turkiem a ich coreczka ma na imie Leila ;) :)
nie przejmuj sie tesciami... wyskoczyli jak filip z konpoii ...bez sensu... tym bardziej ze juz jestes w ciazy a nie pytasz ich o zdanie co sadza na temat roznicy wieku miedzy dziecmi bo planujecie...
ale wiem ze slowa potrafia ranic, musisz nosic "reke fatimy' ;)

ja pytalam w poprzedniej ciazy o te miętę swojego gina (byl krajowym konsultantem do spraw ginekologii) i powiedzial ze nie ma zadnych przeciwskazan, mozna pic

Oliwka, jesli liczba przy Twoim nicku oznacza Twoj wiek, to jak dla mnie jestes mloda :D ja mam 35 i wcale nie czuje sie staro na kolejne dziecko ;)

glowa mnie bolala cala noc :( hormony??

slabo ze macie takie niemile doswiadczenia z kosciolem.... ja naszczescie z radoscia w niedziele biegne na msze, zawsze wzbogacaja mnie te spotkania :) mam szczescie ze tuz obok domu mam Klasztor Dominkianow, to niezwykle inteligentni ludzie, czysta przyjemnosc sluchac kazania
ale wiem ze zdarzaja sie ksieza, ktorzy nie swieca przykladem...moja Mama ma znajoma, ktorej ojcem jest ksiadz... na sczescie mial natyle odwagi, ze po prostu zrezygnowal z kaplanstwa... i zalozyl rodzine
jak sie nieraz poslucha, poczyta o ksiezach to wlos jezy na glowie...
ale to nie powod by nie wierzyc w Boga, o wiare trzeba walczyc...kazdego dnia sie modlic o dar wiary, nic samo nie przychodzi, tak ja to widze

ja na wizyte ide 13 wrzesnia, mam nadzieje ze wtedy juz uslysze serduszko :)) poki co sam pecherzyk bylo widac

powiem Wam ze ja oprocz pobolewania brzucha jak na @ i leciutkich porannych mdlosci to w ogole nie czuje bym byla w ciazy... ani apetyt wiekszy ani zmeczenie, ani zachcianek nie mam, waga stoi... az jestem zdziwiona bo z chlopakami to juz w II mies musialam spodnie wymieniac ;)

ale i tez inna wage startowa mialam.... po moim ostatnim synku nie wrocilam do swojej figury i obecna ciaze zaczynam z nadwaga :( ... pocieszam sie ze po prostu nie moge utyc tyle co w dwoch poprzednich ciazachczyli po 26 kg :cool2::shocked2:

o dziewczyny przypomniało mi się pod koniec 1 ciąży wyczytałam gdzieś że na mdłości mogą pomóc rzodkiewki więc może spróbujcie a może się uda ja już nie próbowałam bo wtedy ganiałam do łazienki bo miałam taką zgagę i z tego powodu bleeeeeeee ..... choć sama wątpię w taką moc tego warzywka

mnie tez zgaga pod koniec ciazy meczyla:no: jadlam lody i pomagalo ;))

a na nudnosci podobno imbir, np herbta z odrobina startego imbiru

Notka ja się też nie czuję staro, ale jednak ciąża po 35 roku niesie ze sobą pewne ryzyko...

Oliwka, pewnie tak....
ja mam wsrod zajomych takich co ok 40 sie decydowali na dziecko i wszystko w najlepszym porzadeczku jest, dzieci zdrowe
i takich co mieli dziecko majac po 20 lat czyli teoretycznie najlepszy moment na rozrod, najlepsze warunki i material genetyczny...a urodzilo im sie dziecko z Zespolem Downa...
poltora roku temu juz jako 36 latka ta dziewczyna urodzila drugie, zdrowe dziecko..... wiec nie ma co na te lata patrzec
... no i sie stresowac niepotrzebnie

Katarzyna, prenatalne robią po 35 roku życia, jeżeli pierwsze dziecko, ewentualnie wcześniej jeśli jesteś genetycznie obciążąna, ewentualnie po dwóch poronieniach (wtedy są bezpłatne) :tak:

Oliwka, jeśli chodzi o sex, to ja w pierwszym trymestrze mam średnią ochotę, ale mój R to na szczęście rozumie i wie dobrze, że sobie odbije ;-) identycznie miałam w pierwszej ciąży, a od 4-tego m-ca jak zaczęłam szaleć to On nie miał siły :-D:-D:-D, a teraz jak nie mam ochoty na sex to staram się pomóc mężulkowi w inny sposób :-p;-)

piszecie o zgadze, ja niestety jestem przypadkiem, którego zgaga męczy całą ciążę, już sobie z nią nie mogę poradzić, na początku pomaga w miarę wszystko (na chwilę), a pod koniec już nic :-(

reklama
co do rzodkiewki u mnie straszna zgage wywolywala ostatnio, libido to chyba tak zawsze na poczatku kiepskie ale podskoczy po 12 tc :) moja kolezanka to meza meczyla cala ciaze biedny taki chudy chodzil lol.
co do badan prenatalnych ja sie bardzo boje bo w 1 ciazy bylo u nas podejrzenie o z. downa i mielismy tyle badan i po porodzi jak sie mala urodzila przyszla pielegniarka i tez wysala mnas do szpitala do specjalistow na szczescie wszytsko wykluczyli ale obawy sa i ten strach powraca co wtedy. co do blizniakow to nie wiem po prostu takie przeczucie dziwne a na usg to dopiero za 6 tyg wiec sobie poczekam zanim sie okarze. co do dydka czytalam ost w jakims miesieczniku ze najlepiej przed roczkiem odzwyczaic ale moja i tak ma problemy ze snem ze chyba bedzie ciezko a z kolei zabierac jak sie dzidizus urodzi to tez moze byc stres i nie wiem zobaczymy, teraz mala zapisuje do niani z urzedu a ja musze szukac pracy zeby 3 miesiace pracowac i miec macierzynskie bo inaczej bedzie nakm ciezko finansowo. co do witamin to ja biore 3 1- to naturalne witaminy, 2 to omega 3i6 a 3 to kostefiber blonnik z topinamburu zeby ograniczyc napady glodu to taki zestaw tu polecany kosztuje sporo ale dpobry i na wlosy i na cere i mozia ze najbardziej naturalny sklad bez wit A ktora szkodzi

Do góry