reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dotkass - Mój mały ma 14,9kg i wzrostu prawie tyle co twoja córka. Nosi ciuchy 104/110. Tylko on wcale na jakiegoś grubasa nie wygląda. Taki normalny jest. Tylko ludzie się zawsze dziwili, że ten '3-latek' jeszcze nie mówi. Teraz przy najmniej coś zaczął gadać :)

A co z Ewwe? Ma ktoś jakieś wieści? Przeoczyłam coś?

reklama
Wlasnie moze buscopan bedzie lepszy od nospy tylko jego chyba nie wolno tak nospy wiecej stosowac mnie wykoncza te jelita bo dziwne ze zamaiast czuc macice to czuje tylko je...

Smile chodzi mi o poniedzialek:)

o Aneta teraz zobaczylam ze Filipek tez maly:-) nie jestem sama . chodzi juz? spi w nocy? karmisz czy mm pije?

Wstaw suwaczki, pochwal się :tak:
Co do Fifiego to zaczął chodzić parę dni przed rokiem, śpi całą noc z 1 pobudką na jedzenie, może dlatego że od samego początku był na mm:confused: No i wycfaniłam się bo nauczyłam go żeby sam sobie trzymał butlę, więc jest całkiem nieźle. Ogólnie to grzeczny chłopak i większych problemów z nim nie ma.

Ale się rozpisałyście dziewczyny!!
Napiszę ogólnie bo już mi się wszystko pomieszało!!

Co do chrztu to moi rodzice nie mają ślubu a i ja i mój brat byliśmy ochrzczeni bez problemu. Też tak pomyślałam, że jak będę mieć dziecko to będzie decydowało samo ale z drugiej strony jak wszystkie dzieci będą szły do komunii to nie chce, żeby mojemu było smutno bo jednak z tego co pamiętam to była "super zabawa" . :-)

Gratuluje dziewczyny Wam udanych wizyt. :-)

Oo apropo jedzenia w nocy. ostatnio któraś wspominała, ze miała taki problem żeby małego oduczyć od butli.
Ja tydzień temu uznałam, że dosyć jedzenia w nocy. Mały się wiercił i wiercił. W końcu się obudził i mu powiedziałam, że jest tylko woda, bo zapomniałam przygotować kaszkę. Obrócił sie i zasnął. Teraz jeszcze wstaje w nocy i marudzi, że tylko woda jest, ale kładzie się po chwili spać i śpi do rana :).
Jeden problem z głowy.

Jutro budzę mojego księcia o 7 to mi znów wieczorem pójdzie spać przed 20 :)

Pamuk ale :-) super mamy termin na ten sam dzien i do tego coreczki w podobnym wieku moja za 3 tyg roczek a malenstwa 5t i 4 dni swietnie. u nas to byla niespodzianka duza

super tak sie "spotkac" moja pierwsza i druga ciaza planowana i to za pierwszym podejsciem wiec strasznie sie ciesze :)))

pamuk_prenses dołączam do grona rocznikowego naszego i dzieci ;)

super :)))

Antag, prawdziwa śpiąca królewna z Ciebie :) Ja póki co nie mam tak silnych objawów. W ogóle gdyby nie ból piersi, to w ogóle bym zapomniała o tej ciąży... ;)

ja oprocz braku okresu tez nie mam zadnych objawow- w pierwszej ciazy mialam straszne skurcze i bole plus prawie wszystkie inne mozliwe objawy procz wymiotow :)
ta ciaza jest supelnie inna

Dzieczyny doradzcie mi. Bierzemy slub cywilny (Narzeczony niezbyt religijny a mi w sumie tez srednio zalezy na koscielnym), mial byc w przyszlym roku ale uznalismy ze teraz jak jest mrowka to przyspieszymy bo pozniej nie bedzie czasu. I kurcze mam problem:jaka sukienke? Myslicie ze moge miec biala i dluga do cywilnego? Nie mowie o takiej bogato znobionej jak do kosciola, ale cos skromnego? Czy zupelnie biel nie wypada?Hm... co tu robic, zostal miesiac:)

ja tez mialam slub cywilny ze wzgledu na inne wyznanie meza- i mialam tak jak Ci dziewczyny pisaly- biala dluga suknie, ale nie taka typowo slubna tylko skromna- kazdemu sie podobala. Takze jak masz ochote na dluga biel to nie zastanawiaj sie- w koncu to TWoj slub!

wiecie co w 1 ciazy nie zawiodla mnie intuicja i od poczatku myslaam ze dzieczynka i sie sprawdzilo no ale byla planowana na dziewczynke a teraz mi sie blizniaki wkrecily masakra
haha ja bylam przekonana w pierwszej ciazy ze to blizniaki i kazalam sprawdzac lekarzowi drugi raz haha- teraz mam przeczucie ze to chlopiec :) ale kto wie- oby zdrowy!

Ja dzis mialam plamienie wiec sie wystraszylam i w koncu poszlam tu do lekarza- dziecko na korytarzu prawie mi sie zaplakalo na smierc ze mamy nie ma-masakra chcialam plakac razem z nia- slyszac. Na plamienie nic nie powiedzial lekarz-nie mowil po angielsku ale wytlumaczylam mu w jego jezyku- zrobil USG pokazal mi fasolinke i powiedzial zebym za 10 dni przyszla bo i tak narzie jeszcze serduszko nie bije. Takze za 10 dni zobaczy co i jak.

heh..dzisiaj mi tesciowie powiedzieli ze za mala roznica wieku bedzie (prawie dwa lata jak dla mnie super bo tak planowalam z mezem) i ze oni sa smutni za moja corke ze jeszcze za malutka i zazdrosna bedzie... kurde takmi sie przykro zrobilo....zupelnie jakby nie chcieli 2 wnuka... :/ stad to plamienie pewnie-moze im sie glupio zrobi ze tak pomysleli... tu to sie NAZAR nazywa-to takie zle oko, ktore zle patrzylo i stad jakas krzywda np sie stala :) no i jakby nie oatrzec bylo plamienie... juz tyle lat tu jestemz e sama wierze w tego NAZARa :)

pozdrawsiam wszystkei mamusie!

a propos butli karmienia nocnego to mam to szczescie ze moje dziecko od 5 miesiaca ju zsie w ogole w nocy nie budzi i spi 11 h plus dwa razy wciagu dnia jeszcze-w sumie jakies 3 h :p

bbutle dostaje tylko rano...gorzej ja oduczyc od smoka-wiem zed to bedzie problem bo to jej najlepszy przyjaciel :)

Hey dziewczyny!:) widze ze znowu kilka stron zapisanych:)
a ja dzis mialam maly wypadek..sprzatalam i wlazlam na krzeseleczko synka zeby zetrzec kurz i sie polamalo naszczescie spadlam na nogi udalo mi sie jakos zeskoczyc ....:szok:przerazilam sie niesamowicie
Synek moj od dwoch dni jakis humorzasty i placzliwy nie wiem co sie dzieje...:-(
zazdroszcze wam dziewczyny tych wizyt u lekarzy u usg ja dopiero swoja kruszyne zobacze jakos w 14 tc nie wiem jak ja wytrzymam tyle czekac:((

wogole mam takie zachcianki czasem przedwczoraj okolo godziny 21 gotowalam sobie czerwony barszcz a moj M po 8 po buraki lecial do sklepu hehe

widze ze piszecie o plci dziecka ja swoja ''zaplanowalam'' ale nie do konca sie w to zaangazowalam wiec pewnie nici z tego
ale na to sklada sie kilka czynnikow nie tylko odstep od owulacji ale i dieta ph sluzu spermy itp duzo roboty z tym planowaniem dziewczyna z watku planowania plci sie wielu udalor

antaqa jak to dzwoni do ciebie polozna?:) jutro idziesz i zaklada ci ta ksiazke??
dotkass zgadzam sie z toba,... ja wierze w Boga ale do kosciola nie chodze nie lubie tych ksiezy zaklamanych nie chce sie takiemu spowiadac zreszta ksiadz mi spowiedzi zakazal bo mam nieslubne dziecko....a wedluig niego to grzech...zlodziej morderca sie moze spowiadaac a para bez slubu juz nie...:-)mozna sie z tego bardzo posmiac//
zreszta coraz bardziej slychac o tym ze jakis ksiadz molestuje dzieci...
pamietam ze jak bylam mala kosciol na moim osiedlurobil zbiorke zabawek zeby potem podarowac je dziecia z domu dziecka... ktoregos dnia na ognisku niedzielnym (takie kiedys zorganizowal dla rodziny i dziecki) dzieci mogl:-)y zaplacic 3 zl i wylosowac zabawke.. jakies bylo moje zdziwienie kiedy moja kolezanka wylosowala mojego misia..wiem ze to moj bo byl podpisany na metce :Dpamietam ze jak poszlam do polskiego ksiedza zapytac o chrzest dla syna zostalam niemile potrakowanna i powiedzial ze dopuki za maz nie wyjde nie moge sie wlasnie spowiadac a dziecko to grzech...

poszlam do angielskiego kosciola bez slowa ochrzcil mi syna ,chrzestnych o nic nie pytal o zadne akty urodzenia o nic...nawet o slub nas nie pytal ...powiedzial ze skoro wierzacy jestesmy to w czym problem???
dlatego naprawde ci nasi polscy ksieza sa wogole jacys niezbyt normalni

dodam ze zadnych spotkan nie bylo chrzestnych zobaczyl dopiero w dniu chrztu na ceremonii:) a nam wczesniej dal karteczke z tekstem do mowienia i tyle:)

pamuk dobrze ze plamienie nie oznaczalo nic zlego a fasolinka pieknie rosnie!! a roznica wieku idealna!:))
a dziecko masz wspaniale ze tak ci spi

Ostatnia edycja:
reklama
ja bylam w 6 tyg i 3 dniu i byl pecherzyk i serduszko a teraz bede musiala czekac na te piekna chwile jeszcze 5-6 tyg bo tu usg dopiero w 12 tc robia drugie, no chyba ze z wg na konflikt mi zrobia wczesniej nie wiem

Do góry