reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

perelko ja mysle, ze wszystko jest dobrze, ale jesli ty masz sie denerwowac do tego wrzesnia to idz do lekarza i sprawdz. Uspokoi to ciebie, nerwy w ogole nie sa wskazane.Idz i sprawdz:)

reklama
Tylko uwierzycie ze przy cp czytalam w ksiazce W oczekiwaniu na dziecko ze nie trzeba plamic i podobno im szybciej wykryte tym lepiej....
Dziewczyno, przestań czytać o ciąży. Sama sobie szkodzisz, bo naczytasz się o różnych złych rzeczach i zaczniesz się stresować. A to dla ciąży nie jest wskazane.
Ból jak na miesiączkę jest ok, może to oznaczać że macica się rozciąga. Ja przy pierwszej ciąży na samym początku miałam mocne bóle macicy, ale to tylko znaczyło że właśnie macica się rozciąga. To że ktoś nie ma innych objawów nie oznacza że coś złego się dzieje, po prostu jest szczęściarzem :tak: Jeśli nie masz brązowych plamień to wszystko jest ok.

hejka,

nio tego stresu przed nami to jeszcze prawie 9 miesięcy..musimy dac radę, będzie dobrze! Nasze dzidzie będą zdrowe! Rzeczywiście czasem lepiej nie czytać za wiele..
ja mam czekania do 7 września na wizytę..w niedziele wyjeżdżam na półtora tygodnia, bedę się wlokła na Krym 25 godz pociągiem..mam nadzieję że żadne mdłości mnie nie dopadną..na razie cisza :)

No dokładnie.
A właśnie... Mi z chińskiego wychodzi dziewuszka, ale za to z tego co został tutaj podany, to że chłopak. Cóż na pewno jeden ma rację :rofl2:

Ja dziewczyny wizyte u s wojego gina mam dopiero 7 wrzesnia jeszcze troche a teraz bym chciala chociaz zobaczyc sam pecherzyk ale chyba nic nie znajde w sobote zeby ktos przyjmowal dzisiaj i jutro tak
perelka w pon zrób bete i w srode powtórz jak podwójnie wzrosnie to jest ok i ciąza sie prawidłowo rozwija!!! ja mialam pozamaciczna wlasnie po clo ale mialam tez stan zapalny jajowodu i tam zarodek utknal. bądz dobrej mysli a ne mysl tyle bo w koncu nieszczescie na siebie sprowadzisz (ja w to wierze) przyciagaj tylko dobre mysli.

ja pospalam sobie z mlodym, mlody jeszcze spi zjadlam 2 kanapki i to na dzisiaj tyle! nie bede podjadala tak jak w pierwszej ciazy nie zamierzam tyle przytyc :)

prośba o usunięcie swoich wpisów z kalendarza!!! Już uzupełniłam wszystkie wpisy i niestety nie mieszczą się w jednym poście, więc drugi jest na końcu!!! Z góry dziękuję!!! :-)

Ja nie mogę Laski :szok::-D chcecie pobić rekord jak dużo można napisać w 2h?!:szok::-)
Człowiek w kuchni wsiąknie na jakiś czas żeby rodzince obiad upichcić a tu 5 stron nadrabiania z samego popołudnia:szok:i jak to ogarnąć?:-DNadrobiłam, ale się pogubiłam;-)

Perełka- Aleś Ty Mamuśka panikara jest:-) Wyluzuj troszkę, bo sama się nakręcasz. Dokładnie tj dziewczyny napisały- nie ma plamień, nie ma wielkich bóli to jest ok!!!!!! jASNE?!:-) Postraszyć Cię?-jak jest pusty pęcherzyk to są np normalne objawy ciążowe a zarodka nie ma-"fajnie"?-masakra nie?:no: Dlatego lepiej za dużo w nie wiedzieć. Jak nie możesz wytrzymać to idz sobie gdziekolwiek prywatnie na USG- a nuż coś będzie już widać i się uspokoisz. Choć wtedy pewnie nie bo wiesz...może być wszystko ok i nagle po kilku tygodniach po prostu koniec. Ja widziałam serduszko...a tydzień póżniej juz byłam w szpitalu. To się dzieje nagle i niespodziewanie i na to nie ma się niestety najczęściej wpływu. Stresem maluchowi nie pomożesz. Na Twoim etapie ciąży bóle @ są jak najbardziej normalne i nie należy się przejować dopóki nie plamisz czy krwawisz. I nie piszę tego by Cię zaniepokoić czy zmartwić, tylko uświadomić że jak ma być to będzie i stres Ci nie pomoże! Jakby tak każda ciąża była cp to by nasz gatunek wymarł. Uszy do góry i trochę optymizmu- wierz mi, dziewczyny przeszły dużo więcej a jakoś dajemy radę i choć czasem i nas dopada strach i zwątpienie to jednak staramy się być dobrej myśli i czekamy cierpliwie na swoje wizyty:tak: choć założę się że każda chciałaby mieć w domu usg:-) nie?:-D
A co do wzdęć to mnie męczą popołudniami. Jak czuję, że zmieniam się w balonik to biorę 1 kapsułkę ulgix max. Czekam...jeśli np po 2h nadal czuję że nie jest ok to biorę kolejną. Póki co wystarcza tyle. Jak przestanie wystarczać to zacznę brać więcej. No-spy unikam bo wiem że w cale nie jest aż taka znów obojętna dla malucha, ale jak brzuch mnie boli to jasne.

Putanko- ostatnio obił mi się o oczy artykuł o tym że mięta w ciąży jest niewskazana-????:szok::szok::szok: słyszałyście???:confused::confused::confused: Ja w pierwszej ciąży piłam ją 3x dz. bo mi na przewod pokoarmowy dobrze robiła. Słyszałyście jakieś opinie na ten temat? Pytałam "wujka gooogle" ale opinie sprzeczne wyczytałąm i nadal nic nie wiem:confused::confused::confused::confused:

Suknie ślubne miałyście piękne.
Co do tych kościelnych /niekościelnych ślubów to ja też miewm wątpliwości...tzn instytucja koscioła i księży mnie wkurza bo to się robi kolejna partia polityczna a nie wiara, a co do samego Boga...hmm...bardzo chcę wierzyć:tak:

Dorotka- fajne CIę poczytać- pytałąm gdzie byłaś jak CIę nie było, ale fajnie, ze się już zanlazłaś.

Reszcie wybaczcie ale nie odpiszę tym razem.

reklama
Do góry