reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Jestem po wizycie. Dostałam na wszelki wypadek luteinę pod język i mam przyjść za tydzień.
USG zrobił i dziwna rzecz, bo nie widzi ciąży. Powiedział, że jeżeli jest (ale za mała żeby ją zobaczyć) to luteina ją podtrzyma, a jeżeli nie ma to wywoła mi się okres. No więc czekam....

reklama
ja w 1 ciazy normalnie sie''przytulalam'
teraz tez mam taka nadzieje po tych przytulankach (delikatnych)nic mi nie bylo:)podobno jesli sie nie plami mozna sie przytulac ale nie wolno robic tego mocno itp ,no wiadomo o co chodzi:)))

a mi dziewczyny widac juz troche brzuch w szoku jestem ze tak szybko, z synkiem dopiero w 4 miesiacu zaczal sie pokazywac...moze to od wody w organizmie podobno tak moze byc?albo tak mi''wywala''brzuch poprostu,bo rano jak wstaje jest mniejszy pozniej jakby pelniejszy

mam nadzieje ze blizniakow nie mam w tym brzuniu!:D

Ostatnia edycja:
Jestem po wizycie. Dostałam na wszelki wypadek luteinę pod język i mam przyjść za tydzień.
USG zrobił i dziwna rzecz, bo nie widzi ciąży. Powiedział, że jeżeli jest (ale za mała żeby ją zobaczyć) to luteina ją podtrzyma, a jeżeli nie ma to wywoła mi się okres. No więc czekam....
jeszcze moze zawczesnie... zeby bylo cos widac
....cierpliwosci duzo kochana ci zycze i sily...3mam kciuki!!!:**

a pęcherzyk widział ?? przecież to 5 tydzień, może nie być widać, tętniącego serduszka...ale ciążę samą w sobie ? hmmm
Jeszcze dwa dni, rany, dla czego ja sie nie zarejestrowałam na dziś....nie bolą mnie piersi bolą mnie sutki :-D Mąż sie przytula, a ja odganiam, ale poprzednio tez tak było. Pierwszy trymestr beeee...i przeszkadzają mi zapachy, o jej...nich mój nos poczuje tylko coś co mi nie odpowiada to mnie szarpie...od kawy sie powstrzymuję, piję jak nie mogę sie totalnie zwlec z łóżka, nie kupowałam folika tylko od razu witaminy dla ciężarnych, pytałam farmaceutkę czy folik powinnam dodatkowo, stwierdziła, że nie. Faktycznie w składzie jest mam nadzieje, ze wystarczająca ilość...

w skladzie powinno pisac ile jest folic:)))
na wszystkich pisze raczej ilosc mg itp...danej witaminki a obok ile to procent ...:-)

tez biore witaminki dla ciezarnych i jest tam ich duzo:))

Ostatnia edycja:
WItaj Natalnia. Tez bylam w takiej sytuacji ale lekarz powiedzial z dnia na dzien moj organizm sie zmienia wiec mam sie nie denerwowac i spokojnie czekac.:-)
Luteine lykam od tygodnia tak w razie czego i poko co jest ok.

Co do picia kawy to ja bylam nalogowcem bo pijalam minimum 6 duuzych kubkow dziennie ale teraz przenioslam sie na jedna kawe zbozowa anatol lub inka.
Lekarz mowi,ze to nie powinno zaszkodzic a ja dzieki temu czuje sie lepiej.
Poki co mdlosci mnie omijaja wielkim lukiem ale za to mam problem z duzym bolem plecow i wilczym apetytem.

Witam nowe mamusie na wątku :) i te juz zadomowione rowniez :-)
my juz wrocilismy z mezem z krotkich wakacji (dluzsze we wrzesniu :-):-)) i odebralam dzis wyniki bety.
z piatku wyszla 364 mlU/ml, a w poniedzialek (72h pozniej) bylo juz 1526mlU/ml :D

jeszcze niestety nie mam opisu wynikow od lekarza, ale z tego co wyczytalam w necie to chyba ok?!:-)

ehh nie moge sie juz doczekac poniedzialkowego usg (oby cos bylo widac :D) i srodowej wizyty u mojej ginki, ktora bedzie prowadzila ciaze :-)

Witajcie dziewczyny :-) Widzę,że wena twórcza Was nie opuszcza! No ciągle nas przybywa:-D Ja normalnie czuję się rewelacyjnie (obym nie przechwaliła), tylko siusiu biegam robic co 20 minut. Jeśli chodzi o przytulanki to my z mężem mamy post;-) To moja pierwsza ciąża i strasznie się boję zaszkodzić maleństwu. Nawet P. zbytnio nie nalega - aż jestem w szoku! Chyba wczuł się w rolę odpowiedzialego tatusia:-D
Natalia_lila z tego co widzę na twoim suwaczku to jesteś w 6 tygodniu. Ja byłam na USG w piątym tygodniu i wyraźnie było widać pęcherzyk ciążowy. Dziwne to trochę:eek: Może lekarz miał stary sprzęt? Byłaś prywatnie czy na NFZ?

Pozdrawiam serdecznie wszystkie ("stare" i nowe) kwietniówki!!!:rofl2::rofl2:

Natalia_lila , ja miałam brązowe plamienie, na USG nie było nic widac i sie okazało ze ciaza pozamaciczna. Miałam przy tym bol z prawej strony i rwanie, skurcze nisko w dole plecow. Badaj bete i za kilka dni powtorz USG.Oczywiście nie wariuj bo nie każde plamienie oznacza cp.

reklama
ja z ciążowych objawów to póki co obserwuje kłucie/gniecenie w jajnikach/podbrzuszu, zauważalnie większą senność i wzmożoną częstość siusiania. poza tym wydaje mi sie, że jakaś bardziej emocjonalna sie zrobiłam :zawstydzona/y: rozplakalam sie ostatnio z powodu takiej *******y, ze az mi glupio... no ale coz ;-)
a tak to w sumie czuje sie doskonale;) ciekawe jak dlugo jeszcze :-p

no i od piatku serwuje sobie dopochwowo 2 razy dziennie zapisana przez lekarza luteine, ale chyba skonsultuje to za tydzien z moja ginka, bo moze rzeczywiscie niepotrzebnie sie tym faszeruje, a tamten lekarz ktory mi to przepisal jakis nadgorliwy jest :cool:

co do seksiku to my sie na razie z mezem wstrzymujemy. pierwsza ciaza, wiec obawy zeby nie zaszkodzic. ale o tym tez pogadam z moja ginka i zobaczymy co doradzi ;) heh mam tyyyle do niej pytan, ze chyba je zaczne na kartce spisywac :-p

Do góry