reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Jestem po wizycie. Dostałam na wszelki wypadek luteinę pod język i mam przyjść za tydzień.
USG zrobił i dziwna rzecz, bo nie widzi ciąży. Powiedział, że jeżeli jest (ale za mała żeby ją zobaczyć) to luteina ją podtrzyma, a jeżeli nie ma to wywoła mi się okres. No więc czekam....

reklama
ja w 1 ciazy normalnie sie''przytulalam'
teraz tez mam taka nadzieje po tych przytulankach (delikatnych)nic mi nie bylo:)podobno jesli sie nie plami mozna sie przytulac ale nie wolno robic tego mocno itp ,no wiadomo o co chodzi:)))

a mi dziewczyny widac juz troche brzuch w szoku jestem ze tak szybko, z synkiem dopiero w 4 miesiacu zaczal sie pokazywac...moze to od wody w organizmie podobno tak moze byc?albo tak mi''wywala''brzuch poprostu,bo rano jak wstaje jest mniejszy pozniej jakby pelniejszy

mam nadzieje ze blizniakow nie mam w tym brzuniu!:D

Ostatnia edycja:
Jestem po wizycie. Dostałam na wszelki wypadek luteinę pod język i mam przyjść za tydzień.
USG zrobił i dziwna rzecz, bo nie widzi ciąży. Powiedział, że jeżeli jest (ale za mała żeby ją zobaczyć) to luteina ją podtrzyma, a jeżeli nie ma to wywoła mi się okres. No więc czekam....
jeszcze moze zawczesnie... zeby bylo cos widac
....cierpliwosci duzo kochana ci zycze i sily...3mam kciuki!!!:**

a pęcherzyk widział ?? przecież to 5 tydzień, może nie być widać, tętniącego serduszka...ale ciążę samą w sobie ? hmmm
Jeszcze dwa dni, rany, dla czego ja sie nie zarejestrowałam na dziś....nie bolą mnie piersi bolą mnie sutki :-D Mąż sie przytula, a ja odganiam, ale poprzednio tez tak było. Pierwszy trymestr beeee...i przeszkadzają mi zapachy, o jej...nich mój nos poczuje tylko coś co mi nie odpowiada to mnie szarpie...od kawy sie powstrzymuję, piję jak nie mogę sie totalnie zwlec z łóżka, nie kupowałam folika tylko od razu witaminy dla ciężarnych, pytałam farmaceutkę czy folik powinnam dodatkowo, stwierdziła, że nie. Faktycznie w składzie jest mam nadzieje, ze wystarczająca ilość...

w skladzie powinno pisac ile jest folic:)))
na wszystkich pisze raczej ilosc mg itp...danej witaminki a obok ile to procent ...:-)

tez biore witaminki dla ciezarnych i jest tam ich duzo:))

Ostatnia edycja:
WItaj Natalnia. Tez bylam w takiej sytuacji ale lekarz powiedzial z dnia na dzien moj organizm sie zmienia wiec mam sie nie denerwowac i spokojnie czekac.:-)
Luteine lykam od tygodnia tak w razie czego i poko co jest ok.

Co do picia kawy to ja bylam nalogowcem bo pijalam minimum 6 duuzych kubkow dziennie ale teraz przenioslam sie na jedna kawe zbozowa anatol lub inka.
Lekarz mowi,ze to nie powinno zaszkodzic a ja dzieki temu czuje sie lepiej.
Poki co mdlosci mnie omijaja wielkim lukiem ale za to mam problem z duzym bolem plecow i wilczym apetytem.

Witam nowe mamusie na wątku :) i te juz zadomowione rowniez :-)
my juz wrocilismy z mezem z krotkich wakacji (dluzsze we wrzesniu :-):-)) i odebralam dzis wyniki bety.
z piatku wyszla 364 mlU/ml, a w poniedzialek (72h pozniej) bylo juz 1526mlU/ml :D

jeszcze niestety nie mam opisu wynikow od lekarza, ale z tego co wyczytalam w necie to chyba ok?!:-)

ehh nie moge sie juz doczekac poniedzialkowego usg (oby cos bylo widac :D) i srodowej wizyty u mojej ginki, ktora bedzie prowadzila ciaze :-)

Witajcie dziewczyny :-) Widzę,że wena twórcza Was nie opuszcza! No ciągle nas przybywa:-D Ja normalnie czuję się rewelacyjnie (obym nie przechwaliła), tylko siusiu biegam robic co 20 minut. Jeśli chodzi o przytulanki to my z mężem mamy post;-) To moja pierwsza ciąża i strasznie się boję zaszkodzić maleństwu. Nawet P. zbytnio nie nalega - aż jestem w szoku! Chyba wczuł się w rolę odpowiedzialego tatusia:-D
Natalia_lila z tego co widzę na twoim suwaczku to jesteś w 6 tygodniu. Ja byłam na USG w piątym tygodniu i wyraźnie było widać pęcherzyk ciążowy. Dziwne to trochę:eek: Może lekarz miał stary sprzęt? Byłaś prywatnie czy na NFZ?

Pozdrawiam serdecznie wszystkie ("stare" i nowe) kwietniówki!!!:rofl2::rofl2:

Natalia_lila , ja miałam brązowe plamienie, na USG nie było nic widac i sie okazało ze ciaza pozamaciczna. Miałam przy tym bol z prawej strony i rwanie, skurcze nisko w dole plecow. Badaj bete i za kilka dni powtorz USG.Oczywiście nie wariuj bo nie każde plamienie oznacza cp.

reklama
ja z ciążowych objawów to póki co obserwuje kłucie/gniecenie w jajnikach/podbrzuszu, zauważalnie większą senność i wzmożoną częstość siusiania. poza tym wydaje mi sie, że jakaś bardziej emocjonalna sie zrobiłam :zawstydzona/y: rozplakalam sie ostatnio z powodu takiej *******y, ze az mi glupio... no ale coz ;-)
a tak to w sumie czuje sie doskonale;) ciekawe jak dlugo jeszcze :-p

no i od piatku serwuje sobie dopochwowo 2 razy dziennie zapisana przez lekarza luteine, ale chyba skonsultuje to za tydzien z moja ginka, bo moze rzeczywiscie niepotrzebnie sie tym faszeruje, a tamten lekarz ktory mi to przepisal jakis nadgorliwy jest :cool:

co do seksiku to my sie na razie z mezem wstrzymujemy. pierwsza ciaza, wiec obawy zeby nie zaszkodzic. ale o tym tez pogadam z moja ginka i zobaczymy co doradzi ;) heh mam tyyyle do niej pytan, ze chyba je zaczne na kartce spisywac :-p

Do góry