reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

hej dziewczyny :)
ale nas się dużo robi:)))) Witam serdecznie kolejne kwietnióweczki i życzę spokojnej ciąży:))

Ja dzis powtarzałam bete, trzymajcie kciuki plissss, kolo 14 moze bedzie wynik:/

Kawę piję normalnie, jedną dziennie do śniadanka, i jak się nic nie zmieni, to bede pila jak w ciąży z Boryskiem, do samego konca:) w koncu rozpuszczalna raz dziennie na pewno nie wpływa żle na ciąże.

Kruczka trzymam kciuki żeby w pracy sie nie zorientowali za wczasu, skoro piszesz ze siedzisz za biurkiem, to wydaje mi się ze luźniejszymi ubraniami jeszcze dodatkowo zakryjesz brzuszek kiedy juz bedzie widoczny:) w sumie plan jest warty świeczki, w koncu jezeli mozna ciągnąc kasę od pracodawcy to czemu tego nie robic.

Bóle krzyża takie w okolicach kości ogonowej mam od kąd tylko dowiedziałam się o ciąży, albo nawet były przed tym jak się dwoeidziałam, bolą czasem w nocy, i ja dodtakowo czuję jeszcze taką niemoc w nogach - nie wiem coś jakby za mało magnezu, albo jak bym się nałaziłą po 40 km dziennie. po za tym lekkie kucie w piersiach i to by było tyle://

Tiramissu tym razem na pewno Ci się uda wytrwać z Maluszkiem do samego 40 tygodnia w brzuszku.
jak każdej z nas prawda??:))

miłego dnia:)

reklama
Cześć dziewczyny :) Witam kolejne mamy i serdecznie gratuluje!
Ja tez piję po 2 kawki rozpuszczalne z mlekiem, w pierwszej ciąży też piłam i w okresie karmienia piersią także :)
Kruczka plan może się udać, ściemnisz że troszkę za dużo podjadłaś i będzie wytłumaczenie oby Cię tylko mdłości nie dopadły bo wtedy będzie ciężko a ile można się grypą żołądkową tłumaczyć ;D
tiramissu84 wszystko będzie w porządku i inaczej proszę nawet nie myśleć!!! będziesz się męczyć z nami wszystkimi w kwietniu na porodówce a co! nie ma lekko ;)
Smile_ ja w pierwszej ciąży przytyłam 18 kg :/ ale też szybko zleciało, w zasadzie 2 m-ce po porodzie byłam już 2 kg na minusie co oczywiście szybko nadrobiłam na własne życzenie :/ zdrówka dla synka!
Dotkass Ty dbaj o siebie i nie lataj tam za bardzo, goście sami się zorganizują ;)
Julianka33 mnie właśnie nie odrzuca od kawy, w zasadzie najbardziej drażni mnie mięso i pomidory fuuuu ;) przed pierwszą ciążą paliłam i też mnie nie odrzuciło, takie radykalne rzucenie fajek odbiło się na mężowym najbardziej :D biedaczek..na szczęście teraz już nie mam tego problemu :))

ISKu to mozna powiedziec ze mamy i bedziemy miec dzieciaki w tym samym wieku,fajnie:))
moj synek od wrzesnia do przedszkola na 3 h dziennie takze rano trzeba wstawac..ciezko bedzie:)ale bedzie mial synek kontakt z dziecmi i da mi troche spokoju..:D hehe
ewwe
trzymam kciuki!!za bete!!:)

a ja nie pijam kawy wogole:) ani przed ciaza a tym bardziej teraz:-)))

a ja mam pytanie z innej beczki troche..
dziewczyny normalnie sie ''przytulacie'' z mezusiami czy macie obawy?ja troche mialam i mialam rowniez czekac na wizyte u lekarza ale niewytrzymalam i stwierdzilam ze skoro nie plamie podburze nie boli to mozna pobaraszkowac no i przelamalam troche strachu ale nadal sie boje z synkiem w 1 ciazy normalnie przytulanki byly bez strachu
a teraz jakas strachliwa jestem...

Ostatnia edycja:
Ladies ja się nie przytulam:) i nawet nie jest to z zalecenia, tylko głowa mi nie pozwala. Chyba matka natura macza w tym palce:) słyszałam że nie powinno się w tak wczesnej ciąży współżyć bo nie powinno się pobudzać macicy do skurczów, żeby nie przyczynic się do poronienia, i zeby zarodek mogl sie dobrze zagnieżdzić. Ale ile w tym prawdy to nie wiem;) ja w pierwszej ciąży nie moglam z powodu plamien - wiec to jakby dla mnie naturalne - ze mimo braku plamien w tej ciazy - unikam męża hehe:)

Dzięki dziewczyny za takie ciepłe przyjęcie- nie wiecie ile to dla mnie znaczy! :) jestem jeszcze w takim szoku. Poprzednia ciąża zakończyła się 7 maja i nie spodziewałam się, że tak szybko uda mi się znowu zajść w ciążę :) gin dał zielone światło, ale myślałam, że tak łatwo nie będzie. A tu no proszę okazuje się, że prawie cały rok w ciąży przechodzę i jeszcze do kwietnia przyszłego. Prawdziwa weteranka. Staram się dopuszczać tylko dobre i pozytywne myśli, mąż mnie wspiera. Oby tak dalej. Dziękuję jeszcze raz, jesteście kochane!

cześć dziewczyny :)
właśnie wczoraj wpisałam się na forum. Test robiłam przedwczoraj, a wczoraj betę :) wyszło wszystko na plus. Wg kalkulatora termin mam na 20 kwietnia :) jestem taka szczęśliwa, że muszę komuś powiedzieć. Wie mój mąż i siostra, ale poprzednim razem za dużo mieliłam ozorem, a niestety w 18 tc skończyła się ciąża :( mam nadzieję, że tym razem będzie dobrze. Co do pytania Agnieszki (ja też jestem Agnieszka :D) ja piję dwie kawy dziennie z ogromną ilością mleka (zawsze tak piłam). Pozdrawiam was kwietniówki. Tak się cieszę, że mogę być z wami :DD
Będzie dobrze musi być :)

Kochana je też straciłam dzidzie ale w trochę mniejszej ciąży bo to był 10tydzień dokładnie 7 kwietnia tego roku . teraz jestem pełna obaw, ale wierzę ze będzie dobrze

Witam się po urlopie :-)
Do końca tygodnia z małym w domu jeszcze, więc mnie będzie mało, on nie lubi, jak siedzę przy kompie :baffled: Witam wszystkie nowe kwietniówki, pewnie zaleglości nie nadrobię, ale postaram się być na bieżąco. U mnie ok, nad morzem było zimno, ale super :-D Jak tam, któraś już wymiotuje?? U mnie 0 objawów, może to i lepiej:-p

Hej Dziewczyny!
Podczytuje Was, ale nie mam się kiedy wypowiedzieć, oczywiście też nie czytam wszystkiego, bo mam małe zamieszanie.
Byłam wczoraj na USG, tętno jest także super, plamienie ustąpiło także w ogóle pełnia szczęścia.
A pochwalę się jeszcze, że maleństwo ma całe 5 mm :)

U mnie co do "przytulanek" bezwzględny zakaz od lekarki.
Pęcherz tez pełny co chwila, a najgorsze są mdłości, cały dzień i nic nie pomaga... masakra. Zdarzyły się też wymioty.
Dobrze, że mam taką motywację, bo powoli tracę siły.

reklama
Do góry