reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Natalia_lila nie stesuj sie! 2 razy przed pierwsza wizyta u gina miałam plamienie a raczej taki różowy sluz. Tez sie stresowalam. Gin powiedział ze Prawdopodobnie to było od wysiłku. Nie dostalam zadnych lekow, bo powiedzial ze jak jest ciaza slaba to i tak poleci. Teraz minął tydzien , wykonuje te same rzeczy i juz nie mam żadnych plamien. Myśle ze fasolka bardziej sie zagniezdzila i ciaza mocniejsza jest. Bedzie dobrze, trzymam kciuki!

natalia jesli nie jest to zywoczerwona krew to jest w porzadku, najgorsze jest kiedy pojawi się prawdziwa krew. Takie brudzenia w ciąży mogą się zdarzać. Ale każde plamienie trzeba konsultowac z lekarzem.

Ja odebrałam wyniki bety, w tydzień z 15 zrobiło się 400 - myślicie że przyrost jest dobry??

hej

ale paskudna pogoda

co do seksu to dopiero raz nam się zdarzył odkąd wiemy ale i tak był delikatny bo mnie ciągneło więc póki co pewnie odpuścimy a do wizyty już tylko 1,5 tyg więc wytrzymamy

Kawę zdarza mi się wypić ale to jest raczej mleko z kawą niż na odwrót

Natalia spokojnie wszystko będzie dobrze

Witajcie :-D

A mi pomagała woda mineralna gazowana :tak:
U nas bez zmian tylko czekolady się mocno chce :zawstydzona/y:
Kawę piję jedną rano i to tylko dlatego że mam niskie ciśnienie
I u nas pada :crazy: już drugi dzień

Ostatnia edycja:
hej Mamuski:)

U nas pochmurno i desczowo ,lato na calego:-DMnie cos mdli,z Alanem tak nie mialam:/ dzis kupilam sobie Folik ,a za tydzien moze jakies witaminki tylko musze sie umowic na wizyte...Kurcze dziewczyny boje sie jak cholera:sorry:jednak mam maly odstep miedzy Alanem a nastepnym malenstwem boje sie ze moze byc cos nie tak:confused2:Oby serduszko biło i bedzie ok:)Co do kawy narazie pije wiecej mleczka niz kawy:)))) Jak sie ogólnie czujecie?macie juz jakies zachcianki???

Dzień dobry ;-)
Choc ja dziś "nie żyję";-)

Witam serdecznie kolejne nowe szczęśliwe mamusie i gratuluję! :-)

Bóli pleców, o których piszecie na szczęści enie mam i w pierwszej ciązy też nie doświadczyłam.

Dorotka- gratuluję fantastycznej mamy :tak: Mojej mi też wszyscy zazdroszczą;-) Mam nadzieję, ze uda mi sie być taką mamą dla moich dzieci...

Kruczka- do prawidłowych wniosków doszłaś., Swoją drogą dziwną masz tą mamę...żeby takie miec koszmarne podejście...o marnowaniu życia to można mówić jak córka zajdzie w ciążę mając..nie wiem 15 załóżmy lat? Co też nie do końca bo moja koleżanka tak miałą, a teraz jest wziętym prawnikiem, więc jak chce to się da mimo wszystko. :tak: W ciąży stres jest najgorszy wierz mi, więc postaraj się nie przejmować za bardoz mamą- to Twoje upragnione najukochańsze maleństwo, największe szczęście o jakim marzyliście więc nie pozwól sobie zniszczyć mamuni swego spełnionego marzenia! :tak:
co do płaczu to zmiany hormonalne- spokojnie nie płacz już ;-)

Wystraszone pierworódki- spokojnie- po to macie nas- stare wygi co to "wszystko" wiedzą na temat ciąży i macierzyństwa i obdarzą was swoim wesparciem:-p:-D:-D:-D Gratulacje i powiem Wam- pierwsza ciąża jest najlepsza- czym mniej wiesz... tym sie mniej stresujesz:-D:-D:eek:

agnieszka116- temat kawy się już przewijał parę stron wcześniej...wiesz, z kawą to różnie mówią...niby 1 dziennie słaba może być. Jak bym mogła to bym pewnie piła, ale wczoraj np. sobnie zrobiłam i wypiłam pół bo potwornie mi juz jej smak przeszkadza :confused2::eek:
Życze Ci spokojnej ciąży, choć przeszłam to samo co Ty wcześniej...

tiramissu
- Gratuluję ciąży i ciesze się, że jesteś z nami. Ja też poprzednio za szybko swą radość w styczniu ogłosiłam światu i w 7 tyg było po wszystkim...maluszkowi przestąło bić serduszko :-( A co sie stało u Ciebie jeśli można spytać? Cudnie,że juz znowu jesteś w ciązy! Będę mocno trzymac za Ciebie kciuki i za maleństwo!

ewwe
- 0czywiście że musi się udac każdej z nas do kwietnia! :-) kciuki za bete!

Pianka
- dobrze, że nie palisz. Koleżanka koleżanki jest w 4 m-cu ciąży i pali jak smok. Lekarz idiota jej powiedzial ze radykalne rzucenie gorzej zrobi dziecku niż ograniczenie. No to ograniczyla- z 3 paczek do 1 dziennie :eek: żal mi tego maleństwa że mam matke która go tak truje niesamowicie:wściekła/y:

Ladies
- ja dostałam bana na igraszki z mezusiem do następnej wizyty co najmniej, niby ok u mnie ale mam z założenia ciążę zagrożoną więc nie wolno i pobudzać macicy do skurczy żadnych :confused2::zawstydzona/y:

Bakteria- witaj z powrotem. Milo słyszeć że wakacje udane:-)

Paulina-
nooo dobre wieści- to cudownie! Uważaj na siebie i musi być dobrze!

Natalia- dawaj znać co powiedział lekarz! Bądź dzielna! Wiesz dobrze, że plamienia się zdarzją!!

Neli-
u nas też pogoda do bani- łącze się w bólu.

Jezuuuuusie jaką Wy produkcje macie!:szok::-):szok:
Słuchajcie, wyjeżdżam od jutra do niedzieli w okolice beskidu sądeckiego do rodziny a tam gorzej z netem i łączyć się będe przez kom, więc raczej nie będę się odzywać ale na pewno Was poczytam. Jam mi się uda to koło czw. coś skrobnę dopiero.:sorry: Nie wyobrażam sobie jak miałbym Was nie czytac przez te 5 dni i potem nadrobić jak tu taka produkcja i nowych mamusiek lawinowo przybywa :-D:-D:-D
Mnie od wczoraj zaczęło "nudzić"- znaczy jakoś mi tka dziwnie niedobrze, co oznacza że się zaczyna ulubiona część:confused2::sorry: choć z drugiej str to znak, że hormony rosną więc się cieszę, mimo, że czuję do bani. Śpiąca jestem przkoszmarnie, w nocy bolał mnie jeszcze żołądek, wczoraj mi nie dobrze, dziś też jakoś tak niezbyt, ale raczej się niczym nie przytrułam tylko wiedomo co jest:sorry:
Uważajcie na siebie i skrobnę coś jeszcze na pożegnianie wieczorem. Teraz musze spakowac siebie i moją kochaną dżdżownicę ;-) No i M pogonić żeby też się ogarną bo on to zawsze ma czas;-)
do miłego.

reklama
hej dziewczyny :)
mam drugą betę 780mlu :) wzrosła ze 119, chyba ok :)

ja kawke piję jedną słabą a drugą bezkofeinową :p ..siusiać mi się nie chce częściej, może tylko w nocy wstaje raz, co się nie zdarzało. My też się wstrzymaliśmy z przytulankami, zobaczymy co powie lekarz w pt.

Natalia, trzymam kciuki, oby nic poważnego :*

Do góry