reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

zozzolka panie w parku miały termos, a nie termoopakowanie;-)
żadne termoopakowanie nie będzie ci trzymało w zimie, a zwykły termos tak. Możesz od razu dać temp. wody taką jak potrzebujesz (bo w ciągu 2-3 godz. niewiele się zmieni), albo mieć ze sobą małą butelkę wody do rozcieńczania (ochładzania) tej gorącej z termosu.

reklama
Zozolko - ja też glutenu nie ogarniam. Na razie daję tylko łyżkę do obiadku, a jak zapomnę, albo mam gotowca, to daję na deserek gerbera - jablko z manną. Czasami zdarza mi się zapomnieć o glutenie, może miałam w przeciągu miesiąca 4 takie dni... Dziewczyny Kochane co teraz? Wyjaśnijcie mi i Zozolce :)

Dopadlo mnie, Mlody mnie zaraził, mam to samo, co on, skubnelam mu nawet troche syropu :) łeb mi pęka, muszę paracetamolu poszukać...

Z glutenem to ja poniosłam porażkę. Po dwóch miesiącach podawania wycofałam się z podawania go małej. Ja poczekam na konsultację u gastrologa bo u nas te problemy z jelitami są.

Anka: ja ostatnio też się od małej zaraziłam. Ale teraz to Ksawery dostanie od Ciebie przeciwciała w mleku :-D
My pędzimy na zakupy.

Wawka - o tym nie pomyślałam hehe :) zazdroszczę zakupów. Czekam z niecierpliwością na wypłatę i becikowe.... Oby wszystko ładnie wpłynęło po 20stym...

zozzolka- u nas gluten jedynie w słoiczkach, jak trafi się deserek lub obiadek z kaszą manną lub inną. Ostatnio zakupiłam pierwsze ciasteczka z hipp'a, one mają gluten- powoli, powoli ciamkamy, chociaż Emi strasznie duże kawałki odgryza...
wawka- zazdroszczę zakupów, ja tak jak anka czekam na wypłatę :-)

No i z zakupów nici. Skończyło się na spożywczych. Jutro drugie podejście. Ale się rozejrzałam i już wiem co i jak. Jutro od rana atak na centrum handlowe.

Dziś kolejny krok do przodu i Michaliny. Sama zjadła chrupki kukurydziane. Ale ona już jest duża.

Dobry wieczor
Widze ze cisza dzis... U nas dzien bogaty i przyjemny. Najbardziej wzruszajacy moment? Bbylismy u babci mani byla tam tez jej ciocia musialam is do łazienki wiec poprilam aby potrzymala chwile mala. Wracam a moje dziecko odwraca glowke w moja stdone wola mama usmiecha sie i wyciaga do mnie raczki. TO BYLO SWIADOME :-D i wzruszające bardzo...

Gluten... Ja wprowadzajac gluten na drugie sniadanie robilam kaszke z miksu manny i bezglutenowej. Manny na mleku dawalam 10g po 2 miesiacach zwiekszylam do 20g teraz juz dostaje jeden pelnoglutenowy posilek

A chrupki kukurydziane to u nss nowosx mania calego nie zje.

Mania spi od 2 godzin
W koncu poprasowalam
Mam nadzieje ze tez mialyscie mily dzien :-)

U nas dzień całkiem przyjemny. Chociaż teraz Młody nie śpi od pół godziny i za nic nie mogę go uśpić...

Ogarniam też bb na tel. :-) :-)

reklama
a u nas ospa na całego :baffled:

Tomek całymi dniami jest marudny, ciągle płacze i nie chce spać, mimo że jest strasznie zmęczony. Obsypaną ma główkę krostkami. Lekarz powiedział, że ospy w zasadzie się nie leczy, trzeba przeczekać i już.

Szkoda, że dopadło go to, ale w sumie już będziemy mieli z głowy, no i maluchy łagodniej przechodzą ospę niż starsze dzieci podobno.

Dzisiaj właśnie minęły 2 miesiące ekspozycji na gluten, więc jutro już dostanie pełen posiłek glutenowy.

Idę spać, bo padnięta jestem. Spokojnej nocy życzę.

Do góry