reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Przepraszam, że tak wchodzę w wątek, ale proszę bardzo o pomoc.Jestem studentką 3 roku dietetyki na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Prowadzę badania dotyczące spożycia i suplementacji wit D u kobiet w okresie laktacji i ich dzieci. Wyniki przeprowadzonego badania przedstawię w swojej pracy licencjackiej. Byłabym bardzo wdzięczna, jeśli poświęciłaby mi Pani chwilę czasu na wypełnienie anonimowej ankiety i opisała swój jadłospis z dnia poprzedniego.Dziekuję bardzo!https://docs.google.com/forms/d/1K1pYEBoxzgdriRGBFrWJ5nRbBXFlO-IsAVxVhhqXX_E/viewform

reklama
karenka cudny widok, az mi się zatęskniło za noworodkiem

anka fajnie było na dworze, wiatru brak , nawet słonce było , bylismy ponad 2 godz

Lenka - może jutro pójde, ale strasznie się boję, że Mlody złapie jakies zapalenie pluc, czy coś... jednak zdrowy to on nie jest, te przeszkolne oczkaa...

Karenka - widzialam, piekny filmik. ;)

Karenka: ale piękny film. A bobachy takie słodkie. Kurcze takie bliźniaki to fajnie mają w brzuchy mamy. Mają się do kogo tulić :-D

Anka: jak moja mała miała dość mocny katar to siedziałam w domu z nią. Wyszłam z założenia że wolę przeczekać niż później wozić się z zapaleniem oskrzeli.

pscółka - ojej, pomyliłam się co do kaszki, bo ja wszystko podaję hippa, ale kaszki przed snem podaję Nestle Zdrowy Brzuszek 5 zbóż z lipą. Ona jest bez mleka, ja robię ją na swoim odciągniętym, . Aż musiałam zajrzeć do szafki, bo bałam się że rzeczywiście jest z mlekiem a ja ją robię na swoim:-):-)
izik - fajnie, że masz już listę pomysłów. U mnie brak weny. Nie wiem co kupić, co zlecić dziadkom 2x. Wybieram się wkrótce do ikei, tam mam zamiar poszukać czegoś dla małej od siebie i od rodzinki (bo zebrała trochę kasy na pół roczku). Chciałabym już mieć listę gwiazdkowych pomysłów, by na spokojnie powyszukiwać, gdzie taniej kupić, a nie później na gwałt
iza -ktoś pisał chyba w wątku "próbki,promocje" że jest to bon na zakupy w ich sklepie, czyli jak dla mnie nie ma to sensu, bo ja kupuję pampki na promocjach w supermarketach w niższej cenie niż u nich

O rety, chyba jakaś pustka w głowie mi się zrobiła, że zapomniałam o tylu karmiących piersią.Ja dziś spacerowałam 1,5 h. Jakoś cieplej było niż przedwczoraj. Dziś spacer mi wypadł w godz. 16:00 - 17:30. czyli o zmroku. Muszę jakoś się przeorganizować. Do tej pory miałam tak, że cyc o 8:00, o 11:00 kaszka na moim mleczku, po tym mała śpi aż do obiadu, czyli do 14:00. Obiadek je godzinę. Taki z niej niejadek. Czyli kończy jedzenie o 15:00 i dopiero wtedy zbieramy się na spacer. Muszę to przeorganizować i chyba spacer wrzucę gdzieś pomiędzy godz.9:00 a 11:00.

wiosna teraz to najcieplej jest w okolicach południa, więc może spacerek po kaszce a przed obiadkiem?
u nas jest identycznie właściwie bo o 8 cyc, o 11 owoce z kleikiem kukurydzianym o 14 obiadek i teraz wychodzimy gdzies tak po 12 i młody wtedy drzemkę zalicza zazwyczaj ;-)

Nef ja mam ten pojmnik od poczatku uzywam i tak robiłam jak te panie w parku ale to było w lecie i moje termoopakowania mi wystarczały bo małe butelki miałam albo torba tez ciepło trzymałą a teraz ten canpolu butle to to w nie nie wejdą a ma kturas te termo torby z awentu ? jak to sie sprawdza bo koszt cos 50-60zł i tak walnac w błoto to szkoda by było

odnosnie zdrowych brzuszków ja dawałam przez pierwszy miesiac jedną łyzeczkę to teraz daje dwie tak? no i jak daje to to juz manny nie muszę prawda czy nie prawda ? i czy ta manna w kartonie jak zdrowy brzuszek to tez odpowiednik normalnej czy nie czy w razie co dodawac tez dwie łyzeczki czy jedną bo zaczynałam na poczatku 6m tylko pół a potem przeszłam na zdrowy brzuszek i odpusciłam ja sobie
czy jak daje na noc zdrowy brzuszek a deserek tez np z płątkami albo biszkptem to już za duzo tego klutenu w ciagu dnia ?
mam nadzieje ze zrozumiale napisałam :eek: bo ten gluten nie ogarniam
rozmawiałąm z kolezanką co ma starsze dziecko o 6 miesiecy i mi zakazałą wprowadzac teraz gluten bo ona w 10m zaczeła to sie pytam a jak zaczełaś - no zrobiłam kaszke tak jak na opakowaniu :eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej. Yy Zozolka nie mam pojęcia jak sie sprawdzają te torby z aventu. Ja rano daje kaszke zdrowy bezuszek ale daje 6 lub 5 miarek takich od mleka mam odłożone specjalnie do każdej kaszki. Manne tez daje na noc, nie zawsze . Daje tez kleik kukurydziany. Manne to juz dawalam jakoś chyba przed 6 mies. Tak jak piszesz na poczatku stopniowo a pozniej jak dzidzi sie nic nie dzieje to zwiekszasz ilośc w zależności od mleka. A jak ci moze koleżanka zakazać wprowadzać gluten?? Mi sie wydaje ze jak dajesz biszkopciki do deserku i dajmy na to manne do mleka i nie ma żadnej wysypki to. Jest ok. Nie wiem moze sie mylę. A rozmawiałas z lekarzem ? Moze jeszcze któraś z mam cos napisze na ten temat.

Do góry