reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Witam wieczornie
mamo_córeczki: u nas z jedzeniem dokładnie tak jak u nef. Poza piersią trzy posiłki, mniej więcej o takiej samej porze.
U nas noc taka jak zwykle. Pobudka po 1,5 godziny. Oj kiedy to się kończy.

Z mężem postanowiliśmy zrobić sobie relaks i wyjeżdżamy na weekend do Krakowa. Mam nadzieję, że pogoda dopisze. Oczywiście mąż zażartował, że szkoda, że nie wynajęłam dwóch pojedynczych pokoi tylko jeden podwójny. Bo tak to się nie wyśpi, skoro mała budzi się co 1,5 godziny. Och, ci mężczyźni. Jestem pozytywnie zaskoczona, że w hotelu dają łóżeczka dla niemowląt :szok:

reklama
pola gotuję z warzywek sklepowych, patrzę tylko, żeby były ładne, a mięsko to królik, bo ponoć króliki nie zjedzą syfu, tak samo gęś, tylko, że gęś wielka. Boję się kurczaków, bo to wszystko na antybiotykach chowane. M kupił w biedronce świeżego królika, poporcjowałam sobie mięsko i zamroziłam w zasadzie codziennie gotowałam świeże jedzenie, ale teraz przez to mięsko, które trzeba dłużej gotować - robię słoiczki na 2-3 dni. Używam słoiczków po takim większym koncentracie pomidorowym, dla Bartka sa na jedno posiedzenie

Oj caly dzien na dworze ale juz w domku... Mala czeka na swoja kolejke kapielowa :-)

Pola- przeprowadzamy sie do wymarzonego domu...
Nef- juz nie mamy czasu. I tak przeciagnelismy... Pierwsze dwa tyg. Bez drzwi, pierwszy miesiac bez kuchni... Ale to nic... Juz nie moge sie doczekac...

Wiecie... Gdyby ktos siedem lat temu powiedzialby mi ze moje zycie bedzie wygladac jak trraz- nie uwierzylabym... Anka trzeba miec marzenia i dazyc do ich spelnienia sluchac siebie i swiata miec odwage i wiare... Z cala pewnoscia spotkasz jeszcze kogos wyjatkowego kto pokocha ciebie i ksawerego...da mu roddzenstwo...

Dom juz spi...
Jeszcze srrial i tez ide spac... Dobrej spokojnej nocy

Ostatnia edycja:
pola ja kupuję mięsko w takim osiedlowym sklepie gdzie znam właściciela i wiem, że da mi świeże, warzywa przywozi mi z kolei teściowa od faceta też znajomego co ma ekologicznie hodowane, teraz czekam na jajka też od gospodarzy takie swojskie :-)

A my dzisiaj mimo ładnej pogody kwitłyśmy w domu :dry: mała na szczęście ma się już lepiej, więc mam nadzieję, że do końca tygodnia uda nam się już wyjść- jeżeli pogoda dopisze.

mama_córeczki- u nas są trzy mleczne posiłki + obiadek, deserek lub soczek, i cycuś na żądanie małej ;-)
anila- zazdroszczę domku, my dopiero w przyszłym roku będziemy składać papiery na pozwolenie budowy- jak na razie wybieramy projekt

dziewczyny, polećcie mi jakąś grającą planszę, pianinko czy coś w tym stylu. Coś co można położyć na płasko na macie i żeby grało, świeciło itp. Młody uwielbia walić łapkami w takie rzeczy jak leży na brzuszku.

Któraś dziewczyna tutaj coś takiego wklejała, tylko nie pamiętam która.

Piękna pogoda dzisiaj, a na spacer z Mlodym poszła moja mama, bo nie chciałam sie doprawić. Jak jutro nie będzie chciała iść, to pójdę tylko na chwilę, żeby dotlenić siebie i Mlodego.

Nef - my mamy taką gitarkę: Gitara Mały Gitarzysta - Smily Play 2000 - Zabawki edukacyjne dla dzieci sklep - Edukraina.pl, ale dzisiaj na bazarku u nas stali z używanymi rzeczami i widziałam STOLIK EDUKACYJNY FISHER PRICE PL - ANG (3628752099) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. Pojadę w piątek, jak jeszcze będą mieli i się nie znali (cena niska) to kupię.

Starego tatusia nie chcę, wielu jego wad nie dostrzegałam, zaślepiona slodkimi słówkami, niech sobie siedzi z żoną, jak mu wygodnie (wielce się rozwodzili, i od niej i od niego slyszałam).A nadal razem są... Czekamy, aż pojawi się jakiś książe. :)

dziewczyny, przytulanie zaliczone :) juz zapomnialam jakie to przyjemne, a teraz po ciazy jakos nawet bardziej bym powiedziala ;) zel zrobil swoje. a odstresowalismy sie mineralna z cytrynka i torcikiem wedlowskim, hahaha :D dzieki :*

pola - w Lidlu maja bio warzywka (marchewka, ziemniaki, gruszki) :)

reklama
hej

pola nie wiem gdzie mieszkasz dokładnie, jakoś w biedrze na królika nie trafiłam. Ale ja chodzę do tęczy przy ul. lotniczej. i tez na tackach mają udka królicze. albo całe tuszki.

za duzo tlenu haha moz ejutro uda mi sie odpisać więcej

same dobre fluidy dla Smile i Frania i wawki

Do góry