reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Muszę skoczyć do Biedronki i zobaczyć, czy u nas są kroliki. :)

Dzisiaj już lepiej ze zdrowiem, gdyby jeszcze ten katar przeszedł. Ksawery, poki co, zdrowy. Nie imają się go moje zarazki. ;) a przeciwciała z mlekiem dostaje :) marudny coś, pewnie będzie chciał podrzemać.

Zibka - fajnie, że się udało :)

reklama
Witajcie
Miałam dziś najgorszą noc od 4 miesięcy. i nie wiem czy to nie przez ząbki. Mała budziła się 3 razy w nocy. Miała też katar, ale po odciągnięciu płacz nie ustawał. Wkładała rączkę w dziąsła. Brrrrr oby to nie był początek jakiegoś przeziębienia. Chyba dzisiejszy spacerek sobie odpuszczę.
Miłego dnia!

wiosna - współczuje nocki coś o tym wiem bo mała tez budziła sie 3 razy do tego o 22 sie obudzila i nie spała do 23 w łozeczku wiecznie obracała sie na brzuch wiec co chwila trzeba było wstawac i ją odwracac na plecka bo sama nie potrafi..

anka - znajdziesz odpowiedniego faceta do siebie i ojca do swojej malej pociechy..

oliwka - ja nie mam sprawdzonego sklepu , kupuje np piers z kurczaka i jak zagotuje mi sie woda to wrzucam piers i gotuje ja 2 minuty i wylewam wode ( zeby pozbyc sie tych antybiotykow co faszeruja te kury ) i gotuje na nowo..

Poratujcie mnie chce wprowadzić malej ten gluten kupilam kaszke z nestle z jogurtem i tam pisze ze podac jedną łyzęczke, czyli mam rozpuscić troszkę tej kaszki dać sie jej łyżeczkę i przez ile powtarzać tę czynność ? Kiedy bede mogła już podać normalnie duzo tej kaszki ? ( Nie ogarniam tego :angry: )

Dzisiaj znów pięknie tylko u nas taka wichura że zastanawiam czy wychodzić z mała .

Witam

dziewczyny, te króliki w biedronce są co jakiś czas, to nie jest stały asortyment... ale pojawiają się dosyć często, w zasadzie na zmianę z pstrągami, czasami są kaczki (też w całości, albo jakieś ćwiartki na tackach).
Królik jest zawsze w całości, nie mrożony, na długiej tacce.
My robimy często zakupy w Biedronce, to od czasu do czasu się tego królika "upoluje":-D
Wczoraj M przytargał udka indycze, już poporcjowałam do zupek i zamroziłam:tak:

anila u mnie też ryzyko wprowadzenia się bez drzwi... dopiero zamawiam, bo ciągle coś się zmieniało...

wiosna u nas na ząbki też było dużo marudzenia, ciągle by się nosił, na szczęście szybko poszło

Dziewczyny, które maja problemy z wprowadzeniem glutenu. ja też nie wiedziałam jak to zrobić, ale robię to tak.

Codziennie do drugiego karmienia dodaję kaszki. Używam kaszki ryżowej BoboVity o smaku bananowym. Na 180ml mleka podaję 2 miarki kaszki ryżowej i pół miarki kaszki manny Bobovity o smaku owocowym. I to jest całe wprowadzanie gluteny. Raz dziennie pół łyżeczki manny.

Po dwóch miesiącach ekspozycji na gluten można już podawać produkty glutenowe, jeżeli oczywiście nie było żadnych problemów z tym glutenem. Nam zostało jeszcze 3 tygodnie i już będziemy kończyć ekspozycję, bo gluten wprowadziłam w połowie września.
Mam nadzieję, że pomogłam ;-)

kruczka - ja karmie piersią... czyli przez 2 miesiace trzeba podawać po lyzeczce tego glutenu i po tym czasie dopiero mozna dawać juz normalne porcje ?

ja kupilam kaszke owocowa z jogurtem mam ja z czyms wymieszać czy jak ?!

Ostatnia edycja:
a podajesz jeszcze coś oprócz piersi? Można do deserku np dodać pół łyżeczki ugotowanej kaszki manny.

Tak czytałam, że 2 miesiące musi trwać ekspozycja i jeżeli nic się nie działo to można już podawać produkty glutenowe.

reklama
Do góry